Planificarile si pregatirile unei inmormantari

18/03/2017 | Autor: | Adaugat in categoria Spiritualitate/Credinta

Moartea este un fenomen de care foarte multi dintre noi se tem si nu doresc sa-l adopte deoarece nu stim ce este, practic nu stim unde sufletul nostru se duce si daca urmeaza trupul.

Ne vom gandi doar la vietile noastre pamantesti, la ce ne va lipsi odata ce am trecut in nefiinta, ne vom gandi la cei dragi si la protejarea acestora, dar mai sunt si persoane care cred ca toate placerile si amintirile pe care viata ni le-a oferit pana la momentul decesului vor disparea si nu vor ramane cu noi acolo unde va merge si spiritul nostru.

Totusi indiferent daca ne temem sau nu, un lucru este sigur, faptul ca exista.

Dupa inmormantare vine realitatea celor vii, cineva care le-a fost drag a plecat dintre ei pentru eternitate. Cheltuieli vor exista si persista o lunga perioada de timp, asta daca nu exista beneficii precum politele de asigurare in caz de deces. Mai jos vom arunca o privire la cum sa ne pregatim o inmormantare astfel ca dupa plecarea din lumea celor vii, cei dragi sa nu fie lasati in doliu financiar.

Polita de asigurare pentru servicii funerare

Probabil acest termen ne este familiar pentru ca este folosit in toate tarile din lume. Prin emiterea unei polite de asigurare de viata fie ca decesul va fi prematur sau natural beneficiarii vor putea sa se bucure de o suma in numerar livrata de firma de asigurari. In astfel de momente, banii pot fi foarte importanti pentru a compensa diversele aranjamente funerare, fara o polita de asigurare de viata costurile serviciilor funerare pot fi o sarcina consistenta pentru rude. Exista multe companii care va pot furniza un asemenea document dupa nevoile dumneavoastra si desigur dupa buget. Daca locuiti in capitala, o companie de servicii funerare Bucuresti va va sfatui in toate demersurile pentru a intra in posesia acestei asigurari de viata si aceasta sa fie la zi si numele beneficiarului sa fie cel corect.

Alcatuirea si aranjarea produselor funerare

Existenta unui sicriu deja pregatit este foarte important in momentele de cumpana ale vietii pentru a scuti valul de cumparaturi si de produse funerare ( precum produse de parastas, cruci si alte accesorii ), sau o alta varianta ar fi alegerea unui tamplar priceput pentru a construi un sicriu personalizat si frumos pe placul dumneavoastra. O planificare din timp al acestuieveniment va permite sa alegeti exact culoarea, timpul de excutie, proiectarea si materialul din care sa fie fabricat. O alta varianta este vizitarea numeroaselor companii de pompe funebre care va vor asigura de siguranta sicriului si transportul la domiciliu pentru ca toata familia sa stie de locatia lui.

Alegerea pachetelor funerare

Pentru acest tip de serviciu puteti alege o companie de servicii funerare care va avea grija ca toate aranjamentele cum ar fi locatia inmormantarii, sicriul si programul funerarilor sa se desfasoare ca la carte. O astfel de companie detine in portofoliul de servicii o gama variata de produse funerare, de unde puteti alege aranjamentul floral, modelul de sicriu, sau de cruce si puteti specifica chiar ziua in care sa fiti inhumat pentru a primi cea mai buna oferta.

O solutie mai putin costisitoare poate fi si varianta incinerarii, care poate scuti o mare parte din cheltuieli, dar va trebui sa aduceti aminte familiei de planurile dumneavoastra pentru inmormantare ca acestia sa stie si sa va asigurati ca vor fi efectuate.

Scrierea testamentului

Ultima parte si una dintre cele mai importante piese dintr-o inmormantare este scrierea testamentului. Un testament este o bucata de hartie cu instructiuni specifice scrise de dumneavoastra cu privire la economii, investitii si mostenire, iar prin acest lucru alaturi de asistarea de catre un avocat va asigurati ca atunci cand nu veti mai fi in viata sa nu existe certuri si lupte printre membrii familiei. Sub indrumarea unui avocat de incredere rudele vor sti ce ati lasat in urma si cui i-au fost destinate anumite beneficii.O greseala foarte mare pe care o fac de regula oamenii cu o situatie financiara buna este aceea de a lasa bani animalelor lor de companie, lucru ce este destul de neplacut si irelevant pentru un motiv simplu, un animal de companie nu este un om. Nu lasati niciodata bani pentru animale pentru ca ele nu pot cheltui nimic si controlul asupra sumelor de bani va fi facut de catre o persoana si animalul dumneavoastra indragit risca sa ajunga si la adapost.

Un ultim lucru pe care fiecare dintre noi ar trebui sa-l facem inainte de a ne desparti de lumea aceasta este pacea cu persoanele cu care ne-am certat, am avut conflicte. etc. Nu este bine sa mori cu ura in suflet pentru cineva, orgoliul trebuie redus pentru a primi pacea de care avem nevoie fiecare dintre noi. Desii suntem unii dintre cei mai curajosi oameni de pe pamant, multi suntem speriati si ne este teama de moarte vorbind cu frica. Dar indiferent cat de mare este frica trebuie sa fim pregatiti pentru astfel de situatii pentru ca acestea sunt inevitabile iar o planificare timpurie poate adduce avantaje de ambele parti.

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Articolul n-a primit niciun vot inca. Fiti dvs. primul care-l voteaza!)
Încarc...

Autor:

Acest autor a publicat 7 articole pana in prezent.

Adauga un raspuns

Ultimele articole adaugate:


11/11/2020 | Autor:
Adaugat in categoria Umor

Vrei sa stii care sunt zodiile care vor straluci in aceasta luna? Atunci trebuie sa citesti cele de mai jos. Vezi pe iubesti.ro mai multe articole din domeniul astrologiei.     …

27/10/2020 | Autor:
Adaugat in categoria Arhitectura

Structurile de rezistenta la cutremure sunt foarte importante, iar specialistii tin cont de mai multe aspecte atunci cand proiecteaza cladirile. Arhipropub.ro arata unele dintre cele mai importante aspecte care pot …

18/10/2020 | Autor:
Adaugat in categoria Auto

Ca masina ta sa functioneze perfect trebuie sa aiba parte de piese de buna calitate. Performanta acesteia mai depinde si de verificarea si de inlocuirea componentelor defecte sau uzate. O …