Sfaturi pentru reducerea consumului de combustibil

posted in: Automobile | 0

In ultimul timp pretul la combustibil este destul de piperat, multe persoane utilizeaza diverse tehnici si trucuri de reducere a combustibilului si implicit sa poata reduce cheltuielile. In urmatoarele va prezentam cateva sfaturi care ar putea ajuta la reducerea consumului de combustibil.

  • Pornirea cu motorul cald este un obicei pe care l-am insusit din perioada cand utilizam ca autoturism personal Dacia 1300, masina la care era necesara ca inainte de pornirea la drum sa stam cu motorul pornit, ca sa se incalzeasca motorul. Uleiurile moderne deja ofera o protectie foarte buna motoarelor noi, de aceea nu mai este necesara aceasta incalzire inainte de pornire, este totusi important ca sa nu fortam motorul in primele minute ale drumului.
  • Condusul cu accelerare / franare excesiva duce la consum mare de combustibil. Este indicat sa plecam din timp de acasa si sa conducem cu o viteza constanta la turatie optima.
  • Anticipati traficul si procedati in conformitate. Este mai bine sa va apropiati de semafoare incet, ridicand piciorul de pe acceleratie si lasand masina sa se apropie incet. Daca vedeti un ambuteiaj, dupa ce v-ati asigurat in oglinda retrovizoare, este indicat sa schimbati banda de circulatie pentru a nu pierde din viteza.
  • Atentie la climatizare. Climatizarea duce la un consum exagerat de benzina, daca nu este necesar este bine sa nu punem neaparat pe o treapta superioare, totodata este recomandat si medical utilizarea climatizarii cu moderatie, aerul rece de la climatizare poate cauza raceli.
  • Portbagajul exterior creaza rezistenta mai mare autoturismului ceea ce duce si la consum mai mare de combustibil. Este recomandat sa utilizam mai degraba remorca decat portbagajul exterior pentru un consum mai mic de combustibil.
  • Pneurile uzate sau care nu sunt umflate corezpunzator cauzeaza la fel consum mai mare de conbustibil.  Acest consum in plus vine din suprasolicitarea motorului ce este cauzat de starea necorespunzatoare a pneurilor.
  • Starea de functionare a motorului influenteaza direct consumul de combustibil. O bujie nefunctionala sau cu functionare deficitara, filtru de aer cu probleme, pot cauza la fel un consum mai ridicat de combustibil. Este important sa faceti regulat controlul tehnic de functionare a autovehicolului, reglarea optima a motorului asigura consumul de combustibil normal.

Articolul v-a fost oferit de Strenger Er-Pol srl, importator de accesorii auto si autocamioane.http://www.strenger.ro/6-oglinda-retrovizoare http://www.strenger.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *