Pete albe la pavaje

posted in: Casa si Gradina | 0

Imaginea unei curti se schimba odata cu montarea unui pavaj rezistent si de calitate. In selectionarea materialelor folosite pentru pavarea gradinii, [aleilor|cailor de acces} sau terasei trebuie sa avem in vedere nu numai aspectul estetic, ci si rezistenta la trecerea anotimpurilor.

In Europa pavelele instalate au o vechime de peste 50 de ani si sunt intr-o stare foarte buna. S-a confirmat ca pavelele din beton au cea mai mare rezistenta in timp. Efluorescenta este un fenomen natural care apare la produsele cu un continut ridicat de ciment. Acesta nu afecteaza rezistenta pavelelor si dispare in timp.

Efluorescenta presupune aparitia unor pete albe la suprafata pavajului. Aceasta se produce din cauza duritatii apei si a prafului de calcar din cimentul folosit, care se asterne pe suprafata din beton dupa evaporarea apei. Efluorescentele la pavele nu sunt o problema si nu le modifica functionalitatea, pentru ca nu sunt permanente.

Dupa cateva ploi aceste pete albe se diminueaza si in general nu se vor mai vedea, daca fundatia este realizata potrivit normelor tehnice. In zonele aparate, acolo unde nu patrunde apa petele albe persista pe pavele si pot fi scoase cu ajutorul unor substante de curatare speciale pentru produsele din beton. Trebuie sa stim insa ca prin intrebuintarea substantelor de curatare pot sa apara schimbari de culoare si structura ale pavelelor.

Europrod grup produce si comercializeaza pavele pavaje borduri coame si prin echipa de editori dedicata va tine la curent cu cele mai interesante informatii legate de acest domeniu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *