Sfaturi care te vor ajuta sa iti intretii masina

18/10/2020 | Autor: | Posted in Auto

Sfaturi care te vor ajuta sa iti intretii masinaCa masina ta sa functioneze perfect trebuie sa aiba parte de piese de buna calitate. Performanta acesteia mai depinde si de verificarea si de inlocuirea componentelor defecte sau uzate. O intretinere regulata si realizata corect iti va asigura functionalitatea optima a masinii.

Vezi pe acest link mai multe informatii despre masini si reparatiile acestora.

    Sfaturile de care trebuie sa tii cont pentru a avea o masina calitativa

Schimba uleiul de motor

Uleiul de motor trebuie sa fie verificat si schimbat la intervalul potrivit. Cel mai bine este sa il schimbi atunci cand acesta prezinta urme de degradare.  Acesta se poate schimba atat la tine acasa cat si la un service, cel mai important este totusi sa stii care este cel mai potrivit pentru masina ta.

Verifica franele

Functionarea corecta a franelor este extrem de importanta atat pentru tine cat si pentru persoanele care sunt in masina ta. Atunci cand esti la volan trebuie sa acorzi atentie oricarui sunet nefamiliar care apare atunci cand franezi.

Inlocuieste stergatoarele

Stergatoarele sunt componente foarte importante de care trebuie sa ai grija. Cel mai bine este sa le inlocuiesti ori de cate ori vezi ca acestea lasa dungi sau sunt zone care au ramas nestrese.

Verifica integritatea curelei de transmisie

Cureaua de transmisie transfera energia motrica de la motor la toate componentele care au nevoie de putere mecanica. Aceasta se fabrica din cauciuc sau polimeri iar asta inseamna ca se va degrada odata cu trecerea timpului. Este foarte important sa verifici cureaua de transmisie constant mai ales daca ai folosit masina 60.000 de km sau mai mult.

Inlocuieste filtrul de aer al motorului

Atunci cand filtrul de aer se umple de praf sau de alte particule acestea au o posibilitate mai mare de a ajunge in motor. In plus cantitatea de aer care ajunge in interiorul masinii va scadea. Un filtru murdar scade eficienta motorului. Cel mai bine este sa il verifici o data pe an si daca este cazul il vei putea inlocui.

Testeaza luminile

Un bec ars la masina reprezinta un risc si iti poate aduce o amenda. Recomandat este sa iti faci o verificare la un service si sa te asiguri ca luminile functioneaza optim. In plus poti inlocui singur becurile la masina daca ai mai facut asta.

Autor:

In earticole.Com autorul a publicat un numar de 50 articole .In curand si alte noutati.

Lasă un răspuns