Preturile apartamentelor in Bucuresti

28/05/2015 | Autor: | Adaugat in categoria Vanzari

Pretul apartamentelor in Bucuresti a crescut in T4/2014

Conform unui studiu, realizat de catre Academia de Studii Economice din Bucuresti, pretul locuintelor din Bucuresti a crescut in medie cu 1% in trimestrul patru din anul 2014.

Ce inseamna defapt procentul de 1%?

Ei bine la finele anului trecut preturile pe metru patrat pentru o locuinta in Bucuresti a crescut pana la aproximativ 947 de euro, acest fiind pretul median de tranzactionare. Acest studiu a fost dat publicitatii prin intermediul raportului de piata AEEF MLS Market Report, realizat de catre Departamentul de Analiza si Evaluare Financiara de la ASE.

Toate informatiile din cadrul raportului au fost furnizate de catre Serviciul de Listare Multipla Felxmls Romania. Valorile tranzactiilor au fost obtinute din partea agentilor imobiliari care tranzactioneaza o multime de locuinte in special in complexurile rezidentiale noi, dar si de partea vanzatorilor, in total in cadrul studiului fiind cuprinse peste 10.700 de tranzactii realizate in ultimii doi ani de zile.

La finele anului trecut, preturile variau in functie de zona din Bucuresti in care s-a vandut locuinta astfel, 840 de euro pe metrul patrat in Berceni, Aparatorii Patriei, pana spre 1.500 de euro in Cotroceni sau Pipera. Acest studiu a delimitat Bucurestiul in 24 de zone bine definite, conform preturilor de vanzare a locuintelor, sau mai exact a pretului pentru metru patrat.

Spre deosebire de penultimul trimestru al anului precedent, in ultimul, preturi au crescut in mai mult de jumatate din cele 24 de zone care au fost supuse analizelor, specialistilor de la ASE. Explozia de preturi a avut loc in zona Cotroceni, astfel aici procentul a fost unul semnificativ de 40,1%, urmat la mare distanta de zonele Primaverii – Aviatorilor cu 13,3%, ambele zone de lux ale capitalei.

Exista zone periferice ale Bucurestiului, unde s-a mentinut tendinta de depreciere a metrului patrat al locuintelor. Astfel de zone sunt Drumul Taberei, Rahova, Militari sau Titan, cartiere secundare, directia de scadere fiind reflectata si de indicele imobiliar al Ziarului Financiar.

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Articolul n-a primit niciun vot inca. Fiti dvs. primul care-l voteaza!)
Încarc...

Autor:

Daca ati visat vreodata la un loc in care sa puteti creste copii sanatosi, plin de energie, care sa se poata juca in siguranta, aproape de natura, dar fara a pierde toate facilitatile si confortul marelui oras, Avangarde Forest vi se adreseaza direct! Am ales un spatiu in mijlocul naturii, in imediata apropiere a padurii, insa in acelasi timp cat se poate de aproape de oras pentru ca noua locuinta sa nu trebuiasca sa insemne un nou inceput si in privinta locului de munca sau a prietenilor. Puteti profita de liniste, confort, aer proaspat fara a trebui sa va sacrificati viata sociala sau cariera, in concluzie, locul pe care oricine isi doreste sa-l poata numi "acasa".

Acest autor a publicat 3 articole pana acum.

Adauga un raspuns

Ultimele articole adaugate:


18/10/2020 | Autor:
Adaugat in categoria Auto

Ca masina ta sa functioneze perfect trebuie sa aiba parte de piese de buna calitate. Performanta acesteia mai depinde si de verificarea si de inlocuirea componentelor defecte sau uzate. O …

06/10/2020 | Autor:
Adaugat in categoria Sanatate

Condițiile ideale pentru un implant dentar Fast & Fixed sunt o falcă complet edentuloasă, fără inflamații și chisturi în cavitatea bucală și un volum suficient de os al maxilarului. Însă, un pacient nu …

06/10/2020 | Autor:
Adaugat in categoria Cumparaturi

Jurnalul sau agenda este un accesoriu simplu, dar indispensabil pentru multe persoane. Poti cumpara jurnale si agende elegante din magazinul online Pravalia-cu-Surprize.ro. Jurnalele si agendele prezentate in sortimentul magazinului online, te uimesc …