Sfaturi pentru a afla cand trebuie sa iesi dintr-o relatie

posted in: Matrimoniale | 0

Relatie este o uniune frumoasa a doua fiinte umane care incepe atunci cand cei partenerii afla sunt suflete pereche. Despartirile intervin atunci cand unul dintre partenerii sau ambii simt ca cealalta persoana este nepotrivita. In astfel de cazuri fiecare se intreaba daca l-a perceput gresit pe celalalt de la inceput sau pur si simplu nu a putut sa faca fata cerintelor relatiei. Oricare ar fi motivele, intotdeauna este recomandat ca partenerul sa paraseasca relatia atunci cand simte ca lucrurile nu mai pot continua. Motivul cel mai frecvent pentru abandonarea relatiilor este intrarea in relatie fara o analiza adecvata a partenerului. Multe persoane decis sa-si faca o relatie luand in considerare doar atractia si atasamentul. Indiferent de motive, atunci cand o relatie nu mai functioneaza solutia este ca aceasta sa se termine. Iata cateva sfaturi in alegerea momentului potrivit pentru a iesi dintr-o relatie nepotrivita.

Cand unul dintre parteneri se simte abuzat

Daca unul dintre parteneri se simte in mod constant nerespectat, atunci este bine ca relatia sa fie parasita si cei doi sa stea departe unul de celalalt. Scopul principal al intrarii intr-o relatie este ca partenerii sa fie multumiti si sa se simta iubiti. Fiecare dintre parteneri trebuie sa aiba grija de celalalt si sa incerce sa maximizeze confortul reciproc intr-o relatie. Orice persoana ar trebui sa se impotriveasca abuzurilor emotionale sau fizice si sa nu incurajeze un astfel de comportament abuziv. Nimeni nu este obligat sa traiasca cu o persoana incompatibila.

Cand dragostea nu mai este la fel de mare

Romantismul este suma tuturor tensiunilor suferite in relatii. Oamenii intra in relatii pentru a se bucura de prezenta romantica a partenerului si a indeplini tendinta umana de a iubi si a fi iubit. Daca unul dintre parteneri nu intelege importanta afectiunii in relatie, aceasta nu poate continua intr-un mod eficient. Lipsa de romantism este un semn evident al lipsei de interes, asa ca in momentul in care dragostea se scufunda in permanenta este timpul ca relatia sa se incheie.

Cand increderea este pierduta

Increderea este foarte delicata si in momentul in care aceasta este inselata trebuie ca partenerii sa paraseasca relatia, pentru ca nu va avea niciun viitor. Increderea reciproca este esentiala intr-o relatie si este necesar ca fiecare partener sa-si respecte angajamentul. Increderea este modul de a exprima dragostea, preocuparea si importanta pe care o acorzi partenerului.

Cand partenerii se simt deprimati si nefericiti

Setea de fericire este forta motrice din spatele oricarei actiuni umane, inclusiv a unei relatii. Cand relatie ofera mai degraba depresie si stari de tristete, decat jovialitate si viata pasnica, continuarea acesteia este lipsita de sens.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *