Primavara e vremea tricicletelor

posted in: Jucarii | 0

De cum scapam de hainele groase ce le-am purtat toata iarna si copacii incep sa inmugureasca se umplu parcurile de copii mai mari sau mai mici nerabdatori sa zburde si a se joace in spatile deschise.
Odata cu iesirile tot mai dese prin parc isi fac aparitia si tricicletele. Aproape fiecare copil are o astfel de jucarie insa parca tot timpul tricicleta altuia este mai minunata decat cea pe care au cumparat-o parintii sau bunicii.
Pe piata exista mai multe tipuri de triciclete ceea ce face decizia achizitionarii uneia destul de dificila.
Triciclete fara pedale: Acest gen de triciclete sunt recomandate copiilor peste 12 luni care desi sunt prea mici sa pedaleze se pot deplasa cu aceste triciclete impingand cu picioarele dezvoltandusi astfel coordonarea miscarilor.
Triciclete cu maner ajutator: Sunt extreme de utile pentru ca permit parintelui sa poata ghida directia tricicletei atunci cand cel mic nu este stapan pe ghidon sau nu ajunge inca la pedale. De obicei acest model de triciclete sunt prevazute si cu hamuri de siguranta si copertina de soare. Odata ce copilasul creste manerul ajutator se poate indeparta impreuna cu copertina de soare sau hamurile de siguranta, iar tricicleta va fi ghidata in totalitate de cel mic
Triciclete cu roti de cauciuc: Desi acest model de tricicleta este mai scump este de multe ori preferat de catre parinti datorita zgomotului redus pe care il provoaca rotile in contact cu asfaltul.
Triciclete cu roti de plastic: Cele mai multe triciclete de pe piata sunt cu roti din plastic, insa unele au pe mijloc o banda de plastic siliconat ce atenueaza considerabil zgomotul fiind de prefert celor cu rotile 100% din plastic.
Asadar cu o oferta extreme de vasta de triciclete copii, sarcina parintilor sa aleaga un model este destul de dificila. Cel mai simplu ar fi sa va stabiliti dinainte bugetul si sa decideti exact ce functionalitati doriti sa aibe tricicleta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *