Si tu vei dori sa faci afaceri cu China cel mai mare exportator si importator al lumii

posted in: Servicii | 0

Este momentul potrivit sa iti extinzi afacerea cu produse din China facand import China cu ajutorul serviciilor noastre de consultanta.

Aceasta tara s-a dovedit a fi un partener de business solid. Si mai ai un motiv in plus: China este pe cale sa devina cel mai mare exportator din lume. Harta economica a lumii este pe cale sa se schimbe. Primii doi jucatori urmeaza sa isi schimbe locurile intre ei.

Suma colosala de 4.000 de miliarde de dolari reprezinta volumul schimburilor pentru anul 2013 al Chinei. In astfel de conditii, chinezii au revendicat statutul de prima putere comerciala mondiala, depasind SUA.

Este cunoscuta rivalitatea dintre cele doua tari. Americanii insa par ca pierd teren, in schimb ce chinezii il castiga. De pilda, anul trecut, exporturile Chinei au crescut la 2.210 miliarde de dolari, in timp ce importurile au crescut la 1.950 miliarde.

Vorbim asadar de un nivel record, iar purtatorul de cuvant al vamilor, Zheng Yuesheng, a facut o declaratie in acest sens: “este aproape confirmat ca Beijingul a detronat Statele Unite pentru prima oara, anul trecut, ca prima economie mondiala in termeni de schimburi comerciale” (excluzand serviciile).

Pentru analisti, aceasta stire nu ar parea noua. Ei sunt de parere ca aceasta actiune ar fi acut loc inca din 2012. Insa serviciile vamale chineze au semnalat diferentele tehnice intre calculul statistic al celor doua tari, apreciind ca doar anul trecut China si-a depasit rivalul – chiar daca cifrele americane pentru 2013 nu au fost inca publicate.

Excedentul comercial al Chinei s-a redus net. Cauza principala sunt exporturile. In schimb, importurile au crescut cu 8,3% in decembrie, la 182,1 miliarde, ceea ce sugereaza ca cererea interna se mentine solida.

Economia Chinei si-a revenit in ultimul trimestru al anului 2013, cand a inregistat o crestere. Autoritatile au anuntat un program de reforme in vederea reechilibrarii cresterii tarii, in detrimentul investitiilor in infrastructura si in favoarea consumului intern. Ceea ce ar putea, alaturi de un mediu international “mai favorabil”, sa continue sa sustina comertul chinez in 2014, potrivit autoritatilor vamale.

Uniunea Europeana a confirmat anul trecut locul de prim partener comercial al Chinei, urmata de SUA, tarile ASEAN (Asociatia Natiunilor din Sud-Estul Asiei), Hong Kong si Japonia.
Schimburile cu pietele traditionale – UE, SUA si Japonia au scazut cu 1,7% anul trecut – sugerand o crestere mai viguroasa a schimburilor cu economiile emergente.

Avand o deosebita amprenta asupra importului si principalilor producatori din china Bizz2china.com dovedeste an de an la rand ca este partenerul numarul 1 in relatia acestor doi factori importanti si dovedeste ca am acumulat o experienta vasta.Cu un portofoliu solid al firmei de noastre care nu reprezinta doar o carte de vizita ci si garantia incheierii cu succes a unui contract de import prin care oferim siguranta calitatii marfurilor a seriozitatii furnizorului cat si transportului catre depozitul dumneavoastra care atribuie toate datele necesare pentru a reda credibilitatea necesara si pentru a efectua totul in conditii depline de siguranta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *