Rolul florilor in designul interior

posted in: Afaceri | 0

Designul interior al caselor si apartamentelor este un subiect fierbinte, din ce in ce mai mult subiectul emisiunilor de televiziune, al reclamelor si al rapoartelor revistelor. Toate aceste subiecte de baza abordeaza multe aspecte ale designului interior, dar prea rar vorbesc despre rolul esential pe care il joaca aceste  flori decorative in aceasta ambitie. Cum se face bine, care sunt punctele de vigilenta… Iata cateva sfaturi despre flori decorative si plante in decor!

Culori si anotimpuri!

Asa cum este usor sa gasesti inspiratie pentru mobilarea unui apartament (consultand exemple de apartamente refacute sau rasfoind cataloage), nu este intotdeauna usor sa iti alegi aranjamentul floral pentru a finaliza acest decor. Exista doua criterii pentru a-ti ghida alegerea printre oferta vasta de flori si plante care vor veni sa-ti decoreze camera de zi

  1. culorile
  2. anotimpurile.

La alegerea culorilor – nu exista un ghid precis, fiecare interior are culorile sale. Un brat de trandafiri poate iesi in evidenta impotriva interioarelor pastel sau gri, in timp ce o orhidee alba ar putea adauga o nota delicata pentru a completa un stil interior elegant.

Apoi, este necesar sa traversezi elementul de culoare cu anotimpurile. Chiar daca plantele pot decora casa pe tot parcursul anului, iti poti varia decorarea in functie de florile sezonului.

La fel ca pentru lucru si decoratiuni – unde multe bloguri DIY explica pasii si cum sa o faci, internetul este, de asemenea, o sursa excelenta de inspiratie pentru a gasi compozitia de flori decorative si plante care va fi cea mai potrivita in functie de gusturile si dorintele tale.

Marea revenire a florilor uscate

Poate ai crezut ca sunt depasite, de moda veche, uitate. Gresit! Florile decorative uscate sunt din nou in fruntea tendintelor de decorare, de la emisiuni la ziare, de la interioare profesionale la cataloage de design.

Secretul florilor uscate contemporane este minimalismul. Iesi din carnavalul culorilor, buchetul urias si formele complicate: opteaza pentru o frumoasa vaza neteda si de design, ideal in versiunea XXL. Introdu doar cateva ramuri de flori decorative de la Pravalia cu Surprize uscate cu un aspect rafinat si alege o tema de culoare monocroma sau la limita, in monocrom. Tendinta inconfundabila a decorului contemporan? Alb, desigur.

Si daca ai lua opusul florilor uscate, doar pentru a le moderniza? Un buchet frumos costa aproape nimic, dureaza mult si adauga o nota de blandete unui decor in stil industrial. Alege flori uscate cu tulpini lungi pentru partea lor grafica, apoi strecoara-le intr-o vaza de sticla minimalista.

De asemenea, pentru a evita greselile, concentreaza-te pe efectul natural al buchetelor mici si delicate, mai degraba decat pe un buchet mare de trandafiri intr-o vaza de portelan. Plantate in borcane de sticla sau acoperite cu sfori, florile decorative uscate subliniaza usor un decor romantic, fara a risca prea mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *