Ponturi si tehnici pentru sofat in siguranta

18/03/2017 | Autor: | Adaugat in categoria Auto

Sofatul in siguranta nu este esential doar pentru siguranta dumneavoastra si a celorlalti ocupanti ai masinii dar odata cu cresterea costurilor asigurarilor, un accident poate duce la scumpirea drastica a politei de asigurare pentru masina dumneavoastra.

Ulterior promovarii examenului de permis, acumulam multe obiceiuri proaste, si vor deveni normale pentru multi dintre noi. Aceste greseli pe care le vom face la volan pot parea neinsemnate, dar ele reprezinta principala cauza a accidentelor de circulatie.

A explica este esential, dar sfaturi simple de conducere in conditii de siguranta sunt concepute pentru a imbunatati abilitătile dumneavoastra de a conduce, de a oferi incredere și de a constientiza, conducand la un sofer mai bun, mai sigur.

Cu toate ca numarul soferilor creste, numarul accidentelor rutiere fatele scade. Asta datorita conditiilor mai sigure de circulatie, vehiculelor mai sigure precum si datorita cresterii standardelor in ceea ce priveste obtinerea permisului de conducere.

Multe obiceiuri de conducere proaste raman din nefericire , mai jos avand detalii despre cele mai des intalnite cauze ale accidentelor rutiere, precum si cum pot fi prevenite.

Conducerea prea aproape de alte vehicule

Condusul prea aproape fata de vehiculul din fata este una din cauzele majore ale producerii accidentelor rutiere.

Condusul prea aproape fata de vehiculul din fata este foarte periculos intrucat nu ofera soferului suficient timp de reactie sa franeze in eventualitatea in care vehiculul din fata franeaza brusc. Acest timp de condus este, de asemenea, ilegal. In eventualitatea unei franari bruste, nu doar ca sansele ca dumneavoastra sa loviti masina din fata cresc, dar exista riscul ca si masina din spatele dumneavoastra sa va loveasca.

• Condus in siguranta
Mentinerea unei distante de siguranta va cresc sansele sa actionati la timp. Daca sunteti nesiguri de distanta de siguranta, regula de doua secunde este o metoda usoara pentru astfel de aspect. Pe langa factorul siguranta, a conduce prea aproape fata de vehiculul din fata vor cauza uzura mai rapida a sistemului de franare datorita accelerarii si franarii constante, crescand si consumul de combustibil. Distanta de siguranta permite masinii sa franeze fara utilizarea franei si , ca si rezultat, nu este nevoie sa accelerate dupa franare. Daca un vehicul circula prea aproape in spatele dumneavoastra, crescand distanta dintre dumneavoastra si masina din fata dumneavoastra va vor permite sa incetiniti pe o distanta mai mare, oferind soferului din spate mai mult timp de reactie.

Schimbarea benzilor de circulatie

40% dintre accidentele rutiere se datoreaza soferilor care nu se asigura cum trebuie. Un exemplu tipic al cauzelor acestor accidente este lipsa de observatii adecvate inaintea schimbarii benzilor de circulatie. Majoritatea privim in oglinzi inaintea schimbarii benzii de circulatie, dar uitam sa verificam si unghiul mort. O masina poate fi “ascunsa” in unghiul mort din stanga sau dreapta, plus vehiculele mici cum ar fi motocicletele sau bicicletele.

• Condus in siguranta
Inainte de a schimba benzile de circulatie, in orice situatie, fie ca este vorba de autostrazi, sosele cu benzi duble pe sens in oras , chiar si la sensurile giratorii, verificati oglinzile iar apoi verificati unghiul mort.

Daca vreti sa cititi mai multe informatii cu privire la condusul in siguranta, vizitati www.scoli-soferi.net.

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Articolul n-a primit niciun vot inca. Fiti dvs. primul care-l voteaza!)
Încarc...

Autor:

Acest autor a publicat 10 articole pana in prezent.

Adauga un raspuns

Ultimele articole adaugate:


18/10/2020 | Autor:
Adaugat in categoria Auto

Ca masina ta sa functioneze perfect trebuie sa aiba parte de piese de buna calitate. Performanta acesteia mai depinde si de verificarea si de inlocuirea componentelor defecte sau uzate. O …

06/10/2020 | Autor:
Adaugat in categoria Sanatate

Condițiile ideale pentru un implant dentar Fast & Fixed sunt o falcă complet edentuloasă, fără inflamații și chisturi în cavitatea bucală și un volum suficient de os al maxilarului. Însă, un pacient nu …

06/10/2020 | Autor:
Adaugat in categoria Cumparaturi

Jurnalul sau agenda este un accesoriu simplu, dar indispensabil pentru multe persoane. Poti cumpara jurnale si agende elegante din magazinul online Pravalia-cu-Surprize.ro. Jurnalele si agendele prezentate in sortimentul magazinului online, te uimesc …