Servere dedicate

posted in: Gazduire web | 0

Ca orice detinator al unui website, indiferent de categoria si domeniul din care face parte, am avut nevoie de un furnizor de gazduire web (web hosting).

Fiind la inceput cu traficul site-ului si cu numarul de utilizatori care il accesau, o lunga perioada m-am folosit de hosting-ul gratuit (un hosting oferit de o multime de website-uri), nefiind nevoit sa platesc pentru acest serviciu, insa erau foarte multe dezavantaje, principalele fiind faptul ca serviciile erau limitate si prezentau o multitudine de reclame.

Dupa ce m-am informat atat pe forumuri destinate acestei teme cat si la prieteni, am trecut la next level in ceea ce priveste gazduirea web, si anume gazduirea shared, care este o varianta cu plata dar nu extrem de costisitoare. Partea mai putin avantajoasa la acest serviciu de shared hosting este faptul ca pe acelasi server se afla mai multe site-uri iar resursele serverului respectiv sunt automat impartite intre site-uri, ceea ce poate duce de cele mai multe ori la o viteza redusa de navigare care automat duce la randul sau la o scadere a perfomantei. Dar pana in momentul in care site-ul meu a mai crescut, am continuat cu hosting-ul shared. In momentul in care traficul de pe site-ul meu a crescut de asa maniera incat sa necesite mai multe resurse, a trebuit sa fac o schimbare pentru a putea obtine o perfomanta mai buna si o viteza de navigare mai mare. Atunci am hotarat ca este momentul sa iau in calcul gazduirea web pe un server privat virtual sau pe un server dedicat.

Da, este cea mai costisitoare varianta de gazduire web insa si rezultatele sunt pe masura. Am ajuns la concluzia ca cea mai buna varianta din punctul de vedere al performantei crescute si a vitezei mult mai mari este sa aleg gazduirea web pe un server dedicat deoarece este cea mai buna modalitate ca eu sa fiu unicul beneficiar al resurselor serverului inchiriat de la furnizorul meu, fara sa mai fiu nevoit sa le impart cu alti utilizatori care isi gazduiesc si ei site-urile la acelasi furnizor.

Doar cu un mic search pe bunul prieten Google, puteti gasi o varietate de furnizori si de oferte ale acestora, avand astfel posibilitatea de a alege cel mai convenabil pachet, atat din punct de vedere al costului cat si din prisma serviciilor oferite.

Follow chrispp3177@gmail.com:

Latest posts from

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.