Primele modele Mercedes cu motor Dacia

posted in: Automobile | 0

Nemtii de la Mercedes au lansat primele modele cu motor Dacia ca urmare a unei colaborari cu grupul francez Renault pentru clasele A si B.

Cele doua modele A160 si B160 au fost construite si gandite ca masini low-cost, disponibile celor cu bugete reduse dar care isi doresc totusi sa conduca un Mercedes. Acestea au fost facute cu motorul de 1,5 litri DCi, de la Clio si Dacia. Aceasta varianta are o cutie de viteze automata iar preturile se situeaza intre 25.882 euro si 27.310 euro, pe piata auto din Germania.

Motorul Dacia de 1,5 litri scoate 89 de cai putere, ajunge la o suta de kilometri pe ora in 13.8 secunde iar viteza de top este de 180km/h. Pe langa preturile accesibile, un alt avantaj il reprezinta consumul al carui punct forte este de 3.8l/100 km pentru A160 CDI si 4.0/100 km pentru clasa B160 CDI. Acelasi motor a fost folosit si pentru modele Clio si Laguna de pe piata auto din Franta.

In Romania, Clasa A CDI 90 CP cu motor diesel Dacia costa cu 1.100 de euro mai putin comparativ cu modelul ce detine motorul german, in timp ce pentru clasa B diferenta fiind de 1000 de euro intre cele doua variante de motorizari. Asadar, romanii care isi doresc sa conduca un Mercedes la un pret mai accesibil au acum aceasta varianta de achizitionare a unui model al nemtilor de la Daimler.

Colaborarea Daimler cu producatorul francez Renault continua dupa ce Mercedes a imprumutat platforma Renault Kangoo, folosita si la Dacia Dokker , pe modelul german Citan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *