Retete culinare, bucatari, restaurante, cluburi!

posted in: Servicii | 0

Odata cu venirea anotimpului calduros, tot mai multi dintre noi apeleaza la bucatarii de vara, mobilier in culori deschise, care sa confere incaperii bun gust si simplitate.

Accesoriile de bucatarie nu trebuie sa abunde in aceasta perioada, pentru a nu crea senzatia de prea plin in bucatarie, ci doar ustensilele necesare, aflate la indemana, care sa ne ajute sa ne descurcam in bucatarie ca niste adevarate gospodine!

Pentru ca gatitul sa devina o placere, designul bucatariei trebuie sa reflecte personalitatea dumneavoastra. De asemenea, bucataria trebuie integrata in decorul restului casei.

Pentru bucatarii, cele mai potrivite sunt culorile vesele. Pentru podeaua din bucatarie este recomandat sa se foloseasca linoleum. Linoleumul este rezistent la umiditate, usor de curatat si de intretinut si ofera un sentiment de confort. Pentru spatii unde exista un risc mai mare de aparitie a bacteriilor, ciupercilor si a altor musafiri nepoftiti, companiile din industria pardoselilor ofera posibilitatea aplicarii unui linoleum tratat special (antifungicid sau bacteriologic). Acesta este un bun izolator termic si fonic.

In anul 2013, mobila de bucatarie pare sa fie reprezentata si realizata din modele profesionale, atractive si functionale. Stilul rustic si cel clasic, care combina lemnul natural cu sticla, otelul inoxidabil si alte materiale, se imbina perfect cu cel modern, in stiluri clasice cu decoratiuni din lemn sculptate, ceramica sau sticla intr-un decor retro.

Fie ca alegem dulapuri de bucatarie realizate din lemn masiv, mobilier realizat din lemn exotic, bucatariile cu inspiratii retro din anii ’50, decoratiuni de bucatarie cu efect 3D, diverse texturi, desene, fie ca ne accesorizam bucataria cu aparate electronice si electrocasnice de ultima generatie, totul trebuie facut astfel incat sa para „pentru bucatarie”, si nu pentru o oricare alta incapere a locuintei noastre!

Daca ne dorim sa avem cat mai mult spatiu si lumina in bucatarie, atunci trebuie sa o accesorizam cu mobilier deschis la culoare, extrem de fin, care sa imbrace intreaga incapare din orice colt ne-am afla. Eventual, aparatele electronice trebuie amplasate astfel incat sa ne fie la indemana, chiar undeva aproape de mana noastra de lucru. Astfel, putem evita orele nesfarsite petrecute in bucatarie, mai ales in aceasta perioada caniculara.

Sunt in tendinta sertarele si corpurile de bucatarie compartimentate „inteligent”, cu zeci de spatii pentru depozitarea oalelor, farfuriilor si ustensilelor de bucatarie.

Designerii ne sfatuiesc sa ne echipam bucataria cu mobilier in care se pot incorpora electrocasnicele ca frigiderul sau masinile de spalat vase/rufe.

De asemenea, bucataria tehnologizata va fi in continuare o optiune de amenajare din ce in ce mai cautata, pe masura ce oamenii sunt tot mai interesati de evolutiile tehnologice din ultimii ani.

Frigiderele multifunctionale cu LED, instalatiile de apa cu senzori si televizoarele tip plasma incorporate in mobilier sau chiar in usa frigiderului sunt cele mai populare dispozitive folosite in amenajarea unei bucatarii.

Daca in anii trecuti, se axa strict pe alb, acum ne putem vopsi peretii sau putem alege o piesa de mobilier colorata in verde, roz, galben, cu irizatii fosforescente.

Secretul sta in pastrarea echilibrului! Astfel, daca am ales o culoare puternica pentru dulapuri, masa, scaune, precum verdele fosforescent, putem vopsi peretii intr-o nuanta neutra precum griul sau albul. Totul este sa fim creativi…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.