Sejur in Istanbul

19/07/2012 | Autor: | Posted in Obiective turistice

Istanbul este cel mai populat oras al Turciei si de asemenea centru cultural, administrativ, financiar si al mediilor. Regiune in care este aplasat orasul se intinde pe malul nordic al marii Marmara si pe ambele maluri ale Bosforului, stramtoarea dintre Marea Mediterana si Marea Neagra. Cu aceasta pozitionare care uneste Tracia europeana cu Anatolia asiatica, Istanbulul este singura metropola din lume care se intinde pe doua continente.

In imprejurimi locuiesc aproximativ 13,1 locuitori, Istanbulul ocupand astfel locul patru in clasamentul celor mai populate orase din lume. Avand doua gari principale, numeroase autogari, doua aeroporturi mari si un trafic maritim intens, Istanbul este cel mai mare nod rutier si punct logistic al Turciei.

Metropola dezvoltata sub numele de Calcedon si Bizantion are o istorie de 2600 de ani, folosit de-a lungul timpului ca oras capitala pentru 3 imperii. Arhitectura oglindeste stilul antic, medieval, timpuriu si modern, unind elementele arhitecturale grecesti, romane, bizantine, otomane si turcesti in acelasi peisaj. Toate acestea au contribuit la declararea Istanbului printre vestigiile ce fac parte din patrimoniul UNESCO. Istanbulul a fost timp indelungat un important centru al Crestinismului ortox si al Islamului sunnit, cetate a patriarhilor ecumenici, astazi acestea regasidu-se in numeroasele moschee, biserici si sinagoge.

Un astfel de oras cu o istorie atat de bogata si frumoasa a atras intotdeauna o multitudine de turisti, fiind trecut ca destinatie principala in sezonul de vara pe oferta tuturor agentiilor de turism. Puteti profita de soarele cald al verii si sa va racoriti pe una din plajele din imprejurimi ori sa savurati un cocktail admirand apusul de soare care invaluie portul plin de pescarusi si barci de pescuit. Un sejur in Istanbul este cel mai frumos cadou pe care il puteti face persoanei iubite, profitand de ofertele reduse la transportul extern catre Istanbul ale agentiilor de turism!

Autor:

In earticole.Com autorul a publicat un numar de 13 articole .In curand si alte noutati.

Lasă un răspuns