Property Book, un proiect de care piata online a imobiliarelor avea nevoie

posted in: Comunicate de presa | 0

Piata imobiliara din Romania este una relativ stabila in acest moment, cu toate ca a inregistrat momente grave de instabilitate.

Desi fluctuatiile de pret au fost ingrijoratoare, iar specialistii din domeniul imobiliar au fost sceptici in ultima perioada cu privire la achizitionarea de imobile, nevoia de a tine pasul cu tehnologia nu a scazut.

De acest lucru a fost convins si Lucian Voju, un tanar de 30 de ani din Cluj Napoca, cu o experienta de 10 ani in domeniul imobiliarelor si o functie de manager in acest oras.

Experienta acestuia l-a determinat sa vina cu o idee extrem de practica pentru publicul din acest domeniu si anume, un motor de cautare pentru piata imobiliara, cu ajutorul caruia sa realizeze o actiune de agregare a tuturor anunturilor imobiliare promovate de agentiile imobiliare. Ideea sa, conceputa la finalul anului 2012 a prins forma un an mai tarziu, dupa ce o investitie de 8500 de euro a fost facuta, impreuna cu asociatul sau din domeniul IT, Horea Gligan.

Importanta existentei unui astfel de proiect este data de avansul tehnologic

Proiectul numit Propertybook.ro a devenit o sursa indispensabila in mediul online, in ceea ce priveste cautarea de proprietati de inchiriat si de vanzare.

Diferenta dintre acest agregator si alte website-uri cu anunturi imobiliare este ca acesta contine anunturi de calitatea din intreaga tara, ale agentiilor imobiliare cu care colaboreaza, ofera toate informatiile referitoare la imobile, cat si la imprejurimile lor, ofera o imagine clara a locatiei, amplasand icon-uri interactive pe o harta actualizata, are un design prietenos, este foarte simplu de utilizat, ofera posibilitatea de a vizualiza toate reperele, obiectivele importante si facilitatile din jurul proprietatilor, ofera grafice care arata trendurile pietei din ultima perioada in ceea ce priveste preturile si este dinamic, oferind posibilitatea impartasirii informatiilor cu cele mai importante retele sociale.

Formatul acestui motor de cautare este unul foarte simplist in ceea ce priveste prima pagina, avand un design similar cu bine-cunoscutele Google, Bing sau Yahoo!, insa in momentul cautarii unei locatii, website-ul se dovedeste a fi extrem de bogat in informatii.

Investitia initiala de 8500 de euro a fost utilizata pentru constructia si implementarea paginii web, care este complet functionala in acest moment.

Lucian Voju si Horea Gligan, initiatorii proiectului au specificat la inceputul acestui an ca se asteapta la rezultate foarte bune in ceea ce priveste cifra de afaceri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *