Probleme comune care pot fi rezolvate fara sa aveti nevoie de un montaj de aer conditionat nou

posted in: Mobilier | 0

Nu mai functioneaza aerul conditionat. Oare ce s-a intamplat? Oare s-a stricat de tot? Cat va costa reparatia? Ce facem daca reparatia e imposibila asa ca va fi nevoie de un montaj Home-Clima aer conditionat nou in mijlocul verii, cand toata lumea sta la coada pentru asemenea servicii?

Profestionistii in depanarea sistemeor de climatizare au vazut multe in toti anii cand au instalat, reparat, facut service si inlocuit piese pentru AC-uri. Oamenii cu adevarati priceputi in meseria lor ajung sa stie care pot fi problemele cu aerul conditionat care refuza sa mai mearga doar pe baza „simptomelor” pe care proprietarul casei le descrie cu mult inainte de a vedea chiar unitatea „pe viu”. Gasiti mai jos cateva dintre cele mai frecvente probleme pe care le au aparatele de aer conditionat de care se lovesc cel mai des firmele care ofera servicii de climatizare.

Nivel scazut de agent de racire (freon) in sistem

Agentul frigorific (sau freonul) este substanta responsabila cu racirea aerului dintr-un sistem AC. Freonul nu se evapora, deci daca eficienta sistemului dumneavoastra de aer conditionat este scazuta, exista sanse ca pe undeva sa existe o scurgere de freon. Fara aceasta substanta chimica importanta sistemul dumneavoastra nu se raci incaperile niciodata. Un tehnician autorizat poate diagnostica, repara problema care a cauzat scurgerea si reincarca unitatea cu agent frigorific.

Probleme cu instalatia electrica

Uneori este vorba doar de o problema foarte simpla, ca un circuit sau un cablu care s-a stricat, alteori este ceva mai grav. Daca AC-ul dumneavoastra nu functioneaza deloc, verificati butonul on/off. Daca este oprit, reporniti-l. In cazul in care apar din nou probleme, ar putea fi o problema mai grava decat niste cabluri defecte. Lasati aerul conditionat in pace si contactati un tehnician profesionist specializat in AC.

Intrerupatorul de siguranta

Majoritatea unitatilor de climatizare moderne are o siguranta legata de conducta de scurgere a condensului. Unele modele au tavite, altele niste tevi. Conducta de evacuare a condensului impiedica depasirea umiditatii din aparatul de aer conditiona care ar duce la deteriorarea lui. Acea teava practic conduce umezeala departe de unitate.

Uneori aceste tevi se infunda si apa ramane pe ele. Majoritatea sistemelor de aer conditionat au o caracteristica care desclanseaza oprirea automata a sigurantei, fapt care duce la oprirea completa a sistemului cand se intampla acest lucru. Aceasta este o problema obisnuita cu aparatele de climatizare instalate in zone cu un nivel de umiditate ridicate si poate aparea si in urma ploilor torentiale de pe parcursul unui anotimp. Daca umiditatea excesiva este cauza problemelor dumneavoastra, golirea tavii sau scurgerea tevii va face ca sistemul dumneavoastra sa isi revinaimediat. Daca nu, apelati la un profesionist pentru a arunca o privire si a vedea care este problema.

Filtre si bobine murdare

Cea mai obisnuita problema pe care o vad cei care repara aere conditionate atunci cand merg pentru intretinerea preventiva este  prezenta filtrelor de aer foarte murdare. Chiar daca e un lucru care este usor de uitat, doar o schimbare simpla lunara (sau oricand este indicat de producatorul de filtre) poate duce la eliminarea problemei. La fel si curatarea AC.

O intretinere atenta va mentine sistemul in functiune si va ajuta sa evitati problemele pe termen lung (cum ar fi defectarea prematura a compresorului sau a ventilatoarelor). Asadar este o idee foate buna sa va faceti timp pentru a scoate filtrul vechi si a-l inlocui cu unul nou. Acesta operatiune foarte simpla va va ajuta sa prelungiti durata de viata a unitatii, dar si sa va mentineti familia mai sanatoasa, in special in acest climat in care AC functioneaza in cea mai mare parte a verii, uneori chiar si toamna.
Bobinele compresorului se murdaresc si, daca sunt infundate, sistemul dumneavoastra nu va functiona eficient. Blocajelee severe pot deteriora sistemul. Curatarea bobinelor compresoarului face parte din intretinerea de rutina pe care o efectueaza tehnicienii de reparatii si service de aere conditionate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *