Sfaturi pentru ocuparea uni loc de munca

posted in: Cursuri online | 0

Atunci cand esti in cautare de locuri de munca, unul dintre cele mai importante aspecte este acela de creare cv si a unei scrisori de intentie care sa te puna in valoare si sa te scoata in evidenta fata de restul de candidati care aplica pentru acelasi post ca si tine. Dupa aplicarea la joburile dorite vine si partea ceva mai dificila, si anume interviul de angajare, o etapa cheie pentru obtinerea unui loc de munca dorit. Foarte multe persoane se sperie atunci cand ajung in aceasta faza deoarece au anumite idei gresite despre ceea ce presupune un interviu, si de asemenea sunt o multime de candidati care rateaza interviul din cauza unor greseli aparent banale.

Un alt lucru foarte important la un interviu este prima impresie pe care o facem, iar aici lucrurile sunt mai compelxe decat credem. In primul rand tinuta trebuie sa fie impecabila, nu va duceti la un interviu cu hainele necalcate deoarece o sa faceti impresia ca sunt genul de persoana nepasatoare. In cazul in care sunteti fumator evitati sa fumati inainte de interviu deoarece acest lucru va va dezavantaja foarte tare in special daca biroul este unul de mici dimensiuni. Cu siguranta ai auzit ca e bine sa ai o strangere de mana ferma pentru a da impresia de siguranta, dar ai grija si nu exagerati la capitolul fermitate, pentru ca nu vreti sa-l bruscati pe interviator. Exista si ideea conform careia la un interviu este bine sa ai toate diplomele cu tine ca sa ateste cursurile facute, dar acest lucru nu va face decat sa irite angajatorul, deoarece nu are timp sa se uite peste toate documentele tale. La interviu este bine sa te duci cel mult cu C.V.-ul, dar de cele mai multe ori si pe acesta il va avea interviatorul, iar restul de documente sa le aduci doar daca ti-au fost cerute.

Pe langa toate reusitele tale si rezultatele pozitive, poti sa vorbesti si despre unele greseli si modul in care ai invatat din ele, iar in felul acesta cel cu care vorbesti isi va face o imagine mai ampla despre tine.

Toate aceste sfaturi utile si numeroase altele le puteti gasii si pe gorbyblog.eu.
Multa bafta .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *