Pernutele pentru verighete, detaliu semnificativ al nuntilor moderne

posted in: Cumparaturi | 0

Pregatirea unei nunti este plina de emotie, dar si de multa bataie de cap. Trebuie sa pregatesti au atentie toate aspectele: rochia de mireasa, lista de invitati, meniul, tortul de nunta, buchetul de mireasa, chiar machiajul miresei… Micile detalii sunt cele care dau savoare si originalitate unui astfel de eveniment, asa ca si pernitele pentru verighete au locul lor bine determinat in economia unei nunti reusite. Ele scot in evidenta verighetele si rolul lor in cadrul ceremoniei, inainte ca mirii sa le puna pe degete. Folosirea unei pernite pentru verighete subliniaza importanta acestora, dragostea si legamantul noilor insuratei.

Modele de perne pentru verighete
Magazinele de specialitate dispun de o mare diversitate de modele de perne pentru verighete. Enumeram doar cateva dintre cele mai apreciate: perne din satin sau matase, de culoare alba sau fildes; perne ovale, patrate sau in forma de inima; perne cu accente originale, din blana, perle, cristale, panglici, ciucuri, nasturi etc.; perne tematice cu diverse detalii (inimioare, monograme si alte elemente in ton cu nunta); perne colorate care se potrivesc cu florile, locatia, tema nuntii sau cu rochiile domnisoarelor de onoare si inca multe altele.

Sunt cupluri care considera ca perna alba din matase este cea mai buna alegere, pentru ca se potriveste cu orice rochie de mireasa. In realitate, perna trebuie aleasa atat pentru a scoate in evidenta verighetele, cat si pentru a se potrivi cu nunta, iar pentru asta este nevoie ca mirii sa tina cont de anumite aspecte:
● Materialul din care este realizata perna trebuie sa poate tine verighetele fara ca ele sa alunece. Majoritatea pernelor au panglici sau alte modalitati de a atasa inelele pentru a evita ca acestea sa cada.
● Culoarea pernei trebuie sa contrasteze cu cea a verighetelor, o perna colorata evidentiind mai bine verighetele din aur alb sau platina.
● Materialul trebuie sa fie cat mai fin si delicat, pentru protejarea verighetelor, mai ales daca acestea au diamante sau alte incrustatii.

Cum se utilizeaza perna?
Sunt cazuri in care perna pentru verighete serveste doar ca simbol, niste verighete false fiind atasate de perna in timp ce verighetele reale stau la cavalerul de onoare. Daca mirii doresc sa etaleze verighetele reale in timpul ceremoniei, se impun anumite masuri de precautie pentru ca acestea sa nu se rataceasca. “Majoritatea pernelor sunt dotate cu panglici cu care se pot lega verighetele, pentru ca acestea sa nu se piarda, insa este bine sa aveti grija sa nu legati nodurile prea strans. Pentru ca uneori purtatorul de inele este un copil si exista posibilitatea sa scape perna, puteti sa-i atasati o banda elastica de incheietura mainii pentru a-l ajuta sa tina in mana perna alunecoasa”, spune managerul siteului Invitatie.ro.

Alternative la perna pentru verighete
Tot mai multe cupluri doresc ceva unic, mai original decat traditionala perna alba din satin sau matase. Si alternative sunt destule, spre exemplu se poate utiliza un obiect care se potriveste temei nuntii in locul pernei traditionale, cum ar fi o ciorapul lui Mos Craciun daca nunta are loc iarna, o scoica pentru o nunta pe plaja, un mar rosu din cristal pentru o nunta cu tema Alba ca Zapada, de care sa fie legate verighetele, si idei ar putea fi inca multe… Verighetele sunt simbolul central al nuntii si al casatoriei, o pernita bine aleasa conferindu-le respectul si importanta cuvenita, astfel incat alegand pernita potrivita, cuplul poate fi sigur ca verighetele vor ajunge cu bine la altar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *