Categorii
Gazduire web

Servere dedicate

Ca orice detinator al unui website, indiferent de categoria si domeniul din care face parte, am avut nevoie de un furnizor de gazduire web (web hosting).

Fiind la inceput cu traficul site-ului si cu numarul de utilizatori care il accesau, o lunga perioada m-am folosit de hosting-ul gratuit (un hosting oferit de o multime de website-uri), nefiind nevoit sa platesc pentru acest serviciu, insa erau foarte multe dezavantaje, principalele fiind faptul ca serviciile erau limitate si prezentau o multitudine de reclame.

Dupa ce m-am informat atat pe forumuri destinate acestei teme cat si la prieteni, am trecut la next level in ceea ce priveste gazduirea web, si anume gazduirea shared, care este o varianta cu plata dar nu extrem de costisitoare. Partea mai putin avantajoasa la acest serviciu de shared hosting este faptul ca pe acelasi server se afla mai multe site-uri iar resursele serverului respectiv sunt automat impartite intre site-uri, ceea ce poate duce de cele mai multe ori la o viteza redusa de navigare care automat duce la randul sau la o scadere a perfomantei. Dar pana in momentul in care site-ul meu a mai crescut, am continuat cu hosting-ul shared. In momentul in care traficul de pe site-ul meu a crescut de asa maniera incat sa necesite mai multe resurse, a trebuit sa fac o schimbare pentru a putea obtine o perfomanta mai buna si o viteza de navigare mai mare. Atunci am hotarat ca este momentul sa iau in calcul gazduirea web pe un server privat virtual sau pe un server dedicat.

Da, este cea mai costisitoare varianta de gazduire web insa si rezultatele sunt pe masura. Am ajuns la concluzia ca cea mai buna varianta din punctul de vedere al performantei crescute si a vitezei mult mai mari este sa aleg gazduirea web pe un server dedicat deoarece este cea mai buna modalitate ca eu sa fiu unicul beneficiar al resurselor serverului inchiriat de la furnizorul meu, fara sa mai fiu nevoit sa le impart cu alti utilizatori care isi gazduiesc si ei site-urile la acelasi furnizor.

Doar cu un mic search pe bunul prieten Google, puteti gasi o varietate de furnizori si de oferte ale acestora, avand astfel posibilitatea de a alege cel mai convenabil pachet, atat din punct de vedere al costului cat si din prisma serviciilor oferite.

Categorii
Gazduire web

De ce sunt importante serviciile de gazduire web si cum le alegem?

Este adevarat ca de foarte putine ori ne gandim la acest aspect avand in vedere ca acest serviciu ne influenteaza destul de putin pe noi ca si utilizatori de internet.

Situatia problemei insa se schimba radical daca luam in calcul la un moment dat propulsarea unei afaceri in mediul online. Complexitatea si buna functionarea a unui site reiese dintr-o multitudine de aspecte, insa de departe cel mai imporant in acest sens este cel cu privire la gazduirea web, care independent de vointa noastra poate influenta considerabil imaginea unei afaceri.

Serviciile de gazduire sunt extrem de diversificate astazi, motiv pentru care de prea putine ori ne mai punem problema alegerii unuia corespunzator, insa rareori luam in calcul faptul ca optarea pentru un serviciu de gazduire web slab calitativ poate avea rezultate dezastruoase pentru un site online. Aceste servicii de gasesc cu usurinta la companii de specialitate serioase, precum Gazduire Web Srl. Pentru a ne asigura ca am facut o alegere cat se poate de potrivita in acest sens, iata cateva lucruri pe care este bine sa le stim ori de cate ori suntem pusi in situatia de a alege un astfel de serviciu.

Gazduirea web este serviciul care permite stocarea unui site web pe unul dintre serverele companiei a carei servicii le inchiriem. Acetse servere sunt reprezentate in aceste cazuri de calculatoare extrem de puternice care dispun de un numar impresionant de resurse.

Avand in vedere ca un site in general necesita un numar destul de limitat de resurse, acestea vor fi impartite si cu alti utilizatori astfel incat sa se poata acoperii intregul numar de resurse intr-un mod cat mai eficient. In cazul in care necesitatile site-ului sunt ceva mai ridicate, vom fi nevoiti sa ne indreptam alegerea catre serverele dedicate.
Principalul aspect pe care trebuie sa il avem in vedere este acela de a analiza cu atentie numarul de resurse pus la dispozitie de catre compania pentru care am optat. Este foarte important ca respectiva companie sa va puna la dispozitite informatii complexe in acest sens, altminteri s-ar putea ca rezultatul alegerii unui pachet de gazduire web sa nu fie cel scontat de dumneavoastra.

Banda de internet reprezinta de asemenea un element vital pentru buna functionare a ui site web, indiferent de natura sau destinatia lui. Acest aspect influentiza in mod direct viteza de incarcare a site-ului, element extrem de important pentru un utilizator de internet.

Urmarirea cu atentie a acestor considerente va poate aduce mult mai aproape de o afecere de succes decat v-ati fi asteptat, datorita faptului ca functionalitatea a devenit un criteriu de selectie major pentru cei mai multi dintre utilizatorii de internet.

Categorii
Gazduire web

De ce ai nevoie de un serviciu de gazduire de calitate atunci cand lansezi un magazin online?

Unul dintre cele mai mari avantaje pe ca ni le-a adus Internetul este cu siguranta faptul ca astazi putem face diverse cumparaturi din confortul caminului, fara a mai fi necesar sa facem diverse deplasari pana la diverse adrese fizice.

Lansarea unui magazin online este o idee de afacere destul de indrazneata avand in vedere ca vorbim despre un mediu destul de competitiv unde calitatea serviciilor este un aspect care trebuie sa primeze. Cu toate acestea insa, unul dintre cele mai importante aspecte de care trebuie sa tinem cont inainte de a lansa un magazin online este serviciul de gazduire web.

Serviciile de gazduire web sunt destul de diverse daca luam in calcul faptul ca astazi numaeroase companii de specialitate ne pun la dispozitie astfel de servicii. Un serviciu de gazduire potrivit pentru necesitatile tale poate fi regasit astazi si la https://www.tlh.ro/gazduire-web.html. Iata insa cateva motive pentru care ai nevoie de un serviciu de gazduire de calitate atunci cand vrei ca magazinul tau online sa functioneze in parametrii normali.

1. Serviciile de gazduire afecteaza in mod direct functionalitatea unui site.

Desi poate nu constientizam intr-o prima etapa acest aspect, cert este faptul ca serviciul de gazduire afecteaza in mod direct modul in care functioneaza un site web. Din acest punct de vedere, este recomandat sa alegem cu mare atentie pachetele de gazduire web pe care companiile pe care le pun la dispozitia noastra. Alegerea unui pachet cu resurse limitate poate reprezenta o alegere optima pentru un start up, insa odata cu cresterea traficului pe site, s-ar putea ca functionalitatea site-ului sa fie afectata. De cele mai multe ori acest lucru se traduce printr-un site care se incarca greu sau care e aproape indisponibil.

2. Site-urile web nu pot fi accesate fara existenta in prealabil a unui serviciu de gazduire.

Unul dintre cele mai importante aspecte de retinut despre serviciile de gazduire este faptul ca acestea sunt indispensabile. Desi un site poate exista in forma sa, acesta nu poate fi accesat de catre niciun utilizator avand in vedere ca acesta nu se regaseste pe serverul niciunei companii de specialitate.

Tlh este una dintre cele mai bine cotate companii care ofera servicii de gazduire web si inregistrare domenii care pot fi achizitionate la preturi complet speciale. Acum reprezinta momentul oportun sa dai startul afacerii tale online.

https://www.tlh.ro/gazduire-web.html

Categorii
Gazduire web

Vrei sa ai un magazin online dar nu stii de unde sa incepi? Gazduire.ro este raspunsul pe care il cauti

Mediul online devine din ce in ce mai competitiv pe fondul numarului tot mai mare de afaceri online care se regasesc astazi pe ceea ce noi numim Internet.

Internetul, impreuna cu toate componentele sale a avansat atat de mult incat acest aspect determina un numar tot mai mare de oameni sa lanseze o afacere online. Desi in teorie lucrurile pot parea oarecum simple, in practica, multi webmasteri se vad pusi in fata unei reale provocari atunci cand trebuie sa demareze pasii necesari lansarii unei afaceri.

Unul dintre serviciile de baza carora trebuie sa le acordam o atentie deosebita sunt fara indoiala serviciile de gazduire. Fara un astfel de serviciu, un site poate exista in forma sa, insa nu poate fi accesat de catre niciun utilizator. In acest sens, am luat legatura cu cativa experti de la https://www.gazduire.ro/web-hosting, una dintre cele mai renumite companii care ofera servicii de gazduire web din Romania. Iata cateva aspecte deosebit de importante de avut in vedere.

Cel mai important aspect cu privire la un astfel de serviciu este fara indoiala calitatea. Pe piata regasim la ora actuala un numar foarte mare de companii care ne promit servicii de calitate, insa nu de putine ori auzim despre site-uri care se incarca greu sau care spontan au devenit indisponibile. Acest lucru se datoreaza in principal unui serviciu de gazduire slab calitativ sau datorita unei alegeri necorespunzatoare in ceea ce priveste pachetul de gazduire ales. Specialistii recomanda optarea pentru pachete de gazduire care sa ne permita un trafic cat mai mare pe site, astfel incat functionalitatea site-ului sa fie afectata in situatia in care se intampla ca un numar mare de utilizatori sa navigheze in acelasi timp pe site.

Totodata, acestia au mai mentionat faptul ca Uptime-ul joaca un rol crucial in ceea ce priveste functionalitatea unui site. Uptime-ul este indicele care ne arata cu exactitate timpul cat un server este functional. Un uptime nu trebuie sa se situeze niciodata sub procentul de 99,9%, in caz contrar acest lucru poate insemna chiar ore sau zile in sir in care site-ul nu este disponibil.

Nu in ultimul rand insa, serviciul de suport al companiei trebuie sa fie cat se poate de operativ. Problemele la nivel de gazduire web pot aparea in orice moment, fapt pentru care gasirea unei solutii intr-un timp cat mai scurt reprezinta una dintre principalele calitati pe care trebuie sa o regasim la acest departament.

Gazduire Web Srl este principala companie din Romania care ofera servicii de gazduire web si inregistrare domenii la preturi cu adevarat competitive.

Categorii
Gazduire web

Cum iti alegi pachetul perfect de gazduire pentru site-ul tau?

Aceasta intrebare este cu siguranta una dintre cele mai fregvente intrebari care apar in mintea noastra atunci cand vrem sa detinem un site in mediul online.

Tendinta de a avea o afacere online sau pur si simplu un blog prin intermediul caruia sa ne exprimam anumite pareri cu privire la evenimentele din viata cotidiana este intr-o continua crestere astfel ca tot mai multi detinatori se lovesc de problema alegerii unui pachet de gazduire potrivit.

Gazduirea web este extrem de importanta din pricina faptului ca fara aceasta un site web poate exista in forma sa insa nu poate fi accesat de catre utilizatorii de internet, Alegerea unui pachet de web hosting se poate dovedi o sarcina extrem de dificila daca nu stii care sunt adevaratele necesitati ale site-ului tau. Gazduire.ro, principalul furnizor de web hosting ne spune care sunt aspectele pe care trebuie sa le avem in vedere pentru a face cea mai potrivita alegere.

Unul dintre lucrurile de baza de care trebuie sa tinem cont in mod constant atunci cand ne alegem pachetul de gazduire este traficul lunar de care dispunem. Fiind la inceput s-ar putea ca traficul pe site sa nu fie foarte pronuntat, astfel ca putem opta pentru oachete de gazduire ceva mai mici.

Lucrurile insa se schimba complet atunci cand traficul creste in mod constant iar resursele puse la dispozitie e catre furnizor nu mai sunt suficiente. In aceste conditii, s-ar putea ca site-ul sa se incarce extrem de greu sau sa fie total inaccesibilutilizatorilor de internet.

Dimensiunea site-ului joaca si ea un rol primordial pentru alegerea potrivita a pachetului de gazduire. In general site-urile de prezentare sau blog-urile nu consuma un numar mare de resurse, lucrurile insa se schimba atunci cand site-ul este incarcat cu tot soiul de elemente tipice site-urilor de prezentare.

Inregistrare domenii – Gazduire.ro

Uptime-ul minim pe care il ofera compania furnizoare este un element esential pentru site-ul tau web, de aceea este recoamndat sa nu alegi companii care ofera un uptime de sub 99,9% pot afecta in mod constant disponibilitatea site-ului.
Suportul tehnic reprezinta unul dintre elementele cheie pentru buna functionalitate a site-ului tau web.

Acestia trebuie sa se asigure in mod constant ca atat serverul cat si site-ul functioneaza corespunzator in orice moment al zilei. In cazul in care apar probleme, acestia trebuie sa gasesca o solutie intr-un timp util avand in vedere ca se pot inregistra pierderi importante daca site-ul este inaccesibil perioade lungi de timp.

Categorii
Gazduire web

Caracteristici importante ale unui seviciu de hosting web

Este important sa fim atenti la ceea ce ne intereseaza atunci cand detinem un business. Una dintre cele mai mari provocari, se poate dovedi chiar crearea unui site web prin care sa putem fi la curent cu tot ceea ce se intampla in domeniul respectiv si prin care sa pastram legatura cu clientii si partenerii.

Un web site bine conceput si organizat va iesi in evidenta prin profesionalism si usurinta in utilizare, iar acestea vor atrage dupa sine un numar mai mare de vizitatori si potentiali clienti, si astfel si profitul companiei va creste.

Atunci cand cei care ofera serviciile de design web si hosting web isi fac treaba asa cum trebuie, dumneavoastra aveti numai de castigat. Asa ca nu va grabiti, informati-va temenic inainte de alegerea serviciilor de web hosting, cititi parerile clientilor, studiati ofertele de pe piata, astfel incat sa puteti fi siguri ca ati facut alegerea potrivita!

Exista multi furnizori de servicii de hosting si fiecare client l-a ales pe unul anume pentru ca se potriveste cerintelor si nevoilor sale. Este important sa fie multumit de preturi, dar si de calitatea serviciilor. De obicei, companiile de hosting practica costuri accesibile oricarui buzunar, pachetele lor incepand, in general, de la mai putin de 1 euro, in functie de numarul site-urilor gazduite, de spatiu pe disc, de nevoia de performanta la functionarea unui site complex sau a unuia mai simplist.

Exista cateva puncte esentiale de care trebuie sa tinem cont pentru a oferi calitate intregului site. De la design la uptime, la viteza de stocare si trimitere de date, si pana la back-up-ul fara de care, in conditii de vulnerabilitate, serverul si site-urile de pe el ar putea cadea in downtime. Nu in mod obligatoriu in aceasta ordine, primul element important este ca firma de hosting sa detecteze elementele straine si distructive care au patruns pe server.

Un furnizor de hosting care ofera si servere dedicate ar trebui sa fie proactiv, sa fie cu un pas inainte de concurenta si de atacatori cibernetici si sa updateze modulele de securitate periodic si preventiv pentru ca site-urile gazduite ei el sa nu fie luati prin surprindere. Pentru a evita pagube costisitoare intrebati furnizorul de hosting daca detine un sistem de detectare a intrusilor din sistem.

Un centru de date sigur, dotat cu sisteme de securitate si cu aparatura ce asigura conditii optime de functionare a serverelor vor oferi si site-urilor gazduite stabilitate si protectie impotriva pericolelelor. De multe ori, amenintarile fizice pot fi la fel de periculoase ca si cele virtuale.

Un server cu hard-discuri ssd care nu mai functioneaza pe baza rotatiilor mecanice ci pe baza cipurilor care produc mai putina caldura, zgomot si se incalzesc mai greu. In plus rezista la socuri fizice, iar un centru de date care este securizat suplimentar este si mai recomandat webmaster-ilor. Acesta trebuie sa fie bine pazit, prevazut cu sistem de detectare si stingere rapida a incendiilor, de sisteme de racire periodice si metode de alimentare cu energie electrica redundanta.

Atunci cand va gazduiti site-urile la o firma asigurati-va ca va securizeaza procesul de transfer fisiere catre diverse destinatii, fie ele adrese de e-mail sau alte site-uri. Furnizorii de hosting ofera de obicei FTP protocol de transfer fisiere, dar care trebuie sa detina SFTP, un anumit grad de protectie cu SSH, adica care cripteaza informatiile primite si trimise pentru a nu fi descifrate de catre terte parti.

Ultimul dar nu cel din urma aspect pentru protectie si prevenire daca furnizorul este unul profesionist, este prezenta firewall-urilor la routerele de acces in reteaua web, la nivelul serverelor si a aplicatiilor. Sigur ca intrusii pot fi virusi, troians botneturi de spam. Unii dintre ei ataca si sunt conceputi special pentru a distruge servere intregi, altele anumite date sau computerul personal. Un furnizor pregatit le opri inainte sa actioneze distructiv.

Categorii
Gazduire web

Sfaturi utile pentru un web hosting de incredere

Esti in cautare de sfaturi pentru Web Hosting ? Nu cautatai mai departe, opriti-va aici!

Companiile de hosting sunt ceea ce va permit sa aveti un site pe internet. Lasati optiunile deschise pana comparati tot ceea ce puteti primi. Asigurati-va ca va sunt oferite toate instrumentele de care aveti nevoie, sprijinul si asistenta necesare chiar daca pretul este mai mare.

Este important să fie capabil de a comunica cu furnizorul de web hosting după cum este necesar. Alegeți un furnizor care comunică în mod regulat cu clienții săi. Vrei ca serviciul de gazduire sa interacționeze cu tine, să răspundă nevoilor dumneavoastră, și să ofere actualizări regulate și informații. Ar trebui să fie, de asemenea, posibilitatea de a contacta cu ușurință serviciul clienți, în cazul în care aveți probleme cu site-ul dumneavoastră.

Inainte de a alege serviciul de gazduire ganditi-va ce fel de site vreti sa aveti. Cele mai multe servicii de gazduire gratuita ofera doar pagini care sunt statice, nu se ofera optiunea de a utiliza propriul limbaj de programare si script-uri. Acest lucru va limita domeniul de aplicare al site-ului dvs., astfel încât poate doriti sa faceti upgrade la o alta optiune.

Un serviciu de gazduire bun va asigura ca site-ul dumneavoastra este vizibil in permanenta, este protejat de atacurile hackerilor si al virusilor, platiti un pret decent si aveti toate instrumentele necesare precum si un support tehnic pentru situatiile in care nu va descurcati. Luati in considerare si variant de a avea un server dedicat in loc de un server partajat pentru gazduirea site-ului dumneavoastra.

Daca aveti nevoie de mai mult de un e-mail pentru site-ul dvs., a se vedea ce format au ofertele de servicii de gazduire. Alege una care foloseste 3 POP. Acest lucru va permite sa creati propria adresa de e-mail personalizat care contine numele dvs. de domeniu.

Fa o cercetare online cu privire la serviciul de gazduire ales si nu te lua numai dupa ceea ce vor ei sa stii despre ei. Vezi comentariile clientilor si asigura-te ca acestea nu sunt pe situri affiliate companiei. Comentariile obiective ale clientilor trcuti sau prezenti va vor da masura in care compania de hosting respecta clientii sai.

Dacă sunteți în măsură să comunicati cu alți clienți prin forumuri și chaturi, chiar ar trebui sa o faceti. Asa puteti obtine informatiile de baza care confirma avantajele și dezavantaje unui serviciu de gazduire si va ajuta sa restrângeti lista de candidați. Aceste discuții va vor face, de asemenea,sa fiti mult mai sigur că ați ales gazda buna.

Desi multe firme de hosting ofera ca si avantaj achizitionarea numelui de domeniu de la ei e bine ca dvs sa nu faceti asta si sa aveti numele de domeniu cumparat de la o companie diferita de cea de gazduire.

Indiferent daca vreti doar pentru a publica un blog sau sunteti in încercarea de a mentine un site multi-pagina pentru afacerea dvs., aveti nevoie sa gasiti un web hosting de încredere. Utilizati informatiile din acest articol pentru a va ajuta în gasirea unui web hosting de încredere.

Categorii
Gazduire web

Despre traficul nelimitat

In caz ca folosesti gazduirea web probabil ai auzit de acel mit cu traficul nelimitat.

Este atat de agresiv dezbatut incat sper sa pot explica intr-un singur articol despre mitul cu traficul nelimitat cand vine vorba de gazduire web in romania.

In primul rand, ce inseamna de fapt traficul? Traficul il reprezinta cantitatea de date transmisa de site-ul tau. In caz ca nu intelegi fa o cerceteare cu google despre cum se realizeaza navigarea web — ce se intampla in spatele browserului.

Este practic posibil ca un provider de gazduire sa ofere trafic nelimitat? Si da, si nu. Imediat explic.
In primul rand traficul este limitat, neluand in calcul banii, traficul este limitat fizic. Adica nu exista nelimitat, nu poti oferii ceva nelimitat.
Atunci ce semnifica traficul nelimitat? Aceasta este intrebarea cheie. Traficul nelimitat semnifica ca providerul beneficiaza de foarte mult trafic disponibil si pleaca de la premiza ca este imposibil ca toti clientii sa consume intr-un timp relativ scurt tot traficul.
De ce providerii de hosting spun de trafic nelimitat daca el nu este exact asa? Multi ar spune ca pentru promovare, ei bine nu e chiar asa, deoarece sunt foarte putini care se promoveaza cu „trafic nelimitat”.
Din simplu fapt ca vor sa ofere niste servicii de calitate, sa scape clientul de grija „oare cat trafic mai am disponibil” si clientul sa nu se trezeasca cu contul blocat dupa o zi in care a avut foarte multi vizitatori.
Ca recomandare personala, daca vedeti ca un provider de hosting ofera gazduire web cu trafic nelimitat nu fiti paranoici – nu o sa va treziti cu contul suspendat atata timp cat site-ul nu exagereaza cu consumul de resurse.
Categorii
Gazduire web

Cateva metode de a securiza un server virtual

Putem spune ca atunci cand ne cautam un furnizor web hosting, ne straduim sa gasim unul calitativ si accesibil, ca pret. Cautam sa fie flexibil si un adevarat „coechipier” intr-un parteneriat menit sa aduca succes in mod egal. Inainte de a ne hotari asupra unui furnizor, trebuie sa ii stim activitatea si serviciile care le ofera clientilor cu orice tipuri de siteuri web.

Inainte de a incheia un contract de gazduire web sau avand la baza orice tip de serviciu penru domenii web, e necesar sa cautam referinte, review-uri despre o firma sau despre un brand. Cea mai la indemana sursa este internetul cu ale sale forumuri, site-uri sau comunitati specializate care pot lamuri asupra oricarei probleme ce se leaga de madiul online. Alta ar fi solicitarea de informatii de la prieteni sau cunoscuti care se pricep in domeniu sau care au avut de-a face cu acea firma sau cu altele.

Daca stim, deja, si tipul de gazduire potrivit domeniilor web care au nevoie de web hosting, atunci nu avem decat de trecut la fapte. In cazul de fata, un hosting pe server virtual este ideal pentru un domeniu web sau pentru altele cateva, care au ajuns la un trafic rezonabil pe site, este un site in pragul ascensiunii in lista afisata in motorul de cautare, este dinamic si are nevoie de facilitati mai eficiente de cat pentru un shared, dar care nu a ajuns la performanta unui dedicat. Are aceeasi nevoie de securizare ca si un dedicat, insa intreg spatiul nu este proprietate a unui singur webmaster.

Daca aveti ceva cunostinte despre gazduirea unui domeniu web, atunci trebuie sa stiti ca SSH-ul trebuie securizat, ca si „cale de acces” spre server si spre site. Optiunea jailed shell asigura o imposibilitate a mesajelor spam sa patrunda in sistem, in directoare secrete. Trebuie limitat accesul strict la webmaster si la providerul de gazduire.

Update-urile de securitate sunt un aspect vital pentru a evita invazia hackerilor in conturi de client FTP, spre exemplu. Este una dintre masurile de securitate care trebuie luate anticipativ, in functionarea software-utilor instalate pe site-uri si pe servere. De cele mai multe ori, neglijenta duce la spam constant si la listarea in blacklist, ceea ce nu este ceva placut nici pentru host si nici pentru clientul sau. Update-urile si scripturile updatate si reinstalate la momentul potrivit, reduc considerabil pericolele din mediul online. Protectia si functiile de securitate pot fi aduse la zi manual sau vps-ul poate fi setat sa si le faca automat, la un interval de timp constant.

Un vps poate fi tratat ca si un dedicat din punct de vedere al potentialului de gazduire si al securizarii, dar intr-un procent, ca si un shared, in privinta administrarii si al spatiului alocat pe server. O responsabilitate mai mare, insa, aduce cu sine mai multe elemente complexe si mai multe pericole din partea infractorilor online.

Categorii
Gazduire web

Aspecte de luat in considerare atunci cand dorim sa apelam la un furnizor de gazduire web

Gazduirea web este aspectul vital pentru prezenta unui site web in mediul online.

Potentialii clienti sau cei care se afla, deja, in portofiliul firmei, se asteapta la o imagine profesionista. Un site web este mai mult decat un suport vizual, reprezinta CV-ul firmei cliente, imaginea oferita partenerilor, clientilor si stakeholderilor, si, nu in ultimul rand, a intregii echipe care ofera hosting-ul.

Asadar, criteriile esentiale sunt prezentate mai jos:
– securitatea datelor – pentru un site simplu, utilizat doar pentru prezentare sau afisare de poze cum ar fi un blog, nu este nevoie de monitorizare sau de un back-up non-stop. Insa, daca detineti un site cu operatiuni comerciale, spre exemplu un magazin online, datele conturilor bancare ale clientilor, cele personale si altele, care tin de confidential, trebuie sa fie protejate prin programe de securitate impuse de firma de hosting, plus ca pot aparea unele defectiuni care pot duce la pierderea datelor stocate pe server si a continutului site-ului.
– asistenta tehnica prompta – o firma serioasa de gazduire web trebuie sa il aiba disponibil 24/7. Operatorul e necesar sa fie calm, politicos, sa raspunda prompt la intrebari pertinente si la probleme aparute la site. Un „hint” pentru testarea lor ar fi un apel telefonic la miezul noptii pentru a confirma seriozitatea si promptitudinea echipei de asistenta.
– spatiul si largimea de banda – este un aspect foarte important pentru orice site web, fie ca e complex sau doar unul de prezentare si afisare a unor poze sau informatii. Verifica sau discuta, concret, despre limitarile de banda si spatiul pe care este gazduit site-ul, pentru a nu te trezi cu site-ul suspendat sau blocat din cauza unui trafic mai mare decat cel prevazut in contract sau neprevazut, caz in care firma, din proprii considerente, a hotarat sa iti suspende site-ul din cauza unui numar foarte mare de vizitatori. Toate detaliile legate de site trebuie specificate in contract si discutate cu firma.
– pachetul de gazduire potrivit – este decisiv, pentru ca este nevoie ca acesta sa se muleze pe profilul site-ului. Daca ai nevoie de mai multe subdomenii, domenii parcate, mai multe pagini intr-un site, sau chiar mai multe domenii gazduite, ai grija sa alegi server-ul si pachetul care ti se potriveste.
– acesul FTP (file protocol transfer) – un aspect esential, din nou, deoarece se refera la posibilitatea incarcarii de noi pagini pe site. Existe firme care detin propriul program de design web, prin care se pot construi noi pagini, valabil mai ales incepatorilor. Dar asigurati-va ca, dupa ce business-ul se extinde sau site-ul devine mai bogat in continut, aveti in continuare sustinerea lor.
– pretul – nu in ultimul rand, este aspectul care ofera sau nu echilibru la tranzactie. Pretul trebuie sa fie raportat la calitatea serviciului de gazduire, flexibilitatea firmei si deschiderea de a fi mereu alaturi de client. Se spune ca firmele autohtone de hosting mai au de invatat si imbunatatit: promptitudinea, calitatea si beneficiile, plus ca detin preturi ceva mai mari decat firmele straine de profil. Totusi, exista provideri care incep sa se incadreze in preturi sub 1 euro si pana la 7 sau 9 euro, in functie de pachete si de continutul lor. Se ofera, de obicei, trafic nelimitat in toate pachetele de servicii web hosting.

Pentru a fi siguri de alegeri bune si sigure si de un suport eficient, cautati review-uri despre firmele de profil, faceti comparatii, intrebati cunoscuti, cautati pe forumuri si intrebati persoane care au avut sau inca au parteneriate cu ei, pentru a va forma o parere proprie despre fiecare si apoi, de a o alege pe cea mai potrivita pentru dvs.