Regula celor 5 secunde – functioneaza sau nu?

posted in: Lifestyle | 0

Cu siguranta ai auzit, cel putin o data in viata, de regula celor 5 secunde.

Daca ai scapat ceva de mancare pe jos, ai la dispozitie maximum 5 secunde pentru a ridica bucata de mancare si, teoretic, ar fi „numai buna” pentru consumat in continuare. Esti de acord sau nu?

Bineinteles, cercetatorii americani, neobositi in misiunea lor de a spulbera mituri urbane, au condus cateva experiemente pentru a demonstra care este adevarul in cazul acestei asa-zise reguli de doar 5 secunde. Experimentele bacteriologilor americani au testat mai multe tipuri de pardoseala si mai multe tipuri de alimente. Rezultatele sunt cel putin surprinzatoare.

Ce au aflat cercetatorii despre regula celor 5 secunde?

Incercand 3 tipuri de podea, gresie, parchet si lemn masiv, precum si mai multe tipuri de alimente – uscate, umede si lipicioase – cercetatorii au ajuns la cateva concluzii:
• Alimentele de natura umeda (bomboane, paine cu dulceata, paste fierte, etc) se contamineaza cu bacteriile de pe podea mai repede decat alimentele de natura uscata (paine prajita, fructe, biscuiti, etc).
• Toate alimentele scapate pe podea se contamineaza cu bacteriile existente pe suprafata inca din PRIMA secunda.
• Exista unele tipuri de podele care favorizeaza aparitia si mentinerea bacteriilor.
• Indiferent de suprafata sau de timpul de contact, alimentul contaminat are posibilitatea sa provoace daune, adica, sa imbolnaveasca organismul.

O comparatie interesanta:

Unul dintre profesorii care au condus experimentul a declarat ca scapatul alimentelor pe podea este similar cu mersul cu masina fara centura de siguranta. Poti sa faci asta, dar o faci pe riscul tau. Exista oameni care au condus masina fara sa poarte centura de siguranta si nu au patit nimic, la fel cum exista oameni care mananca de pe jos si nu au de suferit. Totusi, esti dispus/a sa iti asumi acest risc atunci cand vorbim despre sanatatea ta?

Care e solutia salvatoare?

Curatenie, curatenie, curatenie. Evident, nu poti face curatenie de 3 ori pe zi. Dar poti avea 3 aliati de incredere, 3 muschetari moderni, gata sa salveze situatia. Laboratoarele Pons Romania iti declara devotament pe viata cu gama Asevi pardoseli. Vrei o solutie concentrata potrivita pentru orice tip de pardoseala? Noul Asevi Cian e gata sa-ti vina in ajutor. Vrei o ingrijire delicata cu suprafetele dar eficienta inca din prima secunda?

Poti conta pe eficienta inegalabila a lui AseviMio. Iar daca doresti super-putere de eliminare a bacteriilor inca din primul moment, Asevi Portocala te va fermeca. Parfumul sau delicat improspateaza ambientul iar formula sa unica igienizeaza suprafetele.

Nu trebuie sa clatesti, nu trebuie sa speli pe jos de doua ori in aceeiasi zi. Trebuie doar sa folosesti produsele potrivite si eficiente. Asadar, ce spui? Mai crezi in regula celor 5 secunde?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *