Reglementarile din domeniul dreptului civil afecteaza viata fiecarui cetatean

posted in: Servicii | 0

Sunt multe situatiile in care, pe parcursul vietii, putem avea nevoie de serviciile unui avocat specializat in dreptul civil. Acesta ne poate reprezenta in litigii civile. De asemenea, ne poate oferi consultanta de specialitate, formuland cele mei bune solutii pentru situatia in care ne aflam.

Un avocat drept civil ne ofera consultanta in situatii aflate sub incidenta Codului Civil

Cabinet de Avocat Scarlat din Bucuresti este specializat in oferirea de consultanta, reprezentare si asistenta in litigii guvernate de Codul Civil.  Reglementarile Codului Civil, ca act normativ, se refera la relatiile dintre prsoane fizice si persoane juridice private. Un avocat drept civil se ocupa si de relatiile perosanelor fizice si juridice private cu statul atunci cand acesta participa, in calitate de persoana privata, la raporturi juridice.

Un avocat drept civil are ca domenii de expertiza dreptul cosnumatorilor, dreptul familiei, dreptul muncii, dreptul comercial si societar, dreptul contraventional, dreptul proprietatii intelectuale, dreptul contencios administrativ, dreptul financiar si fiscal si dreptul imobiliar. De asemenea, un avocat drept civil ne poate reprezenta impotriva Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP).

Activitatea unui avocat drept civil presupune analiza atenta a fiecarei situatii in parte. Formularea unei solutii presupune analiza actelor normative si se bazeaza pe experienta in gestionarea unor situatii similare sau asemanatoare.

Sunt situatii in care avem nevoie de serviciile unui avocat drept civil. Acest lucru se intampla adesea atunci cand ne confruntam cu probleme care tin de dreptul familiei. In aceasta categorie intra dreptul de proprietate, incheierea, incetarea si derularea contractelor, dreptul succesoral, garantiile civile, stabilirea paternitatii, divortul, partajul, instituirea tutelei, reducerera sau majotarea pensiei de intretinere, stabilirea domiciliului minorului si a programului de vizitare, executarea obligatiilor, garantiile civile si raspunderea contractuala si delictuala.

Multe dintre aceste situatii afecteaza viata personala a indivizilor. Un avocat drept civil va oferi reprezentanta in aceste litigii in asa fel incat rezultatul sa fie benefic celor implicati.

Serviciile pe care un avocat le poate oferi in domeniul dreptului muncii sunt, printre altele, reprezentarea juridica in cadrul litigiilor de munca, implementarea contractelor colective de munca, alaturi de negocierea si redactarea lor, infiintarea sindicatelor si redactarea contractelor individuale de munca. De asemenea, o firma de avocatura specializata in dreptul civil poate oferi consultanta si asistenta atunci cand se impun proceduri de concediere colectiva si individuala si atunci cand sunt necesare cercetari disciplinare.

In raportul nostru cu Politia si cu alte instututii ale statului suntem uneori pusi in situatia de a redacta plangeri impotriva proceselor verbale de constatare si sanctionare a contraventiilor. De redactarea acestor plangeri se poate ocupa un avocat, acesta asigurand si sustinerea plangerilor in fata instantelor judecatoresti.

Actele normative care reglementeaza aspecte care tin de dreptul civil intr-o anumita tara pot fi consultate de oricare dintre cetatenii tarii respective. Fiecare cetatean are dreptul sa fie informat cu privire la regrementarile care il afecteaza sau l-ar putea afecta in viitor.

Reglementarile din domeniul dreptului civil influenteaza viata fiecaruia. Pentru a ne asigura ca ne sunt respectate drepturile si pentru a sesiza incalcarea acestor drepturi, primul pas este informarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *