Sfaturi sanatoase pentru curatarea casei tale

posted in: Servicii | 0

Primavara este anotimpul care ne face mereu sa simtim nevoia de a realiza o curatenie generala in toata casa sau apartamentul unde locuim. Astfel ca dupa ce a trecut iarna cea friguroasa, a venit momentul ca ferestrele sa fie deschise si sa simtim aerul proaspat venit de la plantele verzi de afara.

Inainte de a ne ocupa de curatenie trebuie sa ne realizam o lista cu substantele pe care le vom folosi pentru igenizarea casei noastre. Ideal ar fi sa folosim cat mai putine substante toxice care pot fi mai periculase chiar decat mizeria pe care dorim sa o eliminam. Putem de exemplu sa folosim foarte multe dintre substantele pe care le folosim pentru a gati si pe care le gasim de cumparat in supermarket la preturi foarte accesibile. Aceste produse pot fi folosite la fel de bine, daca nu chiar, mai bine, decat produsele speciale de curatare. Printre acestea am putea enumera: otet alb distilat (de mere) care se gaseste foarte usor in comert, bicarbonat de sodiu, ulei de masline, alcool, sapun lichid, uleiuri naturale de origine vegetala care sunt superconcentrate si care se gasesc in magazinele naturale sau in magazine cu produse cosmetice, carpe de curatare din microfibre, ziare, etc.

In cele ce urmeaza vor fi prezentate cateva tehnici si “retete” de baza care pot fi de ajutor persoanelor care doresc sa faca o curatenie exemplara:
• Curatarea sticlei. La curatarea sticlei se poate folosi cu succes un sfert de cana de otet amestecat cu un litru de apa. Amestecul se poate pune intr-o sticla cu pulverizator. Se va pulveriza pe sticla ce trebuie curata si se va sterge cu ziare sau cu o carpa ce nu lasa scame.
• Curatenia in baie. Pentru curatarea chiuvetei si a placilor din baie se poate folosi un amestec format dintr-o cantitate de bicarbonat de sodiu, de doua ori mai mult otet si de patru ori mai multa apa. Solutia se va aplica pe un burete si cu acesta se va sterge.
• Curatarea parchetului. Se va face un amestec format din 4 cesti de otet alb distilat cu un litru de apa fierbinte. Pentru a da un miros placut se mai poate adauga cateva picaturi de ulei lamaie sau menta. Se va spala cu mopul, mirosul de otet se va disipa rapid dupa uscare ramanand in urma doar mirosul placut de menta sau lamaie.
• Curatarea mobilierului din lemn. Pentru curatarea mobilierului din lemn se creaza un amestec din doua parti egale, una de ulei (suc) de lamaie si una de ulei de masline. Se va aplica cate o cantitate mica pe o carpa si se va freca mobilierul din lemn pe lungime.
• Curatarea valui de la toaleta. Pe o perie de WC se presara bicarbonat de sodiu. Se freaca bine si se clateste cu multa apa. Exteriorul vasului de la toaleta se poate curata cu succes cu otet amestecat cu apa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *