Categorii
Automobile

Piese salvate in urma dezmembrarilor auto

Ce trebuie sa faceti cand masina dumneavoastra nu mai functioneaza? Poate ca ati avut un accident nefericit sau poate ca pur si simplu perioada de viata a vechii dumneavoastra masini s-a incheiat intr-o buna zi. O optiune populara pentru eliminarea autovehiculului consta in dezmembrari auto. Reciclarea auto este unul dintre cele mai vechi programe de reciclare din lume. Oamenii s-au fost de dezmembrari auto de zeci de ani si reutilizeaza diferitele lor parti. Odata ce totul este scos din „coaja”, masina este zdrobita, iar otelul si fierul din componenta acesteia sunt trimise la topitorie. Primul loc in care ajunge, de obicei, un vehicul inoperabil este in parcurile de masini.

De aici, vehiculele sunt categorizate si stocate in garaje. In timp ce stau in parcurile auto, vehiculele sunt dezmembrate de oameni care cauta piese de schimb ieftine pentru masinile lor. O mare parte din anvelopele de iarna care se gasesc in service-urile second-hand provin din dezmembrari auto. Este cu aproximativ 50% mai ieftin sa cumparati anvelope de iarna de la un parc auto, decat de la un dealer local autorizat, deci va puteti interesa de pretul anvelopelor de iarna recuperate de la alte masini si sa le comparati cu pretul unor anvelope noi care pot fi achizitionate de la VandMasini.ro sau alte magazine online care se ocupa cu comertul anvelopelor auto noi.

In general, primul pas in procesul de dezmembrari auto este, conform site-ului www.anunturidezmembrari.ro, de a drena lichide diverse din interiorul vehiculului. Acesta este un pas foarte important, deoarece cele mai multe fluide ale unui vehicul sunt toxice pentru mediul inconjurator. Unele dintre fluidele drenate pot fi reciclate, iar altele nu. Lichidul de frana si benzina sunt revandute, in timp ce lichidul de servodirectie si lichidele de spalat parbrize, nu sunt. In functie de tipul de dezmembrari auto facute de catre parcurile auto, operatiunile pot include demontarea vehiculului, drenajul lichidelor provenite de la vehicule, zdrobirea capotei vehiculului si uneori, chiar si maruntirea partilor metalice a unui vehicul, care sunt strivite si apoi vandute ca fier vechi. Materialele plastice de la vehiculele sunt fie duse in depozitul de deseuri reciclate, fie aruncate la gunoi.

Contaminarea mediului inconjurator este o reala preocupare pentru intreprinderile de reciclare auto. Exista multe substante toxice continute in fiecare vehicul, astfel ca aerul, apele subterane si solul pot fi contaminate in timpul procesului de drenaj al lichidului si eliminarea partilor auto. Depozitarea necorespunzatoare a bateriilor si a fluidelor poate provoca, de asemenea, probleme de mediu. Acesta este unul din principalele motive pentru care vehiculele sunt, in general, demontate in aer liber si pe suprafete pavate, in cazul in care scurgerile pot fi curatate inainte ca poluantii sa se infiltreze in pamant. Aceasta diminueaza, de asemenea, posibilitatea incendiilor cauzate de aprinderea lichidelor inflamabile, cum ar fi benzina si lichidul de frana. Automobile contin, de asemenea, alte substante toxice cum ar fi azbest, plumb si mercur.

Manipularea corecta a acestor substante este cheia pentru a le mentine in afara depozitului de deseuri si a mediului inconjurator. Atunci cand vehiculul a ajuns la sfarsitul duratei sale de viata, sa stiti ca multe din partile lui pot fi reciclate si utilizate pentru a fabrica parti pentru alte vehicule. Pretul anvelopelor care au fost recuperate in urma dezmembrarilor auto este mult mai mic fata de pretul anvelopelor noi, insa nu inseamna neaparat ca cele second-hand sunt la fel de bune, ca si calitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *