Rochiile care au marcat istoria modei

posted in: Lifestyle, Moda | 0

Exista unele piese vestimentare, mai ales rochii care se fac remarcate si unele pe care lumea le uita foarte usor. Fie pentru ca au dat nastere unei noi tendinte, fie ca au iscat polemici sau au fost admirate de o lume intreaga, iata care sunt rochiile care au marcat istoria modei.

Rochia Mondrian, creata de Yves Saint Laurent in anul 1965. Imposibil sa nu cunosti aceasta rochie semnata de Saint- Laurent. O rochie tablou care mai continua sa faca furori si azi. Este prima piesa vestimentara care imbina moda cu arta. Tot Saint Laurent a creat si rochia in sti lsafari, o rochie foarte comoda pe care femeile iubesc sa o poarte.

Rochia in alb si negru semnata Dior. O rochie care a devenit pur si simplu mitica.

Rochia neagra semnata de Coco Chanel. Este cea care a creat o adevarata revolutie in domeniul modei. Este rochia clasica foarte sic si glamour care te salveaza mereu.

Rochia din jersey petecuta, semnata Diane Von Fürstenberg. Este o piesa vestimentara feminina, cu o multime de versiuni care si in 2015 este in tendinte.

Rochita alba semnata Courrèges. Este o creatie in stil sixties care a devenit o piesa vestimentara emblematica pentru marca, la fel ca si ca neagra creata de Chanel. Este o rochie destinata femeilor moderne si active.

Rochia inflorata a lui Alxander Queen. Este o veritabila creatie vegetala, creata pornindu-se de la flori adevarate care a devenit mitica in domeniul modei.

Rochia interminabila semnata de Stella McCartney. Este o rochie originala in nuante de albastru devenita celebra datorita unei fotografii realizata in 2005 de Tim Walker pentru Vogue.

Rochia cu gaura creata de Thierry Mugler. Creatorul nu este genul care se lasa condus de dictate. Dovada cu aceasta rochie din anul 1995 care lasa sa se intrevada fesele. A fost considerata o creatie socanta dar azi este o piesa vestimentara emblematica.

Mai multe detalii despre rochii gasiti pe Topy .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *