Sfaturi pentru fotografii de nunta

posted in: Nunti | 0

Poarta incaltaminte confortabila

Ca si fotograf de nunti, vei avea foarte mult de mers in ziua evenimentului. Cu siguranta ca pantofii Stiletto se potrivesc de minune, dar vei fi cel mai morocanos fotograf de nunti din lume.

Discuta cu mirii despre superstitia de a vedea mireasa inaintea nuntii

Unele cupluri sunt foarte superstitioase in ceea ce priveste traditia conform careia mirele nu ar trebui sa vada mireasa inainte de ziua nuntii. Eu, spre exemplu, obisnuiesc sa port o discutie cu mirii si sa le explic faptul ca am nevoie de cel putin o ora doar cu ei (nimeni altcineva) pentru a putea realiza un album foto decent. Odata ce isi dau seama ca trebuie sa dedice atata timp unei sedinte foto, timp pe care nu il pot aloca in planurile pentru ziua cea mare, sunt deschisi sa realizeze sedinta foto cu o zi inainte, imbracati in mire si mireasa. De asemenea, ofera miresei sansa sa incerce coafura si machiajul, iar tu vei avea timp suficient pentru a realiza pozele ideale de nunta.

Evita principala reclamatie a mireselor despre fotograf
Principala reclamatie pe care o aud din partea mireselor este aceea ca fotograful a uitat sa imortalizeze un anumit moment( cum ar fi mireasa si prietena din liceu, sora ei mai mica in rochie roz, etc). Cea mai buna metoda de a evita o astfel de situatie este de discuta cu viitoarea mireasa si de a ruga-o sa creeze o lista cu ipostazele pe care le doreste imortalizate. Ii poti aduce chiar si cateva exemple de fotografii care sa o ajute sa isi faca o lista cu ceea ce doreste sa fie fotografiat. Noteaza-ti lista de fotografii si bifeaza-le una cate una in ziua nuntii. De cele mai multe ori raman cam 15 poze must-have.

Schimba obiectivele pentru a schimba expresiile
Daca observi ca mirii se simt inhibati de aparatul foto si nu reusesti sa ii surprinzi relaxati si interactionand unul cu celalalt, cel mai bun lucru pe care il poti face este sa schimbi obiectivul cu unul mai lung (200mm, spre exemplu) si sa te retragi mai in spate. Cuplul va incepe in mod natural sa interactioneze si vei putea obtine fotografiile dorite, nemaisimtindu-se presati de camera. Este modul meu favorit de a incepe fotografierea nuntii si al cuplului. Fiind la distanta, mirii se simt relaxati, astfel se pot obisnui cu camera .

Retine numele!

La intalnirea cu mireasa pentru obtinerea listei cu ceea ce doreste sa fie fotografiat la nunta, cere-i numele si numerele de telefon ale domnisoarei si cavalerului de onoare. De obicei, acestia iau parte la planurile de organizare ale nuntii si sunt oameni importanti in desfasurarea evenimentului, la care poti apela oricand.

Daca informatiile furnizate de acest articol vi s-au parut interesante, va invitam sa ne accesati site-ul !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *