Sfaturi utile pentru functionarea buna a calculatorului tau

posted in: Calculatoare | 0

Exista motive pentru care calculatorul tau ruleaza lent, are colapsuri sau pur si simplu se comporta ciudat. Poate ca l-ai neglijat sau ai facut in mod neintentionat lucruri care i-au afectat performanta si securitatea.
Mai jos sunt cateva motive pentru care calculatorul tau functioneaza defectuos.

Nu ai creat niciodata o imagine de disc

Faptul ca nu ai nicio strategie de recuperare implica un risc in pierderea datelor de pe propriul tau hard disk. Ai impresia ca partitia de recuperare de pe vechiul calculator Dell sau HP va salva situatia cand trebuie sa reinstalezi sistemul de operare. Nu ai reusit sa te gandesti la ce s-ar intampla daca hard diskul cedeaza, facand ca partitia de recuperare sa fie inutila. Ai timp pentru a-ti crea o imagine proprie si pentru a o stoca pe o unitate hard disk externa sau o unitate interna separata pentru o recuperare rapida in caz de urgenta. Daca nu stii cum sa creezi o imagine de disc poti apela la serviciile profesionale de reparatii calculatoare oferite de Pro Reparatii.

Niciodata nu efectuezi nici macar cea mai elementara mentenanta preventiva

Calculatorul tau lucreaza defectuos deoarece functioneaza fierbinte. Cand a fost ultima data cand ai deschis carcasa calculatorului si ai curatat ventilatoarele? Cand a fost ultima data cand ai aspirat in jurul podelei unde se gaseste PC-ul tau? Calculatoarele fierbinti ruleaza lent si in cele din urma se defecteaza. Ia in considerare curatarea in jurul PC-ului tau la fiecare sase luni sau mai mult pentru a te asigura ca ramane in stare rece. Daca nu te descurci in curatarea PC-ului tau poti apela la serviciile noastre de mentenanta calculatoare oferite in Bucuresti si Ilfov.

A trecut mult timp de cand ai facut un backup

Sectoarele de pe hard disk-ul calculatorului tau se defecteaza aproape zilnic. Unitatea hard disk va ceda. Este doar o chestiune de timp. Imaginile, documentele si preferintele tale sunt salvate pe o sursa externa? Ia in considerare obtinerea unui dispozitiv de stocare in retea atasat.

Rulezi un sistem de operare invechit

Datorita faptului ca rulezi un sistem de operare nesigur calculatorul functioneaza lent si cu erori frecvente. Daca este posibil, fa upgrade la Windows 10. Daca ai nevoie pur si simplu de Windows XP sau de sistemul de operare Vista pentru un anumit program, iti recomand sa rulezi sistemul de operare intr-o fereastra virtuala folosind Virtual Box. In cazul in care rulezi un sistem de operare invechit, poti apela cu incredere la o instalare de Windows complet cu drivere.

Nu inchizi niciodata calculatorul sau nu il repornesti

Calculatorul tau se poate defecta la un moment dat pentru ca e pornit de saptamani bune. La fel cum te simti revigorat dupa un somn lung, si calculatorul tau va beneficia si de o repornire ocazionala. Daca nu reusesti sa recastigi cele doua minute in care calculatorul trebuie sa se incarce dimineata, seteaza un program in care PC-ul tau se inchide automat noaptea si reporneste dimineata inainte de a te trezi. Afla cum sa pornesti automat calculatorul tau intreband un specialist in reparatii laptop sau reparatii desktop.

Instalezi malware in sistemul tau

Calculatorul poate rula aplicatii nedorite deoarece ai instalat in mod activ programe malware in sistemul tau. Cand deschizi browserul web, mergi la o pagina de cautare Conduit? Ai bare de instrumente incorecte in browserul tau? Ai facut acest lucru cand ai instalat programul freeware (introdu numele aici). Noul model de software freeware vine la un pret piperat pentru securitatea si performanta calculatorului. Citeste ceea ce instalezi si nu da doar clic pe OK. Debifeaza toate casetele sau refuza instalarea in intregime, daca insista sa instalezi un program nedorit suplimentar.

Nu ti-ai modernizat hardware-ul de ani de zile

Calculatorul ruleaza lent pentru ca nu l-ai upgradat ani de zile. Este posibil sa iti dublezi memoria RAM sau sa treci la o unitate de disc SSD mai nouă si mai rapida. Aceste schimbari simple pot face ca PC-ul tau sa arate iar nou. Pentru un upgrade al calculatorului tau ne poti contacta pentru servicii complete de asistenta it.

Folosesti un browser web ciudat

Calculatorul nu foloseste toata capacitatea internetului pentru ca Edge este slab. In mod ideal, doresti sa rulezi un browser alternativ, cum ar fi Google Chrome sau Mozilla Firefox, dar daca trebuie sa rulezi Edge, cel puţin Chrome sau Firefox trebuie sa fie instalate ca o copie de rezerva.

Urmand sfaturile de mai sus acestea te vor ajuta pe tine si calculatorul sa aveti o interactiune buna la fel ca la inceput. Daca ai nevoie de sfaturi ulterioare urmareste tot ce se posteaza pe site-ul Proreparatii.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *