Pudra pulbere O adevarata minune pentru ten !

posted in: Cadouri | 0

 

Parcurgem starile capricioase ale vremii, sezonul toamna-iarna este abia la inceput , drept urmare , trebuie sa ne protejam tenul cu o mai mare atentie. Frigul , vantul , umiditatea sunt factori externi care agreseaza tenul , dar impotriva carora putem lua  masura prin intermediul machiajului.

Paese ne ajuta cu o gama diversificata de pudre pulbere eficiente pentru machiaj profesional.

In functie de textura si rol , acestea se impart in : pudre translucide , pudre iluminatoare si pudre minerale.

Pudra pulbere translucida fixeaza fondul de ten si anticearcanul , confera tenului un aspect neted , mat si natural . Aceasta se aplica cu pensula- pamatuf pe intreaga suprafata a tenului , gatului si decolteului.

Pudra pulbere iluminatoare se foloseste pentru evidentierea anumitor zone ale fetei. De obicei , se aplica in zona pometilor, nasului si , discret, pe barbie. In aplicarea acestui tip de pudra nu se recomanda excesul, efectul trebuind sa ramana la nivel de evidentiere discreta , nu de stralucire. O pudra iluminatoare , usor perlata este produsul ideal.

 

Indiferent de brand, pudra pulbere minerala are in componenta oxid de zinc, acest element chimic fiind recunoscut pentru efectul sau antibacterian. Aceasta pudra pulbere este alegerea ideala in cazul unui ten acneeic si cu imperfectiuni. Zonele rosii, iritate sau patate ale tenului sunt estompate cu usurinta prin folosirea acestui tip de pudra . Se recomanda aplicarea ei se face pensulat – tamponat . Pudra minerala este destul de compacta si , chiar folosita in straturi succesive , poate inlocui cu succes fondul de ten.

Pe langa rolul de uniformizare a imperfectiunilor tenului si de fixare a fondului de ten , pudra pulbere are calitatea de a oferi o mai mare rezistenta machiajului si de a-i asigura acestuia un aspect ingrijit pe toata durata purtarii . Nu este de neglijat nici rolul pudrei de a fi o  bariera protectoare impotriva vantului , prafului si alergenilor.

Atat din punct de vedere estetic , cat si medical , nu uitati ca dupa fiecare utilizare sa curatati pensulele cu care aplicati pudra. O pensula incarcata cu pulbere nu ajuta la o aplicare uniforma a pudrei , ba mai mult, poate incarca inestetic . O data la 3 luni ar fi bine sa inlocuiti aplicatorii de pudra .

Nu uitati sa tineti cont de nuanta tenului si a fondului de ten atunci cand alegeti pudra. Intre aceste produse cosmetice nu trebuie sa existe diferente de nuante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *