Sfaturi de luat in considerare cand iti achizitionezi un aparat de aer conditionat

posted in: Design Interior | 0

Mai este putin soseste arsita (sper) si iar se va starni alergatura dupa cotrobaiala celei mai bune oferte de aer conditionat.
O sa incerc sa punctez cele mai deosebite ipostaze ce trebuie cunoscute cand ne decidem un aer conditionat.
Daca mai trebuie sa mai adaug ceva sau sa mai chestionati va rog sa lasati un email.
In primul rand, ofertele de aer conditionat se vor „lauda” cu cati BTU are un aparat. Dar ce este BTU? Avrebierea provine de la British ThermalUnits. Deci, ilustreaza volumul de caldura necesara pentru a mari temperatura unei jumatati de kilogram de apa cu 1 grad Fahrenheit. Si la ce ne serveste? Vom cumpara un aparat de aer conditionat cu o putere mai mare pentru o incaperecu o suprafata mai mare.
Mai apoi trebuie sa calculam ce parte a casei vrem sa sa facem frig; urmeaza aveti niste {valori orientative
pentru 18-25 mp –- 9000 BTU
pentru 25-35 mp –- 12000 BTU
pentru 38-45 mp –- 18000 BTU
pentru 45-50 mp –- 24000 BTU
*valorile sunt calculate pentru inaltimea standard de 2.4-2.5 m
Foarte util este incaparea in care suntem dispusi sa punem unitatea interioara de aer conditionat. Daca peretele este incalzit de soare va trebuie de un aer conditionat cu o putere mai mare de a raci. Acest lucru este valabil si doar daca in care in camera sunt si alti producatori care genereaza caldura(calculatoare, veioza). La cumpararea aerului conditionat este indicat sa ne ocupam si de: numarul de persoane vor ocupain mod frecvent acea camera, structura zidurilor.
Consumul energetic a aparatului de aer conditionat: ca si in cazul frigiderelor sau masinilor de spalat vom alege fara indoiala acel aparat de aer conditionat care are un o clasa energetica mai mare (gen A sau B). Sa nu va lasati inselati totusi de aceste litere. De ex: la un model de aer conditionat 550 kwh poate sa fie A, iar la un alt model acelasi numar de kwh poate sa fie B sau C. Cel mai de folos zic eu ca este sa ne uitam exact cat are fiecare si sa lasam kilowatii ce clasa de energie este aparatul si nu literele.
Sa tinem cont si de este gradul de zgomot. Este necesar sa luati in considerare ca in noptile toride aparatul va merge din greu si nu cred ca intentionati sa va treziti din cauza zgomotului produs. este necesar de stiut: daca un aparat are 40 db si unul 45 db, diferenta este importanta, si nu de 5 db.
In cele din urma, ajungem la compresor. Compresorul este acel motor care freseaza agentul de racire ( freonul numit generic ). Modul in care functioneaza este apropiat cu al frigiderului. Se ia caldura din camera si se da afara . Ne este util un aparat de aer conditionat cu un compresor bun, el fiind piesa principala instalatiei. Un aparat de aer conditionat no name, dar cu un motor de marca se poate bate lejer cu un aer conditionat „de firma”. De luat in considerare este il are cu certitudine echipa care face montajul si este foarte important sa fie un bine pregatit, si nu unul luat pentru o vara la montaje.
Pentru un consum optim va propun un aer conditionat model inverter. Aceste modele au urmatoarelediferente fata de celelalte aparate:
* Temperaturile dorite se ating mult mai rapid
* Timpul de pornire este redus cu o treime
* Economisiţi electricitate şi deci capital: cheltuieli mai mic cu până la 30%
* A se preintampina pornirea/oprirea repetată a compresorului
* Fără fluctuaţii de temperaturi
Indic alegerea unui aer conditionat inverter in cazul in care vreti sa-l utilizati si pentru incalzire, acesta lucrand normal pana la -15 grade, fata de cele obisnuite care lucreaza pana la – 5 grade.
Un aparat de aer conditionat poate sa aiba urmatoarele filtre:
* Filtru antipraf: capteaza particulele foarte mici de praf din aer; Sunt indispensabile operatii curente de intretinere, se da afara din aerul conditionat, se spala cu apa la temperaturi mai joase ,{atentie|nu uitati|, nu cu apa calda deoarece este material plastic si se poate deforma se zvanta fara soare (din aceleasi considerente, material plastic, se poate deforma).
* Filtru electrostatic antibacterian: praf, sporii invizibili de mucegai si microorganismele nocive sunt acaparate în filtru prin efectul electricitatii statice, progresul acestora fiind oprita de compusul usor degajabil de izotiocianat, obtinut din wasabi.
* Filtru dezodorizant: este cu carbune activ si filtreaza corpusculii mici (bacterii, microorganisme) si fumul (de tigara, miros neplacut)
* Filtru de catechina: imbina insusirile filtrului electrostatic si ale filtrului de carbune, eliminand mocrobilor si ventiland aerul. Filtrul cu catechin este consumabil.
Indicat este sa cumparati aparatul de aer conditionat din magazine mari sau de pe site-uri de incredere pentru a putea beneficia de instalare si garantie din partea unor firme competente.
Luati aminte ca dupa fiecare sezon sa curatati filtrele fie prin spalare (cele care pot si spalate) fie prin utilizarea unui spray special pentru aer conditionat.
In cele din urma, sa va arat o procedeu usoare de calcul a numarul de BTU de care trebuie pentru a face frig o casa: inmultim lungime x latime x inaltime x 150 si rezultatul este nr de BTU necesari pentru racirea camerei despre care vorbim.
Un ex: incapere de 4 pe 4 cu inaltime de 2.5 m
avem asa: 4*4*2.5*150=6000 BTU pentru camera aceasta. Nu uitati ca este o evaluare informativ si este influentat celor mentionate anterior..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *