Sfaturi pentru ciclistul amator

posted in: Hobby-uri | 0

Conform specialistilor, mersul pe bicicleta este unul dintre cele mai usoare si comode sporturi ce pot fi practicate in ziua de astazi. Pe langa faptul ca este deosebit de sanatos (ajuta atat articulatiilor cat si sistemului cardiovascular, imbunatatind circulatia sangelui in intregul corp), mersul pe bicicleta are un efect pozitiv atat in ceea ce priveste psihicul celui care il practica. Acesta poate deveni un mijloc absolut excelent de destindere in cazul in care este practicat impreuna cu alti membri ai familiei, prieteni, etc.

Chiar daca mersul pe bicicleta este privit drept o forma de miscare usor de practicat oricand, la orice varsta, in conditii normale de sanatate medicii sportivi recomanda o serie de masuri de precautie inainte de practicarea acestui sport.

In primul rand, bicicleta trebuie aleasa cu deosebit de multa atentie. Au trecut vremurile in care intram in magazin, priveam o serie de biciclete si o alegeam pe cea care ne placea cel mai mult. Bicicleta moderna, cea folosita in cursele de ciclism, nu este o alegere indicata! Desi doboara record dupa record in ceea ce priveste viteza, aceasta nu poate oferi pozitia ergonomica pe care o poti obtine de la bicicleta clasica. Ideal ar fi sa alegeti o bicicleta in cazul careia bustul ramane intr-o pozitie verticala. Acest criteriu sporeste confortul si imbunatateste experienta exercitiului zilnic.

In al doilea rand recomandam achizitionarea unui echipament corespunzator in ceea ce priveste protectia dvs. Exista numeroase magazine online de biciclete care ofera consultanta atat in problema alegerii unei biciclete cat si in achizitionarea unei casti potrivite sau a unui set de cotiere si genunchiere pe placul si nevoile dvs. Inca din anul 2003, utilizarea castii a devenit obligatorie in cazul competitiilor sportive de acest tip. Totusi, pentru a va feri de leziuni in zona capului, noi o recomandam chiar si ciclistilor amatori.

In cazul in care ciclistii profesionisti sunt permanent supravegheati de catre o intreaga echipa de medici, indicat ar fi ca si cei amatori sa ceara sfatul acestuia inainte de a porni la drum. O evaluare generala a rezistentei fizice si a starii de sanatate va poate spune daca acest sport este potrivit sau nu pentru dvs.

De asemenea, foarte important este ca distanta parcursa sa fie marita in mod progresiv, atat pentru a se evita suprasolicitarea organismului cat si pentru prevenirea aparitiei unor manifestari fizice neplacute (furnicaturi in varful degetelor atat la maini cat si la picioare, febra musculara, tensiuni la nivelul gatului, etc.).

Studiile cercetatorilor arata ca cele mai intalnite afectiuni in cazul celor ce merg cu bicicleta sunt cele la nivelul incheieturii mainilor, fracturilor de sold si de clavicula.

In cele din urma, exact ca si automobilul, si bicicleta trebuie manevrata cu atentie sporita. In caz contrar, atat dvs. cat si ceilalti participanti la trafic pot fi cu usurinta accidentati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *