Categorii
Lifestyle

Sfaturi pentru indepartarea parului de pe fata

Sunt foarte multe puncte de vedere in ceea ce priveste parul de pe corp. Daca, in unele locuri, femeile isi epileaza parul de pe picioare, in alte locuri, femeile cu par pe picioare sunt considerate atragatoare.

Este normal sa avem par pe fata dar si pe restul corpului, acesta avand rol de protectie. De obicei, parul de pe fata este subtire si deschis la culoare, insa dupa epilare, acesta tinde sa se ingroase si sa se inchida la culoare.

Insa in toata lumea, femeile cu par pe fata sunt considerate neatragatoare si ciudate.

Daca o femeie poate sa amane epilarea picioarelor prin purtarea unei perechi de pantaloni si acoperirea acestora, in ce priveste fata, nu se poate face nimic, deoarece aceasta iese in evidenta si poate fi vazuta de orice persoana cu care intra in contact.

Exista mai multe metode de eliminare a parului facial, cum ar fi: electroliza, laser-ul, epilarea cu ceara si utilizarea lamei de ras. Insa, prin folosirea lamei de ras nu vom obtine rezultate de lunga durata, iar parul va creste mult mai des si mai aspru.

Epilarea cu ceara este o metoda foarte eficienta de indepartare a parului facial, insa este foarte dureroasa, de aceea unele femei, apeleaza si la albirea mustatii, atunci cand este vorba de cateva fire de par.

O alta metoda de indepartare a parului se refera la cremele depilatoare (geluri sau lotiuni) . Acestea sunt de două tipuri, una pentru parul facial si alta pentru parul de pe corp, dar nu folositi niciodata crema pentru corp pe fata, pentru ca sensibilitatea pielii este diferita, fata fiind mai sensibila. Folosirea acestor creme necorespunzator pot provoca arsuri sau iritatii. Intotdeauna incercati cremele pe o parte mica a corpului, pentru a vedea cum reactioneaza acesta. Dezavantajul cremelor depilatoare este ca parul va reaparea în doua sau trei zile.

Ceara este cea mai buna metoda de indepartare a parului facial, deoarece dureaza mai multe zile pana ce acesta se regenereaza si trebuie indepartat din nou. Dupa mai multe sesiuni de eliminare a parului cu ceara, se va observa o rarire a parului, acesta nu va mai creste la fel de des si gros.

Epilarea cu ceara este o metoda sigura si simpla de efectuat si acasa, trebuie doar sa aveti un aparat de epilat cu ceara. Acesta este usor de folosit si prin utilizarea acestuia vei economisi mult timp si poate fi gasit in magazinele de cosmetice profesionale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *