Categorii
Optimizare SEO

Servicii SEO și de promovare a paginilor WEB

Conceptul de SEO a apărut pentru prima dată la începutul anilor ‘90 creând totodată și primele posturi de specialiști în optimizare SEO în organigramele primelor companii care au înțeles rolul și importanța acestui tip de activități.

Creșterea performanței unui site prin procese de optimizare realizate de echipele de promovare urmărește ca rezultat ocuparea unui loc cât mai bun în paginile afișate ca și rezultate de către motoarele de căutare.

Optimizarea SEO internă și externă

Optimizarea SEO poate fi de două tipuri: internă și externă. Optimizarea internă depinde în totalitate de calitatea serviciilor echipei de SEO și ține în principal de modurile în care poate fi îmbunătățită experiența utilizatorilor în momentul accesării site-ului. Astfel, activitățile acestora se vor axa pe factori precum eliminarea erorilor, prelucrarea grafică, creșterea vitezei de încărcare a paginilor web și optimizarea URL-urilor.

De cealaltă parte avem optimizarea SEO externă care nu depinde strict de serviciile acestora. Aceasta reprezintă de fapt un algoritm complex de analiză, realizat de către motoarele de căutare care urmăresc promovarea site-urilor pe alte criterii decât cele asupra cărora acționează în mod direct dezvoltatorul. Acestea fac referire la numărul interacțiunilor sociale pe platforme populare precum Facebook și Twitter, credibilitatea surselor, contextul și specificul paginilor.

Prin urmare, optimizarea SEO este o îmbinare armonioasă a tehnicilor de programare cu design-uri atractive la care se adaugă un conținut bogat reprezentat de texte relevante și descrieri de calitate. Toate acestea au ca scopuri principale obținerea unui feedback pozitiv din partea utilizatorilor pe toată durata prezenței acestora pe pagina web și aducerea site-ului respectiv în primele pagini de rezultate returnate de către motoarele de căutare.

Cum se realizează optimizarea SEO ?

Optimizarea SEO poate fi făcută atât de echipe specializate cât și de liberi profesioniști care dețin cunoștințe temeinice și o vastă experiență în domeniu. Cert este faptul că, în oricare din cele două situații, se va acționa preponderent și în mod repetat asupra următoarelor aspecte:

Analiza permanentă a cuvintelor cheie, alegerea acestora în funcție de volumul căutărilor și adaptarea conținutului paginii în funcție de acestea.
Studierea temeinică a concurenței, descoperirea atuurilor și a strategiilor ce o propulsează și preluarea lor într-o formă îmbunătățită.
Soluționarea situațiilor tehnice ce pot conduce la scăderea vitezei de încărcare a paginilor web, afișarea conținutului într-un mod necorespunzător, probleme de indexare, etc.
Obținerea periodică de date și statistici privind situația site-ului și tendința acestuia pentru a putea permite luarea celor mai avizate decizii pentru viitor.

Rețeta perfectă de optimizare SEO constă în corectitudine

În ciuda numeroaselor cercetări, experimente și schimburi constante de experiență a celor implicați în optimizarea SEO, nu se poate spune că există cineva care să susțină că a găsit rețeta perfectă de aducere a unui site pe prima pagină a rezultatelor de căutare online.

Cu toate acestea, specialiștii Google au susținut în repetate rânduri faptul că cea mai bună metodă de a ne promova paginile constă în punerea la dispoziția utilizatorilor a unui conținut relevant și de calitate, ambalat într-o formă cât mai estetică. Evitați tehnicile nerecomandate, înarmați-vă cu răbdare și bazați-vă pe astfel de strategii simple însă cu eficiență dovedită pe termen lung.

https://www.re7consulting.com/ro/servicii-online-marketing/optimizare-seo/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *