Reducerile online devin tot mai populare

posted in: Marketing | 0

Se stie ca reducerile atrag intotdeauna, lucru dovedit dealtfel in atatea si atatea cazuri, inlusiv la televizor, cand oameni care aparent n-ar avea nevoie de un produs, se inghesuie si se imping (ba chiar duc adevarate lupte, am putea spune), pentru a pune mana pe produsul respectiv.

Si astunci era o chestiune de timp pana cand astfel de practici sa evolueze si pe online si sa putem vorbi de reduceri online. http://ofertebune.com/

Ba mai mult, au evoluat intr-o chestiune noua, si anume reducerile colective, prin care au de castigat toate cele 3 parti implicate. O sa va intrebati probabil care-s cele 3 parti implicate. Pai vorbim in primul rand de beneficiar, de clientul final, cel care poate sa-si achizitioneze un produs uneori chiar la jumatate de pret sau in orice caz, beneficiind de un discound adesea generos.

Cea de-a doua parte implicata in proces este firma care lanseaza respectiva reducere. Fiind vorba de o reducere colectiva (adica ei spun ca ofera reducerea doar daca se strange un anumit numar de persoane care sa cumpere produsul sau serviciul respectiv – bineinteles la reducere) se creeaza un buzz in jurul a ceea ce au ei de vandut, ceea ce nu se poate transforma in final decat in satisfactii pe linie de marketing (fidelizarea clintilor, reclama, expunere, feedback, etc.).

Apoi nu in ultimul rand, cel care intermediaza o astfel de afacere are si el cota lui din „afacere”. In ultimele luni o gramada de site-uri care intermediaza astfel de reduceri au aparut, unele ca ciupercile dupa ploaie. Un exemplu de astfel de site este TotulRedus.ro http://www.totulredus.ro/

Mecanismul este simplu: site-ul respectiv a strans in jurul lui o comunitate de oameni care doresc sa primeasca informatii si noutati in momentul in care o promotie/reducere este lansata, comunitate cu care ei se prezinta firmelor interesate. Acestea din urma lanseaza reducerea, site-ul o publica, iar in final utilizatorii beneficiaza de ea. Toata lumea are astfel numai de castigat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *