Pledoarie pentru vacante in Turcia!

13/12/2012 | Autor: | Posted in Turism

De ce venim in vacanta aici?

Turcia este un fel de poarta intre Orient si Occident. Asezata pe doua continente, tara a fost locuita inca din antichitate de greci si fenicieni ce desfasurau o activitate comerciala intensa pe tarmurile Marii Mediterane. Pe langa acest fapt, a fost imperiu timp de 600 de ani, si adaposteste vestigii de o bogatie incomensurabila. Turcia este o tara complexa atat din punct de vedere istoric, cat si din punct de vedere geografic. Dispunerea speciala a formelor de relief – munti inalti, dealuri, tarm intins cu plaje largi si ape cristaline atrage turistii din intreaga lume. Aici sunt si orase cu vechime extrem de mare. Istanbulul a fost intemeiat inca din secolul 7 Inainte de Hristos, avad atunci numele de Bizantion. In anul 330 devine capitala Imperiului otoman de Rasarit sub Constantin cel Mare, si ia numele de Constantinopole, apoi devine capitala a Imperiului bizantin. Din anul 1453, sub ocupatie turca, ramane capitala sultanatului pana in 1923, cand aceasta este mutata la Ankara.

Clima Turciei este diversa. Zona de coasta are un climat temperat mediteraneean, cu veri uscate si ierni umede. Malurile scaldate de Marea Neaga au un climat temperat oceanic cu anotimpuri umede – aici cade cea mai mare cantitate de precipitatii. Zona Marii Marmara are un climat de tranzitie, astfel verile sunt moderat de uscate si reci, iar iernile sunt mai uscate. Conditiile climatice sunt mult mai dure, mai aride in interior, si mai ales cu cat se urca in altitudine. Pe platoul turcesc, iernile sunt aspre, iar temperaturile mentin zapada cel putin 120 de zile pe an. Aici, verile sunt fierbinti si uscate. Pe litoralul Marii Mediteraneene clima este subtropicala, placuta.

Cand e cel mai bine sa mergem?

Va recomandam sa va faceti rezervarile din timp profitand astfel de reducerile early-booking, reduceri care ajung pana la 30% din valoarea pachetului turistic. Reducerile sunt substantiale, mai ales la calatoriile cu avionul, si cazarea va fi mai ieftina. Puteti sa optati pentru excursiile in care veti fi insotiti de ghid turistic angajat de compania turistica, ghid care vă va recomanda cele mai importante obiective turistice, si vă va explica la fiecare in parte. Raportul calitate-pret este foarte bun, astfel incat puteti sta la un hotel de 4, 5 stele la un pret foarte bun, intr-o statiune turistica cunoscuta. Nu toate agentiile turistice au aceasta optiune – early-booking, de aceea trebuie sa cereti aceste oferte.

Ce statiuni sunt cele mai frumoase?

Cei pasionati de ski vor fi multumiti de conditiile din statiuna Uludag. Varful atinge 2543 metri. Este cunoscut faptul ca luna decembrie ofera cele mai bune conditii de ski, cand stratul mediu de zapada atinge 3 metri. Statiunea este dotata cu o telecabina, 5 telescaune si 7 teleschiuri in forma de T. Statiunea se afla la aproximativ 26 km de marele oras istoric Bursa, in care gasim 125 de moschei, cele mai importante si interesante fiind cele construite de primii conducatori otomani, ca de exemplu Baiazid.

Regiunea Antalya este un loc pitoresc. Inconjurata de munti, paduri si numeroase ruine antice, este incalzita de soare timp de 300 de zile pe an, si este un paradis al inotului si al plajelor. Vizitati castelul, fosta fortareata otomana situata in varful unei coline. Aici se gasesc ruinele a sase biserici, situate in apropierea locului de executie a prizonierilor. Puteti veni insititi de persoana iubita, dar si cu familia, si va veti bucura de niste zile minunate.

Orasul Bodrum este unul boem. Situat pe coasta egeeana, este cunoscut drept un paradis al yachtingului si al plajelor pe care va puteti relaxa, si eventual pescui bureti de mare. Plaja Yalikavac este un loc mirific – nisipul este fin, apa este calda, cristalina – perfecta pentru cateva zile departe de agitatia cotidiana. Cei pasionati de istorie vor fi fascinati de Mausoleul din Halicarnas, care a fost restaurat in dorinta de a se apropia de infatisarea de odinioara. Bodrumul este si orasul natal al lui Herodot.

Statiunea Kusadasi este una din cele mai frumoase de pe litoralul turcesc. Situata pe coasta de vest, in sudul orasului Izmir, are plaje late cu nisip fin, ape calde, linistite, prin care poti zari usor bancuri mari de pesti colorati ce zburda prin apropierea oamenilor. Aici puteti practica windsurfing, ski-nautic, navigare, face scufundari. Dupa lasarea serii, puteti sa va recreati in cafenelele si restaurantele renumite pentru serviciile ireprosabile si atmosfera incantatoare de vacanta.

Ce cumparam?

In Turcia, matasurile si bumbacul au o calitate remarcabila. Astfel, covoarele, stofele de lana, prosoapele, articolele de imbracaminte sunt vestite in intreaga lume pentru frumusetea lor. Aici se vand si bijuterii frumoase din aur si argint, cu modele interesante, cu pietre pretioase si semipretioase, la preturi foarte avantajoase.

Autor:

In earticole.Com autorul a publicat un numar de 9 articole .In curand si alte noutati.

Lasă un răspuns