Categorii
Sanatate

Procesul de detoxifiere

Avand in vedere ca in viata de zi cu zi suntem inconjurati de toxine cu origine diversa este necesar sa facem o detoxifiere a organismului.

Inainte de a trece la prezentarea a ceea ce inseamna si ce presupune procesul de detoxifiere, vom trece in revista factorii care impun realizarea sa.

Acesti factori nocivi ii includ pe cei de origine fizica (lumina, climat, campuri electromagnetice, radiatii), pe cei de origine chimica (produse cosmetice, poluare, pesticide, metale grele), pe cei de origine biologica (ciuperci, bacterii, virusuri, endoparaziti, unele alimente etc.) si pe cei de origine psihologica (stres, boli psihosomatice etc.).

Prin detoxifiere are loc eliminarea, neutralizarea si transformarea toxinelor din organism.

De ce este recomandata detoxifierea?

Raspunsul ne este la indemana! deoarece scade incidenta de aparitie a numeroase afectiuni (precum: durerile de cap, mancarimile de piele, oboseala cronica imunitatea scazuta, capacitatea de concentrare, alergii etc.). In timpul detoxifierii, pe langa alimentele recomandate, se consuma 2-3 litri apa/zi si se fac multe exercitii fizice pentru a stimula transpiratia, dar se evita consumului de sare de bucatarie, cafeina, aditivi, indulcitori artificiali, alcool si zahar.

La aproximativ 7 zile dupa inceperea detoxifierii, veti putea adauga suplimentele nutritive pentru a va fortifia organismul. Suplimente nutritive cu vitamine si minerale se administreaza in scopul asigurarii dozei zilnice recomandate.

Substantele toxice din organism reduc vitaminele si mineralele, ceea ce duce laslabirea rezistentei. In acelasi timp, aceleasi substante toxice pot induce formarea radicalilor liberi care afecteaza sistemul imunitar.

Este necesar ca in perioada de detoxifiere sa se administreze suplimente nutritive cu Vitamina A, Vitamina B1, Vitamina B2, Vitamina B3, Vitamina B5, Vitamina B6, Vitamina B7, Vitamina B9, Vitamina B12, Vitamina C, Vitamina D, Vitamina E, Vitamina K adecvate.

De asemenea, se recomanda consumul de acizi grasi esentiali (uleiuri de peste cu Omega 3 sau uleiuri de primula) dar si suplimente pe baza de alge cu clorofila care grabesc eliminarea toxinelor din organism.

In timpul procesului de detoxifiere, din punct de vedere al suplimentelor nutritive, puteti actiona dupa cum urmeaza: folositi un detoxifiant general cu o formula vegetariana, 100% naturala; de asemenea, puteti folosi un detoxifiant pentru ficat, deoarece ajuta functia ficatului si regenerarea acestuia; un stimulent nutritiv care sa ajute impotriva poluarii si metalelor grele, este foarte benefic celor care traiesc in orase mari, sunt expusi la fum (inclusiv de tigara) sau sunt contaminanti alimentar; fibrele alimentare vor fi de ajutor in mentinearea unui tranzit intenstinal optim, de asemenea, acestea absorb diverse toxine; iar enzimele, in special cele proteolitice curata sangele si vasele de sange.

Persoanele care au facut abuzuri alimentare si au trait in medii toxice pot avea nevoie de mai multe cure pentru detoxifiere sau, permanent, de suplimente nutritive cu rol protector si detoxifiant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *