Protejarea suprafetelor metalice supuse la temperaturi inalte

posted in: Vanzari | 0

In functie de utilitatea instalatiilor pe care le folosim, pentru a le prelungi perioada de exploatare si pentru a le asigura o functionare eficienta, dar si pentru aspectul acestora, este recomandata utilizarea unor acoperiri profesionale speciale. Daca in activitatea noastra avem de-a face cu instalatii supuse la temperaturi inalte, este nevoie de produse specifice care sa asigure protectia necesara pentru o exploatare eficienta. Dupa principiul conform caruia este mai bine sa previi decat sa combati, o intretinere specializata a instalatiilor supuse actiunii unor factori extremi, cum ar fi cea a temperaturilor ridicate, utilizarea unei vopsele termorezistente siliconice ajuta la prevenirea degradarii instalatiilor, prelungindu-le perioada de exploatare.

O varianta viabila propusa de Romtehnochim, sub marca EMEX, este Vopseaua Siliconica Termorezistenta ”Emex TRS 400”, o solutie profesionala pe baza de rasini siliconice, pigmenti, solventi organici si aditivi speciali, care asigura un rezultat final de calitate superioara, cu durabilitate sporita. Proprietatile fizice si chimice ale acestui produs asigura o aderenta superioara, o putere mare de acoperire, ce reduce semnificativ consumul de produs in momentul aplicarii si timp de uscare foarte scurt sub actiunea temperaturilor inalte. Odata aplicat si uscat, produsul va da dovada de un grad superior de duritate, dar si de o durabilitate peste medie, asigurand protectia instalatiilor supuse la tempraturi de pana la 400 – 700°C. Vopseaua este recomandata pentru acoperirea, decorarea si protectia elementelor de otel si fonta supuse fie temporar, fie continuu, actiunii temperaturilor inalte. Instalatiile pe care solutia da dovada de eficienta maxima sunt elementele industriale de evacuare a gazelor, cuptoare industriale, dar si tevi sau tobe de esapament pentru autoturisme.

Ca specificatii de aplicare, este nevoie de un tratament special al suprafetei doar in cazul in care aceasta a fost acoperita cu un alt strat de vopsea, fiind necesara inlaturarea acestuia, de regula prin sablare. Procesul poate fi realizat si in mod clasic, prin razuire, ardere cu lampa de benzina sau folosind o solutie chimica special creata pentru decapare, cum ar fi “Emex CM Cleaner”, sau Decapant Ecologic “Emex PC Eco”, urmata de periere mecanica, asfel inca suprafata sa prezinte conditiile unei aderente sporite a vopselei.

De asemenea trebuie sa ne asiguram ca suprafata nu prezinta praf sau urme de grasime, elemente care dauneaza aderentei. Pentru a obtine rezultate optime, este recomandata aplicarea unui prim strat de grund siliconic termorezistent ale carui caracteristici favorizeaza manifestarea in cele mai bune conditii ale proprietatilor vopselei.

Specialistii EMEX va stau la dispozitie atat pe pagina dedicat de Facebook, dar si pe Blog.

Follow ROMTEHNOCHIM:

Experienta dobandita incepand din anul 1993, cumulata cu mult mai indelungata experienta a specialistilor si colaboratorilor sai, a facut ca ROMTEHNOCHIM, producatoare a marcilor “EMEX” si “NEOMATT” sa devina in prezent una dintre firmele din ce in ce mai active pe piata de profil, remarcandu-se in special prin calitatea incontestabila si lipsita de compromis a produselor sale, confirmata si de Certificarea Sistemului Integrat de Management al Calitatii, Mediului si Securitatii Ocupationale implementate conform ISO 9001, ISO14001 si respectiv ISO18001. Gama de produse oferite acopera o plaja foarte intinsa, de la produse de uz general ca: lac alchidic pentru lemn, email, vopsea si grund alchidic, vopsea lavabila si superlavabila acrilica, silicatica sau siliconica, tencuiala decorativa structurata, pana la vopsele speciale, cum ar fi vopsea clorcauciuc de trafic sau de piscina, vopsea si pardoseala epoxidica, vopsele si pardoseli poliuretanice, lacuri epoxidice sau poliuretanice, vopsea pentru tigla si azbociment, vopsea metalizata bronz-aluminiu, vopsea antifonica, insonorizanta sau ingnifuga, vopsea hidroizolanta, etc. Desi orientata spre relatia business to business, Romtehnochim vine in sprijinul micilor consumatori, atat prin colaborari directe cat si prin parteneri specializati pe piata de retail. Portofoliul de servicii include si asistenta tehnica pentru toti clientii companiei. Incercam sa fim tot mai aproape de cerintele clientilor nostri, atat prin produse si servicii de calitate, cat mai ales prin seriozitate. Principalul nostru obiectiv este acela de a atinge un inalt nivel de satisfactie si fidelitate din partea clientilor nostri, prin promovarea prioritara a calitatii in toate actiunile noastre, dar si prin pastrarea unor preturi sub nivelul concurentei. Totodata incepand din anul 2009, Romtehnochim a pus la dispozitia clientilor sai un nou serviciu care vizeaza punerea in opera a produselor sale, cu personal specializat, in vederea realizarii celor mai bune performante ale acestora. Deasemeni, din acelasi an am demarat si aplicarea de pardoseli autonivelante, poliuretanice sau epoxidice, pe suporturi cimentice, normale sau elicopterizate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *