Categorii
Calculatoare Domenii de Vanzare

Informatii de baza despre gazduirea web

In acest articol voi incerca sa explic fiecare termen si aspect al unui pachet de gazduire web astfel ca atunci cand doresti sa cumperi un pachet de hosting sa stii cu exactitate ce inseamna bandiwth, cpanel si multe altele.

Alegerea unui pachet de gazduire se face dupa nevoiele fiecaruia, iar pentru a sti cu exactitate de ce anume ai nevoie trebuie sa si intelegi termenii folositi.

Spatiu – se refera la spatiul de pe server alocat tie. Este un lucru important fiindca site-ul poate avea 10MB sau chiar 10GB. Spatiul pe server este limitat, fiind pachete de doar 2GB, dar si pachete in care spatiul alocat tie este oarecum nelimitat.

Bandwith – Trafic Web – se refera la transferul de date si se masoara tot in biti pe secunda. Astfel, bandwithul alocat noua poate fi de 30GB pe luna sau poate fi nelimitat. Doar ca si pachetele nelimitate sunt oarecum limitate. Adica un pachet de gazduire la 4 Dolari in care este specificat ca traficul web este necontorizat nu iti va oferi chiar trafic nelimitat, ci ai de obicei o limita la 500 GB pe luna. Dar 500GB pe luna este o cifra foarte mare la care nu ajungi nici daca ai 1000 vizitatori pe zi.

Domenii gazduite – se refera la numarul de domenii ce pot fi hostate pe respectivul server. Unele pachete de gazduire permit doar un domeniu, in timp ce altele permit un numar nelimitat de domenii.

cPanel – este panoul de administrare al serverului.

Soft creare pagina web – Majoritatea serverelor din ziua de azi au in cPanel o functie ce ne permite sa instalam platformele de baza precum WordPress, Opencart, Magento etc. Iar “soft creare pagina web” la asta se refera.

Conturi FTP – Numarul de conturi ce pot fi facute pe server. Adica este posibilitatea ca un prieten de-al tau sa te intrebe daca vrei sa ii gazduiesti si lui site-ul. Iar tu poti sa ii faci si lui un cont pe serverul tau, un cont separat cu userul si parola sa.

Uptime – timpul in care serverul este activ. Majoritatea firmelor de gazduire web pretind un uptime garantat de 99%, insa putine firme de gazduire chiar au aceasta rata.

IP Dedicat – Un IP destinat doar tie. De obicei, pachetele ieftine de gazduire nu vin si cu ip dedicat, iar site-ul tau va avea acelasi ip ca alte sute de site-uri care sunt pe acelasi server. Daca optezi pentru ip dedicat vei avea un ip doar al tau. Doar ca de cele mai multe ori vei fi nevoit sa si platesti in plus pentru acest IP.

SSD sau HDD – sunt optiunile de stocare. Tehnologia SSD este mai noua si implicit mai buna, oferind o viteza mai mare.

Categorii
Domenii de Vanzare Gazduire web

Web hosting si domeniul necesar la pachet

In ziua se azi nicio afacere nu poate sa isi atinga adevaratul potential fara o prezenta constanta pe internet. Acest lucru este necar nu doar pentru a excela si a atrage cati mai multi clienti, dar si pentru a deveni credibili in fata acestora.

O prezenta pe internet prin intermediul unui site web personalizat nu este un lucru de ignorat. Majoritatea antreprenorilor se reped sa isi achizitioneze domeniul inainte sa aibe pornita afacerea. Daca ai impresia ca aceasta este o corvoada mult prea dificila pentru tine, trebuie sa stii ca nici macar nu trebuie sa iti bati tu capul cu asta pentru ca exista o multime de firme care se ocupa de inregistrare domenii, iar acestia vor gasi solutia cea mai potrivita pentru tine.

Multe dintre acestea ofera chiar si serviciu alternativ de dezvoltare site-uri si chiar de web hosting, si vei vedea ca totul va deveni dintr-o data mult mai simplu: tot ce ai tu de facut este sa decizi care este compania potrivita pentru tine. Un site de inregistrare domenii se va ocupa de tot procesul de achizitie a domeniului pe care ti-l doresti la un pret acceptabil, si iti vor oferi chiar si continut si web hosting pentru site. Bineinteles, le poti achizitiona si separat? Dar de ce sa o faci? La pachet vin mai ieftin si in plus tu vei tine lagatura cu un singur furnizor de servicii, nu cu 3.

Nu ai nevoie de cunostinte specializate pentru a fi proprietarul unui site: putin spirit antreprenorial este suficient ca sa te prinzi care este afacerea cea mai buna de pe piata. Deschide bine urechile si asculta ce iti propun diversele companii de pe piata. Ai posibilitatea, pe langa oferirea de informatii pentru clienti si construirea unei reputatii prin intermediul site-ului tau sa iti dezvolti si alte functii la acesta cu ar fi posibilitatea de a vinde online produse, de a primi comentarii si cereri de oferta de la potentialii clienti, de a putea detine un pachet e-commerce prin care sa faci tranzactiile posibile direct pe site-ul tau. Multe companii de inregistrare domenii iti pot oferi si asta sau, daca nu, cu siguranta iti pot recomanda un web developer cu care au mai lucrat. In functie de cat de multi vizitatori doresti sa ai pe site si cat de complex va fi acesta, ei iti pot spune si de ce latime de banda si spatiu pe server vei avea nevoie pentru negocierea unui plan de web hosting eficient.

Ti se pot oferii servicii de e-mailing pentru a trimite si primi mai usor informatie cu numele domeniului achizitionat: acum acest serviciu vine integrat in cel de web hosting si este complet automatizat. In plus, multe astfel de companii iti ofera si suport tehnic non stop, in cazul unei probleme cu site-ul tau. Furnizorii de servicii web stiu cat de important este ca totul sa functioneze perfect pentru fiecare zi in care firma ta functioneaza.Site-ul tau va putea fi astfel inovativ, interesant si usor de folosit de catre utilizatori, iar afacerea ta, prin aceste servicii va deveni mai vizibila si mai profitabila. Tehnologia exista pentru a fi folosita si vremurile cand internetul era un moft sunt demult apuse. Este timpul sa fii si tu in pas cu lumea.