Reconstituirea elementelor de tamplarie din lemn, un mod de a pastra istoria

Din punct de vedere istoric si al patrimoniului cultural, tara noastra beneficiaza de o varietate extraordinara in ceea ce priveste cladirile care contin elemente din lemn, fie ele elemente de dimensiuni mari sau de dimensiuni mici, complexe prin detaliile lor sau impresionante prin dimensiunile mari.

Fiind un spatiu unde majoritatea constructiilor vechi sunt fie din lemn, fie din alte materiale usor deteriorabile, Romania are si a avut mereu probleme din punct de vedere al conservarii cladirilor de patrimoniu sau a anumitor elemente ale acestora.

Umiditatea, caldura, frigul si celelalte elemente meteorologice la care sunt supuse aceste cladiri nu ajuta cu nimic eforturile de a salva un anumit element de tamplarie al unei cladiri, sau chia a intregii cladiri, in cazul in care aceasta este construita din lemn. Avand in vedere dificultatea acestor eforturi de salvare ale unor monumente istorice, este usor de inteles de ce este nevoie de echipe de restauratori specialisti in domeniul reconstituirii si restaurarii elementelor de tamplarie din lemn.

Indiferent de genul de lemn din care acestea sunt alcatuite, fie ca este vorba de esente rare de lemn sau de esente mai comune, riscul de a deteriora elementele de tamplarie din lemn in procesul de restaurare a acestora este unul asumat de catre echipele de restauratori, insa nu trebuie sa fie sporit de lipsa de pricepere a acestora.

De aceea este si va fi mereu nevoie ca elementele de tamplarie din lemn, fie ca vorbim de usi din lemn, porti si portite din lemn, usi interioare, scari interioare din lemn sau chiar obloane din lemn , sa fie lasate pe mana unei echipe specializate, cu experienta in acest domeniu si care sa cunoasca in detaliu toate tehnicile de prelucrare a lemnului, de la cele mai moderne pana la cele folosite la momentul realizarii elementelor in cauza.

In ultima perioada se incearca din ce in ce mai mult integrarea elementelor amintite mai devreme in cadre moderne, cautand sa se combine trecutul cu prezentul, prin punerea in evidenta a elementelor vechi de tamplarie cu ajutorul arhitecturii moderne. Un simplu oblon din lemn sau o usa interioara poate astfel deveni punctul central al unei locuinte sau a unui spatiu de lucru, captand atentia celor care intra in aceste spatii si starnindu-le interesul acestora.

Aici intervin specialistii in restaurarea lemnului, care va pot oferi servicii de calitate, care nu va vor dezamagi, menite sa va satisfaca exigentele in orice privinta, echipe care pot sa evalueze cele mai bune metode de a restaura un anumit element de tamplarie din lemn sau de a se ocupa de o lucrare de amploare, astfel incat fiecare detaliu sa fie realizat perfect.

Nerbotherm va pune la dispozitie o echipa bine sudata, care sa va ofere elemente unice din lemn, lucrate din lemn de esente rare sau exotice, cu sau fara noduri, cu lacuri si vopsele bio si cu o contributie hotaratoare din partea specialistilor nostri, care va vor transforma locuinta intr-un mediu cald si primitor, care sa aiba o nota aparte si care sa va poata scoate locuinta sau spatiul de lucru din anonimat intr-un mod cu totul inedit.

Follow Nerbotherm:

Din 2006 fabrica NERBOTHERM este noul membru al familiei DC NEW MODE și este localizată în orașul Bekes din Ungaria. Activitatea noastră principală este prelucrarea lemnului iar experiența specialiștilor noștri garantează realizarea celor mai ambițioase proiecte inclusiv cele de restaurare și reconstituire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *