Serviciile funerare – o afacere profitabila

posted in: Antreprenoriat | 0

Am observat in ultima vreme o crestere a numarului de site-uri de prezentare pentru firmele ce ofera servicii funerare si acest lucru se datoreaza faptului ca din ce in ce mai multi oameni cauta pe google atunci cand au nevoie de serviciile unei firme de pompe funebre, astfel ca cei care activeaza in acest domeniu si-au dat seama ca nefiind prezenti online, pierd o mare parte din potentialii clienti.

La o simpla cautare pe google, veti putea observa ca este o competitie destul de mare pentru acesti termeni. De exemplu, pentru „servicii funerare Bucuresti” sunt peste 1 milion de rezultate, pe prima pagina pe google sunt listate doar pagini principale, pe langa care sunt listate si 6-7 rezultate din Google Places. http://www.funerarii.ro/

Si competitia AdWords este destul de mare. Pentru cautarea exacta „servicii funerare bucuresti”, bid-ul se apropie de 5 euro, ceea ce este enorm, comparativ cu alti termeni din alte domenii.

Totusi ma intreb, este o cerere chiar asa de mare, incat sa merite asemenea investitie? Sa presupunem ca o firma care liciteaza pentru un termen localizat, precum „servicii funerare bucuresti” are un site prin intermediul caruia isi ofera serviciile. Presupunem ca rata de conversie a site-ului este de 5% (1 din 20 clienti apeleaza la serviciile firmei respective). Astfel, pentru 20 de vizite ar plati undeva in jur de 80-90 euro pentru traficul din AdWords. Oare chiar se merita sa cheltuie atatia bani pe anunturi sponsorizate?

Intr-adevar, un pachet complet de servicii funerare poate depasi lejer 2000 ron. Numai un sicriu decent costa cel putin 1000 ron, la care se adauga transportul funerar, aranjamentele florale plus celelalte lucruri. http://www.funerarii.ro/sicrie.html

Totusi, din moment ce sunt suficiente firme care sa liciteze asemenea sume de bani, inseamna ca este profitabil. Nu degeaba anul trecut pompele funebre au fost considerate una dintre cele mai bune idei de afaceri pentru antreprenoriat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *