Rogue Anti-Spyware

posted in: Securitate | 0

Hackerii si programatorii de malware au fost întotdeauna foarte creativi cu privire la găsirea unor noi modalități de a ataca computerul. Scopul acestuia nu este de a încerca mereu de a identifica noi vulnerabilitati (exploit) sau de a se infiltra in computer troieni, nici de a dezvolta metode mai eficiente prin care programele malware pot fi ascunse. În momentul de față, programele false anti-spyware sunt o amenințare, printre altele, că se răspândește rapid. Desigur, acest lucru rău are un nume: Rogue Anti-Spyware.

Rogue anti-spyware se ridică la inaltimea numelui său. Anti-spyware, nu înseamnă că software-ul ar trebui să protejeze împotriva spyware? Sună amuzant la inceput, dar aceasta este o altă amenințare serioasă care exploatează utilizatorul mediu de Internet. Imaginați-vă că instalati software-ul și  așteaptati sa va protejeze de spyware. Cu toate acestea, în loc de protecție veți obține exact ceea ce ati încercat sa evitati – programelor spyware.

Tipuri de Rogue Anti-Spyware

Expertii au reusit sa facă distincția între două tipuri de rogue anti-spyware – Pe de o parte, există programe care nu includ de fapt un scaner, dar care sunt prost programate și contin mult prea puține semnături – ele pot detecta cu greu orice spyware. Scopul creatorilor în cele mai multe cazuri este pur și simplu de a face bani, pentru că programele anti-spyware nu sunt gratuite și întotdeauna sunt unii oameni care vor cumpara programul. Cu toate acestea, achiziționarea este buna doar pentru conștiința ta, și cu siguranță nu este eficientă împotriva spyware. Pe de altă parte, al doilea tip de rogue anti-spyware este chiar mai rau, deoarece nu oferă nici macar un nivel redus de protecție. De fapt este exact opusul – acestea sunt programe spyware reale, care se încorporează atât de adânc în sistemul de operare pe care de multe ori este foarte dificil de a-l elimina.

Cum sa identificati rogue anti-spyware?

Acum, este firesc să ne așteptăm că ați putea fi îngrijorat și nu știti cu adevărat in ce programe să aveti încredere. Un sfat bun poate fi sa consultati lista gestionată de Spywarewarrior. Aceasta conține multe nume și adrese URL către programe rogue anti-spyware, care ar trebui să va țină departe de probleme . Există, de asemenea, alte semne care te pot ajuta  la identificarea unui site suspect chiar și fără listă. De exemplu, în contrast cu paginile de pornire ale editorilor cunoscuți, cele mai multe site-uri de „înșelătorie” par a fi foarte simplu și ieftine. Cu toate acestea, acest lucru nu este întotdeauna cazul. Un alt semn că un site web poate fi suspect de rogue anti-spyware este ca programul este constant conectat la un singur fișier. În cazul în care scanarea „on-line”, descărcarea și chiar descrierea produsului se referă la aceeași sursă, alarma trebuie să sune. Ca o chestiune de principiu, ar trebui să analizati întotdeauna orice informație juridică de pe site și datele de contact: acesta este un semn de avertizare clar atunci când o adresă de e-mail de contact sau numărul de telefon lipsesc pentru ca legea e-commerce Europeană prevede că fiecare site care vinde un produs trebuie să includă informații, cum ar fi forma companiei juridice (Limited, Corp, GmbH, AG, etc), numărul de înregistrare comercială, numele de CEO, și adresa completă și numărul de telefon.

Exemplu: Antispycheck

 

Un exemplu actual: aspectul inițial al paginii de start AntiSpyCheck este profesionista, dar toate link-urile de pe site-ul se referă la aceeași adresă și conduc la o descărcare a acestui fals program anti-spyware. Site-ul are un aspect minimalist cu informații juridiceiar datele de contact lipsesc. Serverul a fost exclus de pe net, după mai multe luni de activitate și mii de infectii.

 

Odată instalat, parcursul AntiSpyCheck pe sistemul tau este atât de ferm încât poate fi eliminat doar cu ajutorul unui profesionist. Utilizatorul este molestat de un anunț care apare din bara de activități aproximativ o dată la fiecare minut și încearcă să determine utilizatorul să cumpere software-ul inutil. Nu există cu adevărat toate fișierele suspecte detectate de scaner, și un sistem complet de scanare nu ar fi posibil sa dureze doar câteva minute de „scanare” .

Ce software este de încredere?

În esență, toate mărcile cunoscute în arena de securitate poate fi de încredere. Dovezile pentru programele autentice anti-spyware de lucru pot cuprinde rapoarte de încercare în reviste cunoscute și un număr mare de portaluri de download cunoscute, oferind software-ul. Cercetati întotdeauna potențialele achiziții de software de securitate pentru a vă asigura că veti cumpăra un produs profesional original.

În acest context, nu vom dori să ascundem ce program a fost cel mai bun într-un test independent împotriva rogue anti-spyware facut de către experții în securitate de la Dozleng.com: Emsisoft Anti-Malware – protectie completa! Opt produse din edituri cunoscute au fost testate, printre care tehnologia de scanare Emsisoft care a fost cu mult înaintea altora – castigand primul loc. Puteți găsi raportul complet pe Dozleng.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *