Categorii
Arta si Cultura Film Fotografie Literatura

Cartile Libris Editorial

In luna august, Libris.ro, cea mai mare librarie online din Romania, ofera reduceri de 30% la toate titlurile Libris Editorial, la cele peste 300 de albume muzicale realizate de Casa de Productii Libris Brasov, la care se adauga si trei filme documentare.

Libris Editorial, desi o editura tanara (apare in 2014), pune la dispozitie 29 de titluri de carte care asigura, deja, o buna diversitate tematica: de la carti de beletristica, de poezie, volume de critica literara, biografii, memorii, jurnale, marturisiri, publicistica pana la basme si povesti, carte scolara si albume de arta.

Una dintre categoriile cele mai cautate ale acestei oferte Libris sunt cele peste 300 de albume de muzica de variate genuri. Cea mai parte dintre aceste CD-uri si DVD-uri sunt de muzica populara romaneasca, folclor autentic cantat de talentati interpreti, consacrati sau in curs de consacrare, in general apartinand zonei etnofolclorice a Transilvaniei. Casa de Productii Libris Brasov a ales misiunea de a capta aceste talente, acesta tanguire a sufletului ardelean pentru a-l face cunoscut oamenilor de azi si pentru a-l transmite oamenilor de maine. Asta pentru a nu ne pierde identitatea si pentru a nu uita niciodata de unde am plecat.

In peste 10 ani de existenta, Casa de Productii Libris Brasov a realizat materiale discografice cu Dumitru Farcas, Nicolae Furdui Iancu, Dumitru Dobrican, Oana Lianu, Radu Ciordas, Mariana Anghel, Petrica Muresan, Gabi si Remus, Vladuta Lupau, Gheorghe Ani, Sergiu Cipariu, Ramona Fabian, Adriana Solea, Ion Creteanu, Grupul Folcloric Obarsia s.a.m.d. Pe langa muzica traditionala de dragoste, de dor, de durere sau de bucurie, de joc, de veselie, Libris aduce in atentia publicului si muzica religioasa, populara sau culta.

Fie ca sunt pricesne cantate de Maria Butila, Leontina Pop, Maria Suteu sau Cvintetul vocal Anatoly, fie ca este chiar Liturghia Sf.Ioan Gura de Aur de Gheorghe Dima (in interpretarea magistrala a corului barbatesc clujean Theophania, sub bagheta maestrului Ciprian Para), toate acestea dovedesc atentia si dragostea romanului pentru credinta strabuna. Tot legat de acesta civilizatie rurala, Libris a adus in atentia publicului si colindele si cantecele de Craciun: CD-uri/DVD-uri cu Anatoly, Cristian Deac, Lucia Potra, Ciprian si Mihaela Istrate, Obarsia etc. au calitatea de a mangaia si de a primeni sufletul crestinului si de a-l readuce in acel rai ai copilariei.

Libris nu s-a limitat, insa, la aceste genuri conexe, ci a facut pasul si catre muzica grea, clasica. Pianistii Theodor Paraschivescu si Vlad Dimulescu au ales Libris pentru a-l prezenta primul pe George Enescu, iar mai apoi pe Frederic Chopin. Corul Ave Musica (dirijor Ciprian Para) a realizat un minunat CD cu Petite Messe Solennelle de G. Rossini. Costin Soare, unul dintre cei mai activi si mai implicati muzicieni-chitaristi ai generatiei sale, a scos la Libris CD-ul Nocturne si dansuri (Bach, Takemitsu si Britten). La fel Trio Ardealul (dirijor Mihai Emil) a realizat CD-ul Cantece si jocuri cu tripla identitate, Oana Lianu – Printesa naiului a definitivat Concert de Craciun/Christmas concert, iar Marius G. Dragomir a pregatit pentru publicul meloman albumul Ethno Symphonika.

Dar asta nu e tot: Din dorinta de a oferi diversitate, Casa de Productii Libris Brasov a produs si pune la dispozitia doritorilor si romante, chansonete (excelentul album Le passage secret semnat Alexandra Fits & Guido Van de Meent), folk (Grupul Om Bun, Silvan Stancel, Beladis, Florin Sasarman, Vali Serban), pop (Gentiana, Gabriel Cristea), hip-hop (Bibanu), rock (trupa Coco), muzica usoara, jazz (Heidi Schmidt) si muzica ungureasca (Kadar Barna Zsolt, Koos Eva, Mr. Joe).

Acestor reusite audio-video se adauga si trei filme, tot marca Libris: doua documentare turistice (Clopotele Orasului, un film bilingv, roman-german, produs in 2010, despre Bistrita si Brasov, the Best!, tot un film bilingv, roman-englez, produs in 2008, despre orasul de la poalele Tampei) si un foarte interesant film de motivare si de dezvoltare personala. Acest din urma film este aparul cel mai recent si se numeste Traieste-ti visul! Este o invitatie de a face calatoria personala catre implinirea viselor, o invitatie de a-ti descoperi darurile, pasiunea si de a le urmari cu perseverenta, indiferent de loc, de timp, de minusuri. Este un film in care sunt prezente legende și lideri de top de la NASA, vizionari de la Stanford University, antreprenori de renume mondial, staruri rock, autori celebri și Angry Birds.

Tot un DVD de exceptie, de nescapat, produs de Libris, este si Religia ca recurs la pace. Acesta este inregistrarea unei conferinte, dezbateri care a avut loc pe 24 martie 2016, in cadrul Targului International de Carte si Muzica Libris Brasov, editia a XIII-a, ca o prelungire a lansarii volumului Dialogul religiilor in Europa unita de Iulia Badea-Gueritee, jurnalist si Alexandru Ojica, drd. in teologie. La acest eveniment au fost prezenti, in afara celor doi autori/coordonatori, analistul politic Radu Magdin, Pr. conf.univ. dr. Constantin Necula si Raymond Clarinard – redactor sef adjunct la Courrier International. A iesit un material deosebit de interesant si mai ales de neocolit pentru oricine doreste sa inteleaga tot ce se petrece azi dinspre fanatismul islamic.

Puteti avea oricare dintre CD-uri si DVD-uri, bucurandu-va de discountul de 30% in toata luna august, luand in calcul si faptul ca Libris.ro, pentru orice comanda, indiferent de valoarea ei, mai ofera si transport gratuit, livrand alegerea dumneavoastra, prin curier rapid, in orice colt al tarii, in maxim 24 de ore!

De Libris-Online

Libris.ro este cea mai mare librarie online din Romania.
Libris ro este cea mai mare comunitate de clienti multumiti: peste 600.000!
Libris.ro este cel mai mare depozit de carte din tara: peste doua milioane de carti.
Libris.ro inseamna o oferta fara concurenta: peste 100.000 de carti (29.000 de titluri in limba romana si peste 80.000 in limba engleza), peste 2.100 de albume muzicale, 700 de filme si o varietate de jocuri pentru copii.
Libris.ro inseamna livrare prompta, amabila si gratuita (din august 2013!). Orice comanda, indiferent de valoarea ei, ajunge, prin curier, in orice parte a tarii.
Libris.ro inseamna “Respect pentru oameni si carti”!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *