Categorii
Servicii

Sfaturi imobiliare pentru piata din Iasi

Devine din ce in ce mai complicat sa te informezi pe piata imobiliara din Iasi. Multe oferte, diverse preturi, blocuri noi, blocuri vechi, zone centrale sau periferice, etc. Va oferim cateva sfaturi utile ce trebuiesc luate in calcul atunci cand ai decis sa cumperi un imobil.

Cautarea ofertelor imobiliare

La ora actuala exista o multime surse imobiliare, mai ales online, care ar trebui sa ne usureze cautarea in domeniul imobiliar. Este foarte important sa folosesti aplicatiile online (ex: olx.ro, homezz, imobiliare.ro) la potentialul lor maxim.

In cadrul acestor aplicatii ai la dispozitie motoare de filtrare dupa numeroase criterii. Acest lucru ce ar putea sa-ti usureze munca. Nu uita ca majoritatea aplicatiilor iti ofera posibilitatea sa salvezi cautarile. Odata salvata cautarea, vei primi notificari pe email sau pe telefon cu noile oferte aparute. Lasa aplicatiile sa lucreze pentru tine pentru ca in acest scop au fost create.

Inscrie-te ca potential cumparator la Fix Imobiliare Iasi

Sunt oferte imobiliare nu ajung să fie promovate in mediul online sau in presa de specialitate. Pentru ca exista deja potentiali cumparatori inregistrati în baza de date a agentiei. Si tu poti beneficia de avantajele acestui serviciu!  Inregistrarea NU te costa nimic!

Aceasta unealta intra in sfara serviciilor imobiliare pe care le ofera agentia. In urma inregistrarii tale, un agent al Fix Imobiliare te va contacta pentru ati oferi consultanta imobiliara. Incercam sa cream o relatie profesionala agent-client pentru rezolvarea cererii tale imobiliare in cel mai scurt timp.

Blocuri cu risc seismic

Ai decis sa cumperi un apartament intr-o zona cu blocuri construite inainte de cutremurul din ’77. Sunt zone in Iasi precum Podu Ros, Podu de Piatra, Tatarasi, Alexandru unde predomina genul acesta de blocuri. Trebuie neaparat sa consulti baza de date cu imobilele expertizate in privinta riscului seismic.

Riscul seismic  este un factor important in evaluarea de piata. Valoarea unui imobil incadrat cu grad seismic scade cu 10-15% in functie de clasa sa de risc in comparatie cu un imobil similar dar care nu are risc seismic.

Sa nu uitam ca un imobil incadrat intr-o clasa de risc nu este acceptat de catre banci dar si un procent ridicat de clienti care dispun de propria finantare nu agreaza achizitia unui astfel de imobil. Asadar numarului clientilor care accepta ideea de a achizitiona un imobil cu risc seismic este destul de redus, ceea ce duce la diminuarea valorii de piata a unui astfel de imobil.

Gasesti pe site-ul agentiei Fix Imobiliare Iasi o pagina dedicata acestui aspect dar si un motor foarte usor de utilizat.

Calculatorul taxelor notariale

Cand cumperi un imobil, pe langa pretul platit vanzatorului si un eventual comision catre agentie, in sarcina cumparatorului intra achitarea onorariului notarului. E normal ca la inaintarea unei oferte concrete de pret sa cunosti costul total.

Gasesti pe site-ul agentiei Fix Imobiliare un calculator al taxelor notariale foarte usor de utilizat.

De Fix Imobiliare

Servicii imobiliare în Iași

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *