Sejur Moeciu

posted in: Turism | 0

O statiune ce merita vizitata de turisti dornici de a vedea un peisaj cultural si cu foarte multe descoperiri arheologice ce au redeschis flacara turistica, este comuna Moieciu. Locuita de ciraca 5200 de locuitori pe o suprafata de 94 de km este una din preferatele turistilor dornici de turism cultural. Economia comunei se bazeaza pe turism, fiind sustinuta de turisti care viziteaza siturile culturale. Sunt multe oferte de cazare in Moieciu cu diferite modalitati si servicii pentru toate buzunarele. http://www.moeciu-cazare.ro

Este situata in Tara Barsei, judetul Brasov si este una dintre cele mai vechi locatii care legau Campulung Muscel de Pitesti. Inaintea invadari Daciei de catre romanii acest loc era folosit pentru armate mobilizate printre Jidava si Cumidava sau Dunarea de jos si Transilvania. In urma sapaturilor arheologice efectuate in zona s-au gasit o sumedenie de dovezi si relicve care au vechime inca in perioada paleolitica. Stelian Cosulet a reusit sa gaseasca dupa ani de sapari in zona un castru roman ce facea parte dintr-o fortificatie construita in timpul romanilor. La ocuparea zonei de catre Ludovic I de Anjou acesta a decis construirea unui castel pentru aparare, Armata maghiara fiind foarte bine pusa la punct in aceea vreme. Inaugurarea castelului a fost facuta in anul 1382 insusi de Ludovic I.

Unul dintre reprezentanti comunei, o personalitate de marca a fost Ioan Aldulean, consilier si membru al Imperiului Habsburgic, licentiat in drept. El a mai facut parte din marea adunare Nationala de la Blaj in mai 1848 fiind consilier de ministru al justitiei si al curtii de casatie din Budapesta. In 1864 este decorat cu Coroana de fier si este ridicat la rangul de cavaler imperial.

O alta personalitate a Moieciului este Dorin Munteanu, un sportiv remarcabil cu foarte multe reusite in cariera sa. El este un fost multiplu campion la slalom urias si participant la Olimpiada de la Grenoble. O alta sportiva de renume este Daniela Munteanu care a reusit sa castige 12 titluri la seniori in toata cariera sa.

Follow xanderx460:

Latest posts from

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *