Renovarea unui muzeu din Austria

posted in: Arhitectura | 0

Spatiile stramtorate de peretii gradinii din caramida londoneza, permit luminii naturale sa acceseze ferestrele mari si acoperisul de sticla, care incadreaza locul de luat masa.

Ca o extensie a spatiului, bucataria si locul de luat masa sunt unite, prin pastrarea peretelui de caramida in interior si prin finisajul pardoselii de beton.

Va prezentam renovarea unui muzeu atat la exterior cat si subteran. Proiectul da fata se remarca atat la suprafata, cat si in profunzime. Muzeul poarta denumirea de Muzeul Joanneum, din Graz , Austria. proiectul a fost realizat de catre arhitectii spanioli de la compania Nieto Sobejano Arquitectos si o firma locala, chiar in incinta curtii interioare a trei muzee situate in Graz.

O atentie sporita s-a acordat si realizarii unui complex care sa reprezinte o gama larga de tipuri de locuinte, pe timpul derularii acestui concept. Acoperisul structurii este construit ca un peisaj de 4000 mp, cu dealuri, pasuni si terase. In acest sens reconversia si-a indreptat atentia sporita asupra spatiilor deschise, cat si a celor de recreere.

Aceste lucrari deosebite se pot face numai cu materiale de constructii de cea mai buna calitate.

Numit „The A-House”, proiectul insumeaza 200 apartamente deservite cu zece unitati pentru magazine, spalatorie, cafenele si o sala de gimnastica. Aceasta cladire este in plina dezvoltare, fiind o constructie moderna, cu finisaje de inalta calitate, o locuinta sigura, care ofera spatii generoase, cu numeroase facilitati si un grad de confort ridicat, la preturi accesibile.

Luminatoarele coboara din tavan, realizarea luminarii intregii constructii s-a relizat cu ajutorul lampadarelor suspendate si cu spoturi la nivelul podelelor. Livingul generos adaposteste o vasta biblioteca. Multe dintre elementele folosite de arhitect au fost adaugate, pentru a intregi efectul de modernitate al acestei case si loja din caramizi antice galbene, care a avut parte de restaurare completa.

Ideea de plecare a arhitectilor pentru aceasta fatada neobisnuita a fost natura, iar experienta vizitatorului este similara cu apropierea de liziera a unei paduri. De departe totul este haotic si neuniform, dar pe masura ce te apropii incepi sa distingi detalii individuale – copacii, animalele si in ultima instanta fluturasii(poate au legatura cu brosele vandute ca accesorii de magazin). Fatada povesteste astfel parca o zi din natura, dar o zi care se schimba mereu, deoarece iluminarea incorporata poate reda o zi a oricarui anotimp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *