Categorii
Boli

3 avantaje ale lentilelor progresive pe care nu ai putea sa le treci cu vederea

Procesul de imbatranire a organismul afecteaza, in mod inevitabil, si functia vizuala. Odata ce strangem tot mai multi ani peste pragul critic de 40, constatam o diminuare usoara, dar constanta, a acuitatii vizuale. In aceste conditii, focalizarea imaginii la distante mici devine tot mai dificila. Pe masura de nevoia de a purta dioptrii devine tot mai imperioasa, ne confruntam cu tendinta de a indeparta tot mai mult textul, fata de distanta clasica de 30 de cm, pentru a-l putea vizualiza corect si a-l putea citi.

Presbiopia, afectiune cu incidenta tot mai crescuta dupa varsta de 40-45 de ani, este considerata de catre medicii si cercetatorii care activeaza in dimeniul oftalmologiei drept o problema de natura anatomica. Concret, presbiopia nu este incadrata in categoria viciilor de refractie clasice, ci mai mult o dificultate de a vedea de aproape, aparuta pe fondul capacitatii de acomodare a ochiului. Practic, cristalinul, componenta ochiului cu rol de lentila, isi schimba forma, devenind mai aplatizat. Amplitudinea cu care cristalinul isi modifica forma scade odata cu inaintarea de varsta, de unde si necesitatea de a aplica o corectie optica bazata pe un set de lentile progresive.

Expertii oftalmologi au pus la dispozitia pacientilor o serie de metode de a corecta si a preveni, pe cat posibil, avansarea rapida a presbiopiei. Lentilele monofocale, bifocale sau multifocale sunt printre cele mai frecvent utilizate in cazul scaderii putere de acomodare a ochiului. Recomandarea pentru lentilele monofocale sau lentilele progresive variaza, in primul rand, de istoricul medical al pacientului, dar si de stadiul afectiunii sau rapiditatea cu care aceasta evolueaza!

Desi se prescriu ceva mai rar, avand o serie de restrictii pentru unii pacienti, lentilele progresive aduc o serie de beneficii pentru ochi. Iata care sunt acestea:

Lentilele progresive asigura un echilibru perfect la vederea la distanta si la aproape

Ochii astigmatici sau hipermetropi sunt cei resimt, indeaproape, transformarile care insotesc procesul ireversibil de imbatranire a ochiului si de alterare a functiei vizuale. Mai exact, nevoia de a mai apela la un set de lentile pentru distanta ii deternina pe foarte multi medici sa opteze pentru o pereche integrata de lentile. Astfel, lentilele progresive reprezinta o combinatie perfecta care face ca acomodarea ochiului sa fie mai rapida si mai usoara, iar echilibrarea vederii binoculare mai evidenta.

Lentilele progresive ofera o imagine periferica mai buna

In cazul pacientilor cunoscuti cu un istoric al afectiunilor oftalmologice, vederea periferica pare a fi impedimentul cel mai mare pentru o functie vizuala la parametri maximi. Practic, lentilele progresive de ultima generatie au fost create tocmai pentru a imbunatati semnificativ vederea periferica in comparative cu cele conventionale sau ochelarii de vedere.

Designul adaptat multitudinii de nevoi vizuale

Designul este un aspect la care marii producatori de accesorii medicale moderne au lucrat din plin pentru a imbunatati performantele lor si pentru a integra tehnologii moderne, capabile sa raspunda multitudinii de nevoi vizuale. Mai nou, exista lentile special create pentru utilizarea calculatorului, cu o zona intermediara larga pentru citit. De asemenea, exista tipuri de lentile progresive compatibile cu diversele activitati sportive.

De aceea lentilele progresive inlesnesc tranzitia de la zona de distanta spre zona vederii de aproape, iar tranzitia devine mai usoara si mai rapida.

Categorii
Boli

Girofaruri auto: riscurile asupra sănătății. Cazul epilepsiei.

Specialiștii Overlords, cel mai mare magazin online de girofaruri auto din România, având permanent în stoc sute de girofaruri, atrag atenția asupra pericolelor care vin la pachet odată cu achiziția unor girofaruri de slabă calitate.

Epilepsia este una dintre tulburările neurologice cele mai grave și este o boală care poate lovi fără discriminare. Dar puțină lume este conștientă de faptul că există factori patogeni declanșatori ai acestei boli teribile, pe care de multe ori îi întâlnim la tot pasul, fără să ne dăm seama. Epilepsia se manifestă prin convulsii puternice și incontrolabile și, deși e una dintre cele mai vechi boli neurologice atestate (cercetătorii găsind mențiuni care par să descrie această teribilă boală în papirusuri egiptene din timpul faraonului Tutmosis al II-lea, care a domnit în jurul anului 1500 î.Chr.), medicina încă nu a reușit să descopere un tratament care să o vindece complet. Există tratamente medicamentoase sau prin neurostimulare, sau o combinație a celor două, dar nici unul nu e perfect. La ora actuală cel mai avansat tratament este unul de pionierat care implică introducerea unor mici electrozi în porțiunea afectată a creierului. Electrozii declanșează periodic mici impulsuri electrice având drept scop echilibrarea activității neuronale. Deși nu e perfect, acest tratament prin neurostimulare a reușit să reducă în proporție de peste 93% crizele pacienților afectați dar, din păcate, este accesibil numai în anumite clinici de top din Statele Unite ale Americii, la un cost pe măsură.

Lumina, factor declanșator patogen pentru crizele de epilepsie

Deși medicii nu știu ce poate declanșa o criză de epilepsie, este un fapt cunoscut și recunoscut că izbucnirea bruscă a unor flashuri luminoase, jocuri de lumini etc. poate fi un factor declanșator foarte grav. De altfel, multe persoane afectate suferă prima criză aflându-se la volan și din această cauză bolnavilor de epilepsie le este în general interzisă conducerea automobilului, cel puțin pe perioada pe care se află sub supraveghere medicală.

Cei mai mulți bolnavi nu știu că sunt suferinzi sau că pot suferi de această boală, și nu devin conștienți de ea până la bătrânețe. Din păcate, chiar și pentru populația sănătoasă, traficul auto din zilele noastre conține pericole la tot pasul și unele dintre ele vin de unde ne așteptăm mai puțin: de la mașinile cu girofar auto.

Piața de girofaruri auto este reglementată în toată lumea, inclusiv în România. Există legislație care prevede ce girofaruri pot fi utilizate, în ce scop, și cum anume. Pe vremuri comerțul cu girofaruri auto era închis, fiind monopolul statului și al autorităților publice. Totuși, practica a impus necesitatea deschiderii acestui domeniu către companiile private, mai ales că în legislația modernă utilizarea unui girofar nu mai reprezintă exclusivitatea autovehiculelor oficiale. S-a ajuns astfel la importul (nu doar în România!) a fel de fel de girofaruri extrem de violente, care, prin agresivitatea cu care luminează, reprezintă un adevărat pericol public.

Criza poate fi declanșată de lumina unor girofaruri auto

Aproximativ 0,5% din populație suferă de epilepsie în forme mai mult sau mai puțin grave. La nivelul României, asta înseamnă cca. 80-90.000 de oameni. Dintre aceștia doar câteva procente ar putea fi în pericol de a suferi o criză majoră din cauza unor flashuri luminoase. Probabil doar câteva mii! Riscul ca unul dintre acești oameni să primească drept în ochi un flash epileptogen de la un girofar e neglijabil, nu? Totuși, niciodată nu putem ști când se poate întâmpla acest lucru. Specialiștii au studiat riscul și au descoperit că riscul epileptogen depinde în general de doi factori:

– frecvență: cercetările făcute de Peter M. Jeavons și Graham Harding (1975), R.G. Hopkinson și John Bryan Collins („Ergonomics of Lighting”, 1970) sau Martin Orne (1986) au ajuns la concluzia că flashurile care operează la frecvențe de 10-20 Hz sunt cele mai riscante.
– luminanța (luminanța = raportul dintre intensitatea sursei luminoase și proiecția acesteia în plan): studiile științifice arată o luminanță de peste 20 cd/m2 (cd = „candelă” pe metru pătrat, „candela” fiind unitatea de măsură a intensității luminoase) e un pericol real pentru declanșarea unei crize. 20 cd / m2 e o valoare care depășește valoarea luminanței unui girofar de calitate.

Legislația nu prevede niște valori anume pentru aceste lucruri, dar ele sunt încorporate de către producătorii conștienți în girofarurile produse de ei, astfel încât riscurile asupra sănătății publice, chiar și cele mai mici, să fie complet îndepărtate.

Concluzie: achiziția unui girofar auto este și o chestiune de respect față de sănătatea publică

În urmă cu câțiva ani opinia publică a fost șocată de o tragedie produsă la Brăila când un șofer suferind de epilepsie nu a mai putut controla mașina și a intrat într-o stație de autobuz, provocând un adevărat carnagiu printre oamenii care așteptau liniștiți să plece la muncă. La vremea respectivă acesta ar fi declarat că a fost deranjat de niște flashuri luminoase provenind de la o reclamă de pe marginea drumului. Aceste tipuri de tragedii nu fac decât să ne conștientizeze asupra pericolelor achiziției unor girofaruri auto de proveniență incertă, neomologate. Pentru că un girofar de calitate nu trebuie neapărat să lumineze precum o orgă de lumini și să se vadă de la 10 kilometri, ci să respecte din construcție valorile de frecvență și luminanță care nu pun în pericol sănătatea publică. Din fericire, șoferii au acum posibilitatea să achiziționeze girofaruri de calitate, produse în Uniunea Europeană, la un preț absolut comparabil cu al unuia „no name” important cine știe de unde. Riscurile sunt prea mari pentru a neglija semnalele luminoase cu care circulăm pe drumurile publice…

Categorii
Boli

Acneea poate fi tratata cu succes folosind aloe vera

Acneea: exista doua tipuri principale de acnee: acneea comuna (vulgaris) si acneea rozacee. Prima afecteaza tinerii si apare deseori pe un ten gras. Leziunile tenului include comedoane sau “cosuri”, pustule si chisturi. De asemenea, pot fi prezente mai multe cicatrici.

Acneea este rezultatul transformarilor hormonale cuplate cu infectia bacteriana. Pe de alta parte, acneea rozacee afecteaza indivizii mai in varsta si se prezinta cu ten rosu, ocazional cu pustule. Cauza nu este pe deplin inteleasa, dar starea este deteriorata de consumul de alcool, mancaruri condimentate si emotii puternice.

Ambele forme raspund la tratamentul local cu produse de aloe vera fara substante grase, cum este de exemplu Aloe First, dar in caz de acnee vulgara trebuie abordat un alt stil de viata. Pielea trebuie spalata in mod regulat si scalpul pastrat curat. Suficient somn, miscare si expunere la lumina UV sunt de asemenea importante, la fel consumul de apa in cantitate suficienta – expertii recomanda in jur de doi litri pe zi – pentru a pastra pielea hidratata. Pustulele nu trebuie stoarse pentru a preveni extinderea infectiei si formarea de cicatrici.

Cat despre arsuri, unul dintre pseudonimele dat plantei aloe vera este “planta arsurii” si pe buna dreptate. Cercetarile serioase asupra proprietatii de vindecare a ranilor a aloei vera au inceput inca din anii ’30. S-a descoperit ca planta proaspata are capacitatea nu doar sa amelioreze pruritul si senzatia de arsura, ci sa contribuie la regenerarea pielii si inlaturarea cicatricelor.

Ulterior au urmat alte experimente atat pe subiecti umani cat si pe modele animale, in cadrul carora s-au urmarit modificarile histopatologice immediate si pe termen lung ale pielii, dupa tratamentul ranilor cu sau fara aloe vera.

Concluziile au fost ca aloe vera este capabila sa inhibe formarea tromboxanului A2, o substanta prezenta in mod normal in tesutul ars, folosint in special Aloe Propolis Creme, bazata si pe proprietatile antibiotice naturale ale propolisului. In acest fel aloe vera a crescut sansa supravieturii tesutului afectat dupa arsuri sau degeraturi, actionand ca vasodilatator, facand posibil ca sangele sa ajunga la tesut. Pe langa efectul antiinflamator, atat de vital pentru o vindecare reusita a ranii, s-a constatat ca aloe vera alina mult durerea asociata arsurilor.

 

Sursa: www.produsealoevera.ro

Categorii
Boli

Ce să fac după un infarct miocardic?

Ce este un infarct miocardic?

Dacă aveți un infarct miocardic, un vas de sânge care servește pereții inimii este deodată blocat. Mușchiul inimii deservit de acest vas este numit miocard. Partea miocardului care este hrănit de această arteră își pierde sursa de sânge (și deci de oxigen) dacă vasul este blocat.

Această parte a miocardului este la risc să moară dacă obstacolul care a blocat artera nu este eliminat rapid. Atunci când miocardul este lezat, se spune că este infarctat. Termenul de infarct miocardic înseamnă leziune a mușchiului inimii.

 

Un infarct miocardic este cauzat de obicei de un cheag de sânge într-o arteră coronară, care hrănește miocardul. Cheagul se formează de obicei peste o placă de aterom (depozit de grăsime).

 

Ce pot face pentru a mă ajuta pe mine însumi după un infarct miocardic?

            După un infarct miocardic, sunt câteva lucruri pe care le puteți face pentru a vă reduce riscul de a avea probleme cardiace ulterioare. Toată lumea este diferită și circumstanțele individuale variază. Este obligatoriu să discutați cu medicul dumneavoastră în cadrul unei consultații pentru a afla ce este mai bine personalizat dumneavoastră. Câteva lucruri generale pe care le puteți face sunt:

 • Renunțatul la fumat. Dacă fumați, opritul fumatului este de departe cea mai eficientă metodă de a vă reduce riscul de a face un nou infarct miocardic. Chimicalele din fumul de țigară afectează arterele. Dacă opriți fumatul, riscul de a face un nou infarct miocardic este o jumătate, comparativ cu riscul dacă continuați. Angina apare de asemenea mai des la fumători. Dacă vă este greu să renunțați la fumat, discutați cu medicul dumneavoastră. Vă poate sfătui privind terapia înlocuitoare de nicotină sau alte tratamente care vă pot ajuta.
 • Modificările în dietă pot face o diferență foarte mare. Sfaturi generale sunt:
  • Să mâncați cel puțin cinci porții de fructe și legume variate în fiecare zi. Sunt bogate în vitamine și minerale. Pot fi proaspete, congelate sau uscate.
  • Să limitați cantitatea de grăsime saturată din mâncare. Nu este vorba doar de cantitatea totală pe care o consumați, ci și de tipul de grăsime din dietă. Evitați acele mâncăruri bogate în grăsime saturată, precum: plăcinte cu carne, cârnați, unt, smântână, prăjituri, biscuiți. Mâncatul alimentelor bogate în grăsimi nesaturate poate reduce nivelurile de colesterol, precum pește uleios (hering, sardine, somon), avocado, nuci, ulei de măsline. Colesterolul este implicat în formarea plăcilor de aterom. În plus, majoritatea persoanelor care a au făcut un infarct miocardic le este recomandat să urmeze terapia cu statine pentru a reduce valorile de colesterol din sânge.
  • Să scădeți consumul de sare. Multe alimente conțin sare ascunsă.
  • Dieta mediteraneană. Este considerată ca fiind una din cele mai bune pentru a reduce riscul de infarct miocardic. Acest tip de dietă este, în esență, cea descrisă mai sus. Cărnuri din carne albă în loc de carne roșie, paste și pâine integrale, numeroase fructe, legume, ulei de măsline, pește și un mic pahar de vin.
 • Activitatea fizică și exercițiul fizic. Exercițiu fizic regulat este recomandat majorității persoanelor care au făcut un infarct miocardic. Trebuie să încercați să fiți activ din punct de vedere fizic – de exemplu, să mergeți pe scări în loc să luați liftul, să mergeți până la magazine etc. În trecut, se considera că exercițiul fizic solicită suplimentar inima și că este nociv. Cu toate acestea, fix opusul este adevărat pentru majoritatea persoanelor care se recuperează de la un infarct miocardic. Exercițiul fizic regulat este un mod major de a reduce riscul de a face un nou infarct miocardic. Cu toate acestea, înainte de a începe exercițiul fizic, discutați cu medicul dumneavoastră. Asta pentru că în unele situații, exercițiul fizic poate fi contraindicat, de exemplu în situația unor valvulopatii.
 • Scăderea în greutate.
 • Controlul tensiunii arteriale. Este foarte important să vă fie verificată presiunea arterială în mod regulat. Hipertensiunea arterială este un factor major de risc cardiovascular. Presiunea arterială normală este 140/90 mmHg. Dacă sunteți tratat pentru hipertensiune arterială, ținta la persoanele care au făcut un infarct miocardic este sub 130/80 mmHg. Aceste numere pot varia în funcție de alte afecțiuni pe care le puteți avea, precum probleme la rinichi.
 • Diabetul zaharat. Dacă aveți diabet zaharat, este extrem de important să fie bine controlat.

 

Ce medicamente se dau în mod normal după un infarct miocardic?

Cel mai frecvent, următoarele patru clase de medicamente se prescriu:

 • „Subțiază” sângele, ceea ce scade riscul de formare a cheagurilor. Clopidogrel sau ticagrelor sunt alternative ale aspirinei. Sunt folosite de obicei la persoane care au contraindicație la aspirină. În unele situații, pot fi asociate aspirinei.
 • Un beta-blocant. Încetinește ritmul inimii și scade riscul aritmiilor cardiace.
 • Un inhibitor de enzimă de conversie. Reduce riscul de a dezvolta insuficiență cardiacă sau un nou infarct miocardic.
 • O statină. Reduce nivelul de colesterol.

Tratamentul poate varia în funcție de alți factori de risc sau complicații pe care le prezentați.

 

Reluând viața normală.

 • După un infarct miocardic, majoritatea persoanelor pot reveni la serviciu în 2-3 luni. Cu toate acestea, fiecare persoană e diferită. Unele persoane cu infarcte mici pot reveni mult mai repede, sau persoanele cu simptome continue sau complicații pot reveni mai târziu sau niciodată. Revenirea gradată la serviciu, în zile alternative, poate fi o soluție.
 • Condusul și mersul cu avionul. Ar trebui să nu conduceți timp de cel puțin patru săptămâni după un infarct miocardic. Apoi, în cazul în care v-ați recuperat satisfăcător, puteți conduce. Cu toate acestea, dacă condusul duce la angină, este mai bine să nu conduceți până când aceasta nu este controlată. Puteți zbura cu avionul ca pasager în termen de două-trei săptămâni după un infarct miocardic, atâta vreme cât nu aveți alte complicații.
 • Activitatea sexuală. Timp de câteva săptămâni, este mai bine să fie evitat. Dacă puteți merge fără disconfort, atunci revenirea la activitatea sexuală normală nu ar trebui să cauzeze probleme. Dacă simțiți angină în timpul activității sexuală, anunțați imediat doctorul.
 • Vaccinări. Este recomandat să vă vaccinați anual împotriva gripei și să vă vaccinați împotriva pneumococului.

Articol semnat de www.cardioclinic.ro

Categorii
Boli

Aria de activitate a endocrinologiei

Aria de activitate a endocrinologiei si principalele motive pentru care este important sa fie efectuat macar un control endocrinologic pe an, in special la copii.

Endocrinologia este specialitatea medicinei care are ca obiect diagnosticarea si tratamentul sistemului endocrin. Cele mai comune afectiuni sunt cele tiroidiene, hipofizare, adrenale, gonadale si metabolice calcice (osteoporoza si osteomalacia). Diversitatea bolilor ar putea fi tratata doar prin analize specifice si investigatii radiologice.

Vizitele regulate la cabinetul de endocrinologie ar putea rezolva unele afectiuni inca din faze sublinice, astfel scazand riscul problemelor mai grave. In ceea ce priveste varsta bolnavilor, intensitatea afectiunilor sunt diferite in cazul tinerilor si al adultilor, astfel sectiile de pediatrie vizeaza criteriile particulare ale tinerilor.

Modul in care copii reactioneaza la boli variaza in functie de varsta, contextual social si de mediu avand o greutate mult mai mare decat pentru adulti. O vizita la un cabinet de endocrinologie copii este recomandata in cazul in care sunt sesizate probleme de crestere, afectiuni ale glandei tiroide, pubertate timpurie sau intarziata, obezitate, anorexie si multe altele.

Probabil diagnosticul cu cele mai mari implicatii este diabetul zaharat, copii putand suferi urmari nefericite in cazul in care acesta nu este diagnosticata la timp , la un cabinet de pediatrie. Pentru a avea sansa la o viata normala si a unei ingrijiri medicale personalizate, copii au nevoie de ajutorul unui medic pediatru.

Daca bolile prezentate aici sunt considerate ca relativ simple, exista si boli mai rar intalnite, in general genetice, a caror depistare si tratare este dificila. O metoda cu rezultate garantate este ecografia glandelor endocrine. Avantajul cel mai notabil al acestei proceduri este datorata faptului ca examinarea nu este invaziva, deci se poate face la orice varsta. Medicii specializati in endocrinologie copii au experienta cu cei mici si de cele mai multe ori au dubla specializare, acestia fiind si pediatri. O concluzie de luat in seama este ca tinerii pot prezenta o varietate de boli extrem de larga, astfel un diagnostic corect implica cunostinte medicale din specialitati diferite.

De la boli infectioase, pulmorare, <a href=”http://endocrinologiecopii.ro/”>endocrinologie</a>, imagistica si psiholigie, pana la genetica, cei ce muncesc la un cabinet pediatrie sunt familiarizati cu mai multe specialitati . Chiar daca suspectati ca copilul vostru sufera de o afectiune endocrina sau daca vreti sa aveti a doua parere, iti recomandam sa alternati intre cabinetele private si cele de stat, pentru a decide care este cel mai potrivit medic.

Categorii
Boli

Medicii din Buzau sunt specializati in dermatologie

Daca ai nevoie de un doctor bun in dermatologie, chiar daca nu esti din Buzau ar fi recomandat sa-ti alegi un doctor din Buzau, acestia sunt specializati in dermatologie, foarte multi pacienti care au avut probleme care tineau de dermatologie si au fost tratati de medicii din Buzau, s-au declarat foarte multumiti, toti au fost vindecati.
In Buzau exista clinici private, dotate cu aparate performante si sunt formate din echipe de medici profesionisti, specializati in principiu pe dermato-venerologie, serviciile oferite de doctorii din cadrul clinicilor private din Buzau sunt de calitate. Exista cativa medici dermatologi foarte cunoscuti din Buzau care sunt apreciati de toti pacientii pe care i-au tratat gratie profesionalismului cu care isi desfasoara activitatea.

Dr. Patrascu Raluca medic dermatolog
Doamna Doctorita Raluca Patrascu este unul dintre cei mai cunsocuti medici primari in dermato-venerologie din Buzau, are cabinet particular unde pe baza unor programari sunt efectuate consultatii si diverse interventii chirurgicale.
Consultatiile au in vedere atat copii cat si adulti, efectueaza consultatii si pentru boli cu transmitere sexuala, face interventii precum crioterapie, electrocauterizare pentru papiloame, epitelioame, keratoze, veruci vulgare, insa pe langa dermato-venerologie, Doamna Doctorita a studiat si partea medicinii care se ocupa de dermato-cosmetica, oferind consultatii si celor care su nevoie de astfel de servicii.
Programare consultatiilor poate fi facuta prin intermediul telefonului la numarul 0764.525.547, de luni pana vineri intre orele 8-16. Cabinetul este autorizat, are contract cu Casa de Asigurari de Sanatate din Buzau.

Doamna Dr. Dragomir Mariana medic dermatolog
O alta doamna distinsa care face parte din categoria doctorilor profesionisti specializati in dermato-venerologie este Doamna Doctorita Dragomir Mariana, care in urma unei experiente bogate si-a deschis un cabinet particular in Buzau unde ofera servicii de calitate precum consultatii atat pentru copii cat si pentru adulti, consultatii pentru bolile cu transmitere sexuala si interventii chirurgicale atunci cand este nevoie.
In categoria interventiilor chirurgicale se incadreaza electrocauterizarea pentru papiloame, epitelioame bazocelulare, veruci vulgare, crioterapie cu cryopten, dermatoscopie si fototerapie pentru boli precum vitiligo si psoriazis.
Programarea consultatiilor poate fi facuta la numarul de telefon 0238.412.000, cabinetul particular are contract cu Casa de Asigurari de Sanatate din BUzau, aspect foarte important pentru pacienti.

Clinica Sapientek recunoscuta pentru sectia de dermatologie
In Buzau este o clinica particulara in cadrul careia lucreaza doctori profesionisti cu o experienta profesionala fara greseli, recunoscuta mai ales pentru sectia de dermatologie. Unul dintre cei mai cunoscuti doctori din clinica, este Domna Doctorita Daniela Iordache medic primar in dermato-venerologie. Serviciile oferite de clinica sunt de calitate, reprezinta centru de diagnosticare, tratarea pacientilor este efectuata cu aparate performante care se afla in dotarea clinicii. Clinica detine aparate performante pentru ecografia 4D, dermatoscopia digitala sau fototerapia cu lampi UVB.
Doctorii din cadrul Clinicii Sapientek ofera consultatii copiilor, adultilor, consultatii pentru boli cu transmitere sexuala, interventii chirurgicale precum electrocauterizarea, este dotata cu lampa Waldmann pentru interventii dermatologice si leziuni cutanate, HISTOFREEZER pentru crioterapie si sunt efectuate si testari alergice epicutanate

Categorii
Boli

Sfaturi de sanatate

Niciodată nu ştii prea mult despre sănătate. Specialiştii din întreaga lume au cercetat zeci de ani fiecare părticică a vieţii noastre şi au ajuns la concluzia că nu doar „genele bune” ne ţin sănătoşi până la 100 de ani, ci şi câteva alte mici obiceiuri.

Ca sa fii sanatos nu trebuie decat sa respecti niste reguli, sa urmezi niste sfaturi date de specialist, cel putin asa se pare. Iata o colectie de sfaturi despre sanatate rezultate in urma unor studii de specialitate pe care le-am adunat si pregatit cu drag pentru binele tau.

Ceaiul verde este o bautura traditionala in China, tara care numara o multime de persoane trecute de 100 de ani. Cercetatorii de la Colegiul medical din Ohio” au descoperit ca datorita continutului ridicat de antioxidanti, ceaiul verde inhiba formarea si dezvoltarea celulelor canceroase.Karen Allen, cercetator in medicina la Universitatea Buffalo (Statele Unite), afirma ca “pisica joaca rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului”.

O pisica in casa inseamna, deci, scaderea tensiunii arteriale – ca urmare – si a riscurilor unei boli cardiace.Prestigiosul British Medical Journal a publicat un studiu efectuat pe 8.000 de subiecti, demonstrand ca cei care consumau o cantitate mica de ciocolata (intre 1-3 tablete pe luna), au un risc de mortalitate mai scazuat cu 36% decat la cei care nu consumau ciocolata deloc.Dupa ce-au descoperit un numar foarte mare de centenari in comitatul Jinshan, specializat in cultura usturoiului, cercetatorii chinezi au ajuns la concluzia ca acesta prelungeste viata. Usturoiul are capacitatea de a reduce tensiunea arteriala.

Cine suntem?Ce oferim?

Suntem o echipa care informam cititorii nostri cu diferite sfaturi medicale care au rolul de a determina oamenii sa aiba o viata sanatoasa!Iubim sanatatea,stilul de viata si incercam sa ajutam oamenii sa se echilibreze pentru a avea parte de o viata frumoasa si fara griji.Toate informatiile sunt actualizate zilnic iar aceste articole sunt facute cu ajutorul sfaturilor citite de noi din anumite reviste sau carti de studiu.Toate informatiile de pe acest site sunt culese de la medici de specialitate si persoane specializate care se ocupa zilnic de viata omului.In cadrul acestei pagini puteti gasi articole legate de bolile si afectiunile corpului uman,sarcinile si bebelusii pentru mamici,amanunte legate de dragoste,relatii si sex,frumusete si ingrijire atat pentru barbati cat si pentru femei,cum sa scapam sau sa modelam corpul prin fitness si sport dar si pretioasele sfaturi legate de diete si cum putem slabi sau ingrasa.Toate acestea se pot citi in mod gratuit zilnic pe acest site dedicat persoanelor care doresc sfaturi de sanatate zilnice! http://sfaturi-medicale.info

Sfaturile despre sanatate sunt binevenite mai ales daca medicul este cel care le ofera.Din pacate insa, doctorii sunt foarte ocupati, iar sfaturile despre sanatate pe care ei le dau sunt de cele mai multe ori lapidare.La fel de important este si ce se ascunde dincolo de cuvintele generale.Cand ofera sfaturi despre sanatate doctorii spun: fa sport, ai grija la dieta, nu mai fuma si redu consumul de alcool. Insa sunt mult mai multe informatii pe care doctorul, dintr-un motiv sau altul, nu ti le spune.

Este clar ca doctorul ti-a spus ca fumatul iti afecteaza grav sanatatea. Ce nu ti-a spus este ca prin renuntarea la tigari riscul de a suferi un atac de corp scade cu pana la 50% in numai un singur an. Iata inca un motiv puternic pentru a deveni nefumator. Medicul te sfatuieste mereu sa faci miscare. Insa atunci cand este vorba sa ramai in forma, ar trebui sa faci exercitii cardio sau sa tragi de fiare? Verdictul depinde de preferintele si abilitatile fizice ale fiecarei persoane in parte, insa sunt cateva lucruri generale care se aplica oricarei optiuni. Orice are nevoie practicarea unor exercitii dinamice, de cel putin 3 ori pe saptamana, indiferent ca este vorba de jogging sau doar un mers mai rapid. Iar daca tragi de fiare ai grija sa nu folosesti greutati prea mari. Ambalajele de pastile sunt proiectate astfel incat sa se vada dozajul cu un scop precis. Daca renunti fie si pentru o zi la tratament sunt sanse mari sa apare probleme precum tensiune arteriala crescuta. Riscurile sunt foarte mari, mai ales in cazul persoanelor care sufera de boli coronariene. Daca cumva ai intrerupt tratamentul mai mult de doua zile vorbeste cu medicul specialist.

Categorii
Boli

Oferta lunii aprilie la Centrul de Radioterapie Amethyst

Centrul de Radioterapie Amethyst continuă campania pentru sănătatea femeilor și oferă câte un voucher Iepuraș pacientelor care încep tratamentul în clinică în decursul lunii aprilie.

Prin „Voucherul Iepuraș”, Centrul de Radioterapie Amethyst oferă o reducere de 1000 eur pacienților care urmează tratamentul de radioterapie în clinica Amethyst. Reducerea se aplică pentru cazurile de cancer mamar.

Voucherul este valabil numai în luna aprilie 2014. Pentru programare se completează formularul online de la adresa http://amethyst-radiotherapy.ro/programare-voucher-iepuras/ După înregistrare veți fi contactat de un consultant Amethyst.

În România sunt diagnosticate în fiecare an în jur de 10.000 de femei cu cancer de sân avansat sau metastatic. Din păcate țara noastră ocupă primul loc privind rata mortalității, datorată cancerului de sân, în Uniunea Europeană.

Diagnosticarea si tratamentul cancerului de sân trebuie să fie facută prin colaborarea unei echipe multidisciplinare de medici pentru a alege varianta de tratament cea mai adecvată pacientei.

Tratamentul modern include radioterapia, chimioterapia, chirurgia, terapia biologică cu anticorpi monoclonali.

Centrul de Radioterapie Amethyst este singurul centru de tratare al cancerului din România în care strategia de tratament este decisă în cadrul unei comisii mutidisciplinare de medici (Tumor Board) și care utilizează pentru toţi pacienţii trataţi tehnica IMRT-VMAT – cea mai nouă şi performantă soluţie de tratament a cancerului.

Centrul de Radioterapie Amethyst nu își întrerupe activitatea pe perioada sărbătorilor astfel încât ședințele de tratament să nu fie decalate sau oprite cu ocazia sărbătorilor sau altor zile declarate libere.

Tot pentru a asigura continuitatea necesară tratamentului corect, centrul Amethyst a investit în două aparate de radioterapie de ultimă generație.

Echipa medicală Amethyst, formată din medici reputați de specialități dedicate tratamentului cancerului sunt alături de pacienți și familiile acestora pe întreaga perioadă a tratamentului.

Suntem aici să luptăm alături de dumneavoastră împotriva cancerului.

Categorii
Boli

Simptome varicela

Simptomele in cazul varicelei sunt destul de evidente si anume, pe corp apar vezicule pline de lichid transparent insotite de prurit. Desi acesta este primul si cel mai evident semn ca o persoana are varicela, sunt cazuri in care simptomele sunt multiple si se manifesta diferit de la un caz la altul. Eruptia apare initial pe corp urmand ca apoi sa se extinda pe membre si fata, in palme si pe cap, in cavitatea bucala si pe laringe.

La copii si adulti care au o imunitate scazuta se pot intalni forme severe de varicela. In general, la copii, simptomele care preced eruptia de varsat de vant, apar sub forma unei febre nu foarte ingrijoratoare, dureri de cap, secretii nazale abundente, tuse productiva si raguseala. Eruptia apare in mai multe valuri, iar in perioada dintre ele starea pacientului se imbunatateste.Desi starea generala este buna pruritul poate deveni suparator, cauzand pacientului neliniste si agitatie. Alte simptome care pot aparea in cazul varicelei sunt : inflamatia gatului, lipsa sau scaderea poftei de mancare, dispozitie proasta si o stare generala de rau.

Aproape de vindecare vezicula se usuca si formeaza o crusta care in general nu lasa cicatrici, ci doar o usoara roseata pe piele. Persoanele care fac varicela dobandesc dupa vindecare o imunitate durabila.

Desi se stie ca pacientul este foarte contagios, mai ales in primele 2 zile care preced eruptiei, acesta trebuie sa se prezinte la medic pentru a pune diagnosticul corect. Persoana contagioasa va trebui sa stea izolata la domiciuliu pana pericolul de transmitere a virusului dispare.

Categorii
Boli

Cum recunoastem infectia cu Rotavirus?

Printre bolile copilariei se numara si infectia cu rotavirus, un virus des intalnit si foarte contagios. Cea mai frecventa afectiune cauzata de rotavirus o reprezinta gastroenterita, manifestata prin scaune diareice si varsaturi ce pot duce la deshidratare. Chiar daca cele mai grave cazuri se inregistreaza la copii sub 2 ani, infectia cu rotavirus se poate manifesta la copii de pana la 5 ani.

Care sunt simptomele infectiei cu rotavirus?

Virusul se poate transmite direct, in urma contactului cu materiile fecale ale unei persoane infectate dar prin contactul cu obiecte contaminate, alimente si apa contaminate, reareori secretii respiratorii.
Desi majoritatea imbolnavirilor de diaree cu rotarvirus se vindeca de la sine, exista cazuri ce pot prezenta forme grave usor de recunoscut dupa diareea severa, varsaturi si pierderi de lichide ce pot pune viata celui mic in real pericol, fiind necesara spitalizarea.

Putem recunoaste infectia cu rotavirus dupa urmatorele simptome:
• Scaune diareice ce depasesc numarul de 3 pe zi
• Varsaturile dese sau severe
• Dureri abdominale
• Mai mult de 30 % dintre copii pot prezenta febra

Cum tratam si prevenim infectia cu Rotavirus

Pana in acest moment nu exista un tratament pentru rotavirus motiv pentru care este necesarea supravegherea copilului de catre personalul medical specializat in cazurile in care infectia prezinta o forma severa. Desi este foarte importanta igiena corespunzatoare, trebuie sa stiti ca aceasta nu garanteaza faptul ca cel mic va fi protejat impotriva imbolnavirii.

Cea mai sigura metoda de a preveni imbolnavirea o reprezinta vaccinul impotriva rotavirusului. Cateva tari din Europa se afla déjà pe lista celor care au inclus vaccinul antirotavirus in programul de national de imunizare. Administrarea vaccinului se face pe cale orala si se recomanda copiilor cu varsta cuprinsa intre 6 saptamani si 6 luni. Cereti sfatul medicului si aflati mai multe despre riscurile infectiei cu rotaviruslui dar si depsre modalitatea prin care puteti preveni imbolnavirea.