Prima calatorie cu avionul: ce trebuie sa faci

posted in: Vacante | 0

Aici veti gasi sfaturi si trucuri utile pentru calatoriile cu avionul, pregatirea bagajelor de mana, deplasarea in jurul aeroportului, transportul unor bagaje speciale sau cumpararea unui bilet de avion mai ieftin, printre multe altele.

Calatoria cu avionul pentru prima data este intotdeauna o cauza a nervilor si stresului, doar ca intrarea pe un aeroport este infricosatoare, mai ales dupa ce am vizionat atat de multe filme in care oamenii se imbulezsc prin coridoarele aeroportului pentru a evita pierderea zborului.

Prima calatorie cu avionul: ce trebuie sa faci

Realitatea este ca, o calatorie cu avionul nu este ceea ce pare, nu este atat de complicata si ar trebui sa facem doar cateva proceduri inainte de calatorie, in acest ghid le vom explica pas cu pas.

1. Mergeti la aeroport in avans cu cel putin 3 ore

In cazul in care calatoria pe care o veti face este in afara (oriunde este), trebuie sa va aflati cu 3 ore inainte de ora de plecare, aceasta pentru a va asigura locul in avion, pentru a alege locurile, a expedia valizele etc. Pe de alta parte, daca primul dvs. zbor intr-un avion se afla in propria tara, este suficient sa fiti acolo cu o ora inainte de ora imbarcarii, deoarece nu exista nici o procedura de imigrare sau vama.Daca te duci cu masina la aeroport cauta un loc de parcare in interiorul aeroportului ori in parcarile din otopeni care sunt destul de aproape de aeroport.

2. Celebrul „Check-In”

Daca este ceva ce auzim intotdeauna este ca trebuie sa facem „check-in”, dar ce este acesta? Nimic de care sa va fie frica, este un proces simplu si va dura doar cateva minute (in functie de numarul de persoane care asteapta).

Check-in este procesul in care aratati pasaportul la ghiseul companiei aeriene de unde ati achizitionat biletul, persoana prezenta la ghiseu va va cere locurile dorite (culoar sau fereastra), va cantari bagajele si le va expedia, asta-i tot.

3. Imbarcarea: Ce ar trebui sa fac?

Cand primim pasul de imbarcare, putem accesa zona aeroportului unde ne aflam in avion, retineti ca, odata ce intrati in aceasta parte a aeroportului, nu veti putea sa va intoarceti, deci este recomandat daca asteptati pe cineva, sa ramaneti acolo unde va aflati.

Aceasta zona a aeroportului nu este terenul omului, pentru a avea acces acolo, trebuie sa prezentati biletul de imbarcare si sa efectuati procedurile de migrare, adica o data ce treceti aceasta sectiune, nu va aflati in nicio tara.

Merita mentionat faptul ca in sala de plecare exista restaurante, bai, magazine gratuite, cafenele, zone de incarcare a dispozitivelor electronice si multe altele, asa ca nu va faceti griji ca nu veti pierde nimic.

4. Fiecare tara are propriile reguli

Transportul de alimente, de exemplu, nu este interzis de nici o companie aeriana. Cu toate acestea, anumite reguli trebuie indeplinite in functie de companie, de destinatie si de cantitatea de alimente. Unele tari, cum ar fi SUA sau Australia, interzic intrarea alimentelor proaspete pe teritoriul lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *