Permis pentru viitor, programul dedicat tinerilor defavorizati

02/06/2016 | Autor: | Adaugat in categoria Auto, ONG-uri

MOL Romania in colaborare cu Fundatia pentru comunitate si un numar de ONG-uri importante pentru tineret, anuntau pe final de 2015 lansarea episodului pilot al unui program dedicat tinerilor din mediile defavorizate.

Programul punea accent pe oferirea sansei de a obtine permisul de conducere ca un prim pas in integrarea cu succes in societate pentru tineri cu putine posibilitati.

Lansat pe data de 19 noiembrie 2015 la Cluj Napoca, programul pus la punct de MOL Romania si Fundatia pentru Comunitate in parteneriat cu Salvati Copii Romania, Fundatia Principesa Margareta a Romanie, Asociatia de Protejare a celor Talentati „Nyilas Misi” si Fundatia „Sfantul Francisc” va ajuta, in prima faza 25 de tineri din mediile defavorizate in vederea obtinerii permisului de conducere pentru categoria b, c, d.

In ce consta ajutorul oferit in cadrul programului?

Programul, descris de initiatori drept un program de responsabilitate sociala in sprijinul tinerilor defavorizati urmareste sa finanteze intregul proces de obtinere a permisului pentru categoria b, c, d in cazul tinerilor cu varste cuprinse intre 17 si 25 de ani.

In cadrul campaniei, costurile de obtinere a permisului vor fi suportate integral, de la costul pentru scolarizare pana la taxele de examen.

Tinerii doritori pot depune solicitari la fundatiile partenere in program pana pe data de 19 ianuarie 2015.

Cei 25 de tineri alesi vor fi sprijiniti financiar insa vor trebui sa trateze aceasta sansa cu maximul de seriozitate. Se vor pregati impreuna cu instructorii auto si profesori de legislatie completand chestionare online, teste si simulari de examen pentru a creste cat se poate de mult sansele de reusita.

Fiecare dintre cele 3 categorii de permis care vor putea fi accesate, insa in mod special categoriile C si D (inclusiv tractoare agricole, tractoare forestiere, troleibuze sau tramvaie), ofera o sansa tinerilor cu varstele corespunzatoare sa isi construiasca o cariera de sofer profesionist, integrandu-se astfel in societate.

Este un program gandit in mod special pentru tinerii care pornesc in viata cu acces minim la resurse, care vin din familii defavorizate si care au putine sanse sa isi construiasca o cariera in domenii accesibile tinerilor de aceeasi varsta insa din categorii diferite de clase sociale.

Initiatorii programului subliniaza importanta detinerii unui permis auto pentru integrarea in forta de munca, in mod special in conditiile in care numerosi angajatori cauta persoane detinatoare de permis si nu este un secret ca acest lucru reprezinta un avantaj la depunerea CV-ului. Tinerii care isi exprima interesul pentru participarea la acest program trebuie sa mentioneze la inscriere si categoria de permis pentru care doresc sa sustina examenul.

Toti ceilalti, pot astepta etapa a doua a acestui program pentru a obtine permisul auto.

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Articolul n-a primit niciun vot inca. Fiti dvs. primul care-l voteaza!)
Încarc...

Autor:

Acest autor a publicat 30 articole pana in prezent.

Adauga un raspuns

Ultimele articole adaugate:


11/11/2020 | Autor:
Adaugat in categoria Umor

Vrei sa stii care sunt zodiile care vor straluci in aceasta luna? Atunci trebuie sa citesti cele de mai jos. Vezi pe iubesti.ro mai multe articole din domeniul astrologiei.     …

27/10/2020 | Autor:
Adaugat in categoria Arhitectura

Structurile de rezistenta la cutremure sunt foarte importante, iar specialistii tin cont de mai multe aspecte atunci cand proiecteaza cladirile. Arhipropub.ro arata unele dintre cele mai importante aspecte care pot …

18/10/2020 | Autor:
Adaugat in categoria Auto

Ca masina ta sa functioneze perfect trebuie sa aiba parte de piese de buna calitate. Performanta acesteia mai depinde si de verificarea si de inlocuirea componentelor defecte sau uzate. O …