Promovarea unui site Part 1.

posted in: Optimizare SEO | 0

Ca webmaster sau propietar de site/ site-uri, stim cu totii cat de importanta este promozarea unui site web si procesul de optimizare seo, dar stim ce inseamna si cum se face?

In acest articol vom defini mai intai catva termeni ce trebuiesc stiuti de orice propietar de site web. Procesul de optimizare SEO face parte din amplul proces de promovare, mai exact aceasta optimizare ajuta site-ul sa fie vazut de catre motoarele de cautare si sa fie pozitionat cat mai bine in motor. In procesul de promovare al unui site vom auzi de termeni precum SEO, SERP, director WEB, backlink, keywords, meta description, description. Acesti termeni urmeaza sa ii explicam in continuare dar nu inainte de a stabili faptul ca promovarea unui site se poate face prin optimizare on-page si promovare off-page.

Acum sa vedem ce inseamna fiecare termen…

SEO Acesta este abrevierea pentru Search Engine Optimization, ceea ce in limba romana inseamna optimizare pentru motoarepe de cautare. Acest proces consta in informarea motoarelor de cautare despre site.

SERP Abrevierea pentru search engine results pages, ceea e inseamna rezultatele cautarii pe paginile motorului, ceea ce mai pe intelesul tuturor se traduce in pozitionarea site-ului pe un anumit keyword intr-un motor de cautare.

Director WEB Este un website sau mai bine spus un catalog in care poti inscrie siteul pentru promovare sau pentru a obtine un backlinc. Acesta poate fi director de linkuri sau de articole iar acestea la randul lor pot fi generale sau pe anumite nise/ categorii.

Backlink Este un link/legatura pe un site catre un alt site. De preferat este ca site-urile sa fie din aceasi nisa/ domeniu de activitate.

Keywords Acesta este termenul in engleza pentru cuvinte cheie, adica cuvinte sau expresii ce sunt relevante perfect site-ului. Odata cautat un cuvant cheie sau o expresie intr-un motor de cautare, acesta va afisa rezultate ce contin acest cuvant/expresie iar daca site-ul tau are o pozitie SERP buna, vei obtine vizitatori.

Meta description este o descriere scurta a site-ului, in general maxim 30 de cuvinte.

Description Este descrierea detaliata a siteului, in jur de 50-150 cuvinte.

Acestea fiind spuse, acum stim care este treaba cu acesti termeni, urmeaza intr-un articol urmator sa vedem cum sta treaba cu promovarea propriu-zisa si ce metode se pot folosi.

Pentru earticole.com,

Marinel Padurice

Follow mifotea:

http://directorsubmit.com/

Latest posts from

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *