Categorii
Obiective turistice

Revelion pe Ceahlau

Situat la intersectia cailor rutiere care fac legatura intre trei provincii istorice importante romanesti, Moldova, Bucovina si Transilvania, Ceahlaul te incanta cu trasele sale turistice si peisajele deosebite, fiind cea mai importanta atractie turista montana din Carpatii Rasariteni.

Daca vrei sa pentreci revelionul in zona ai mai multe posibilitati de cazare printre care se numara: statiunile Izvorul Muntelui si Durau, aflate la poalele muntelui si cabana Fantanele, ce se gaseste a 45 min – 1 h de urcus din Durau si respectiv cabana Dochia ce se gaseste se gaseste in varful muntelui Ceahlau la o altitudinee de 1750m.

Preturile sunt destul de acesibile atat in cele doua statiuni montane, cat si la cele doua cabane, cu mentiunea ca mai ales de sarbatori, trebuie sa iti faci rezervare din timp. De exemplu pentru un revelion de trei nopti cazare cu mic dejun si cina festiva la cabana Dochia veti plati in jur de 500RON/persoana, avand la dispozitie 8 de locuri de cazare.

Avand in vedere ca este sezonul rece, mai ales daca doriti sa urcati pe multe trebuie sa aveti echipament adecvat de iarna. Cheahlaul nu este un munte foarte greu, dar iarna poate deveni periculos, mai ales pe pantele finale. Aveti la dispozitie 5 trasee importante prin care puteti ajunge in varful muntelui:

1. Din Durau: Cabana Fantanele – Piatra Lata – Panaghia – sub Varful Toaca – Cabana Dochia. Traseu marcat in banda rosie si dureaza aproximativ 3 ore – 3 ore jumate.

2. Din Durau: Poiana Viezuri – Cascada Duruitoarea – Poiana Saiusului – Cabana Dochia. Traseu marcat in cruce rosie si care dureaza intre 4 ore jumate si 5 ore.

3. Din Izvorul Muntelui – Traseu Lutu Rosu, ce este marcat cu banda albastra si dureaza aproximativ 3 ore jumate

4. Din Izvorul Muntelui – Traseu Jgeabul cu Hotar, ce este marcat cu triunghi albastru si dureaza aproximativ 4 ore.

5. Din Izvorul Muntelui – Traseu Poiana Maicilor, ce este marcat cu banda rosie si care dureaza intre 4 ore si 4 ore jumate.

Timpi sunt cei de vara, deci iarna trebuie sa va asteptati sa faceti un pic mai mult pe fiecare traseu in parte.

Ceahlaul este foarte frumos vara, dar petrecerea unei sarbatori de iarna, craciunul sau <a href=”http://www.oferterevelion2013.com” title=”revelion 2013″

revelion 2013, il va face spectaculos si de vis.

oferterevelion2013.com/revelion_2013_romania/oferte-revelion-2013-bucovina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *