Categorii
Marketing

Promovarea online in Social Media

Parerile expertilor in promovarea online sunt impartite. Exista pareri conform carora rezultatele campaniilor de promovare in Social Media sunt greu de cuantificat din punct de vedere al randamentului investitiei (ROI – Return of Investment). Pe de alta parte, exista si grupuri de specialisti care sustin ca organizarea eficienta si alegerea strategiei potrivite sunt elemente importante ale unei campanii de promovare in mediile sociale, ce va duce care o rentabilizare sigura a investitiilor.

Conform studiilor mai mult de jumatate dintre americani folosesc forumurile de cumparaturi online si se pare ca trei sferturi dintre acestia raman conectati la unul dintre site-urile de socializare (Facebook, Twitter, Google+ etc.) pentru cea mai mare parte a zilei.

Dependenta de mediile de socializare este clara si astfel promovarea companiilor in aceste medii online devine o necesitate reala. Chiar daca multe companii inca considera dificila monetizarea utilizatorilor pe retelele sociale, aproximativ un sfert dintre comercianti considera prioritara cresterea randamentelor investitiilor prin desfasurarea activitatilor de promovare in mediile sociale.

Campaniile de promovare in mediile sociale pot ajuta orice companie sa transforme click-uri si vizitele in vanzari, ar vizitatorii in clienti pe termen lung. Specialistii in promovare online sunt de parere ca randamentul investitiei in mediile de socializare poate fi imbunatatit prin utilizarea de continut de calitate. Astfel, publicarea de articole si comunicate pe Facebook (de exemplu) are un rol important de a starni interesul si de dezvoltare a brand-ului online. Strategiile gandite pe termen lung care implica concursurile, sondajele de opinie si activitatile in grupurile de nisa sunt si ele foarte eficiente.

Cele mai eficiente canale de promovare in social media sunt bineinteles platformele cu cei mai multi utilizatori si care nu mai au deja nevoie de nici un fel de prezentare: Facebook, Google+, YouTube, Twitter. Exista milioane de oameni conectati la aceste platforme in orice moment al zilei. Orice campanie destinata promovarii in social media trebuie sa inceapa cu aceste platforme, insa eficienta campaniei va depinde si de intelegerea modului de functionare al fiecarui mediu. Companiile trebuie sa inteleaga ca utilizatorii se comporta diferit pe Facebook fata de Twitter etc., iar fiecare platforma trebuie sa aiba o abordare diferita.

Cateva sfaturi simple de care sa tii cont atunci cand te promovezi pe Social Media:

  • Folositi hashtags in postarile pe Twitter;
  • Utilizati metodele platire de promovare a paginilor folosite de Facebook;
  • Pe Linkedin adreseaza-te doar publicului interesat si asigura-te ca publici continut pe pagini relevante;
  • Foloseste Pinterest pentru a distribui imagini.

Acestea sunt doar cateva dintre aspectele carora trebuie sa le acorzi atentie. In functie de scopul campaniei, de felul organizatiei etc. la lista se vor adauga multe altele.

In general, oriunde te-ai promova trebuie sa nu subestimezi puterea cuvintelor. Continutul autentic, antrenant ce face referire strict la tema abordata va aduce mai multi clienti decat orice altceva. Ofera informatii cititorilor tai si nu plagia. Nici cititoriii, si nici motoarele de cautare nu agreaza continutul copiat. Blogul companiei este, de asemenea, un canal importat de comunicare clientii tai. Comunica si interactioneaza cu clientii tai prin sondaje, concursuri, comunicate si articole pe blog.

In final, nu putem decat sa va spunem sa va amintiti de vorba „clientul e stapanul nostru…”. Tineti cont de asta, aflati ce probleme are si oferiti-i cea mai buna rezolvare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *