Pot fi invertoarele auto solutii de vacante?

posted in: Auto | 0

Invertoarele auto sunt destinate alimentarii aparatelor electrice la o tensiune de 220V in habitaclul automobilului. Sunt dispozitive capabile a transforma curentul continuu in curent alternativ cu o frecventa de aproximativ 50Hz. Aceste sisteme se vor alimenta cu o tensiune de 12V de la bateria auto, generand apoi o tensiune la iesire de 220V. Astfel invertoarele auto pot fi destul de utile, deoarece pot alimenta cu energie electrica aparate precum laptopul, telefonul mobil, cafetiera de voiaj ori aparatul electric de barbierit chiar in habitaclul masinii.

Invertoarele electrice sunt dispozitive ce servesc cu succes la alimentarea aparatelor electrice in interiorul autovehiculelor. Prin simpla conectare la priza tip bricheta auto, aceste invertoare pot deveni active. Unele dintre modelele de invertoare auto se pot conecta direct la bateria auto. Acest lucru se face posibil prin intermediul unor clesti sau “crocodili” cum se mai numesc, ce sunt inclusi de regula in pachetul oferit spre comercializare. Invertoarele auto se pot diferentia intre ele prin multe aspecte. Cel mai important insa ar putea fi puterea pe care acestea o pot dezvolta.

In functie de puterea lor, invertoarele auto pot alimenta un consumator sau mai multi consumatori simultan. De exemplu un invertor auto de 150Watt va fi ideal in cazul alimentarii cu tensiune de 220V a unui aparat electric, fie el laptop ori telefon mobil, ori alte asemenea ansamble. In schimb invertoarele auto mai mari de 300Watt pot fi capabile a alimenta mai multi consumatori concomitent. Unele dintre modelele de invertoare auto dispun chiar si de USB, in afara de priza shuko. USB-ul ofera posibilitatea incarcarii cu energie electrica in automobile a acelor aparate electronice ce dispun de astfel de mufe.

Alimentarea prin USB poate constitui un avantaj atunci cand aparatele electronice dispun de cablu de date iar alimentarea acestora nu va obliga doar utilizarea cablului cu stecher. Invertoarele auto pot fi o solutie in timpul excursiilor, concediilor ori in cazul deplasarilor de business. Acestea pot asigura incarcarea cu energie electrica a acelor aparate electrice utile pe timpul deplasarilor. Laptopul sau aparatul de barbierit, cafetiera ori telefonul mobil pot fi alimentate oricand pe perioada concediului. Invertoarele auto anuleaza limitarile de pana acum cu privire la incarcarea in automobile a acelor aparate ce dispun de cabluri de alimentare traditionale cu stecher.

http://www.2u2me.ro/accesorii-auto/408-invertor-auto-300watt.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.